Lågkolhydratkost i Flandern

av Åse

Nu är jag och Malin (Fnulan) hemma igen!
Åh så himla bra vi haft det! Intensivt som det är på pressresor men vi har njutit massor och jag ska visa er fler bilder så klart!
I går landade vi runt 21.30, försenat flyg och mitt baggage var borta!! F-N rent ut sagt! Inte nog med att jag hade allt smink, toalettartiklar, favoritkläder, värdefulla saker som solglasögon etc men även barnens presenter. Efter anmälan kom vi med tåget hem och jag var hemma runt midnatt, stupade i säng och i morse när jag vaknade hade jag fyra missade samtal från danskt nummer och ett sms från Daniel att väskan var funnen och de skulle köra ut den under dagen – HURRA!
Nu är väskan hemma och barnen har fått sina presenter, shoppade en hel del kläder till småtjejerna på Primark i Gent.
Belgisk choklad är ett måste och så Johan Bulow Lakrits från Kastrup. Presenter från Visit Gent, lokalt godis, Speculoos Spread, Taxfree shopping etc.
012A6982


Den här senapen med ett recept sedan 1790 var sååååå god! Jag älskar senap!
012A6983
Ni är många som frågar hur jag gör när jag är ute och reser och förr var det så himla svårt! Jag kom hem med X antal kilon extra i baggaget och med ett monstruöst sockersug eftersom jag åt så mycket kolhydrater och socker. När jag reser numera så är jag oftast mer strikt än annars med kosten – konstigt kanske det tycks men för mig är det ett bra verktyg att njuta av mer mat än jag vanligtvis gör utan tråkiga konsekvenser som ökat sötsug, viktökning och kass mage.
Jag äter ju enligt periodisk fasta annars och på semester så blir det betydligt fler mattillfällen än hemma.
012A6702

Resedagen, hungriga efter en lång resedag så köpte vi med oss lite fika och satte oss vid kanalen och åt. Keso med Skrattande kon! Yum!
Första kvällen i Brugge hade vi bord bokat på Huyze die Maene och det var räkor i röd currysås till förrätt.
012A6752
Till huvudrätt var det Rib-Eye med pommes och valfrisås, jag bytte bort pommes mot sallad (Hade önskat grönsaker!) och en pepparsås.
012A6753
012A6754

Frukosten på vårt hotell Ter Duinen var MAGISK! Pittoreskt, mysigt hotell med en härlig liten frukost men med så mycket gott!
012A6781
012A6779
012A6780

012A6787
012A6794
Chokladbutikerna var många liksom ost- & charkuteriaffärerna!
012A6811
012A6823

Efter rundvandring på bryggeriet Bourgogne de Flandres så åt vi lunch på deras restaurang. Fantastisk utsikt vid kanalen.
Vi valde båda Sole Meuniere, en fiskrätt sauterad i smör med citron och persilja. GUDOMLIGT Gott! Pommesen byttes bort mot sallad.
012A6861
Fin service, här av restaurangägaren 
012A6864
Dag 2 åkte lämnade vi mysiga Brugge och åkte till Gent och efter vår guidade tur i stan besökte vi The Great Butchers’ Hall och njöt av stark belgisk senap, ostar och charkuterier!
012A6884
Även en halv Gentöl åkte ner. Inte ett dugg lågkolhydratkost men ju fler bra val man gör, så får det plats med lite sämre val!
Jag smakade två tuggor belgisk våffla också, sött som socker! HUA! Haha! Nä då håller jag mig hellre till ost!
012A6888
På restaurang Belqa Queen åt jag lax med Blinier till förrätt, Rib Eye igen med smörslungade grönsaker och en bearnaise till huvudrätt.
012A6944
012A6945
012A6952
012A6955
Helgens fräschaste mat åt vi till lunch igår på ROOTS,!
En enkel restaurang i en liten gränd i centrala Gent, mycket populär och ägs av ett ungt par: Kim och Nele.
Enkla råvaror, mycket grönsaker, mycket färg och mycket smak! Jag och Malin njöt av varenda tugga!
 DSC03637
DSC03635
DSC03616
DSC03615
DSC03619
DSC03622
DSC03623
DSC03625
DSC03628
Jag valde ostar till dessert såklart! SMASKENS!
DSC03632
DSC03636
Hej Då! Tack för en härlig matupplevelse!
Vi upplevde ju så mycket annat än mat så klart! Men mer om det i ett annat inlägg! =)

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Effie 15 juni, 2016 - 08:50

Som Volvoit har jag varit I Gent ett par ganger; mysig stad. Har ätit på stället som bara serverar revben, så mycket man orkar. Och på finare restauranger. Och på ölstället där man får lämna skon I pant för ölglasets skull (ja, det var fore LCHF).

Svara
Anette 14 juni, 2016 - 23:13

Härlig resa! Såg mycket smarrigt och trevligt ut!

Svara
Gunilla Kilström 14 juni, 2016 - 20:46

Oj vllka fina bilder, ser att Du har haft det jätttetrevligt, och vilken mat sen

Svara
TinaJ 14 juni, 2016 - 16:19

Inspirerande, tack! Man kan verkligen njuta och äta gott under resor trots att man skippar det mesta av socker, bröd etc!
Jag tycker att du ser ut att ha gått ner i vikt, när man ser de senaste bilderna! har du det? Du är alltid så fin men reagerat på att du ser något slankare ut 🙂 Många kramar och tack för bästa bloggen!

Svara
Åse 14 juni, 2016 - 16:21

Ja, o ja! Det är ingen som helst uppoffring! 🙂
Jag tenderar till att gå ner lite sommarhalvåret faktiskt! Lättare mat, mer grillat, och min kropp gillar nog det haha! Sedan så har jag sedan 1 månad tillbaka varit strikt när det gäller den periodiska fastan och det ger resultat direkt på mig. KRAM och kul du trivs här!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.