Hej hej!
I dag är det min födelsedag! 52 år fyller jag idag och tacksam för det ❤️
Tacksam för att få må bra, om än lite småkrämpor här och var 😉
Frukostbrickan och skönsång i morse och lite presenter <3 Och så ska barnen bjuda på middag ikväll!
Champagnen får vänta några timmar så glaset åkte in i kylen igen 🤣
Jag visade er ju vår nya vinkyl för någon månad sedan och här kommer lite mer info om den!
Vi är väldigt nöjda!
Temptech Classique CL180DB är en fristående vinkyl i skandinavisk design, med plats för 163 standardbordeauxflaskor fördelade på 14 utdragbara trähyllor, och två temperaturzoner (5–12 °C för vitt och 12–20 °C för rött).
Det var ett måste för oss att den skulle ha två zoner!
Hyllorna kan man lyfta ut (vilket vi gjort med några för att få plats mer tex boxar)
Den har dubbelt glas med UV-skydd, digital touchdisplay, snygg vit LED-belysning och ett aktivt kolfilter som håller luften fräsch. Kompressorn är tyst och dämpar vibrationer, och luftfuktigheten håller sig där den ska – mellan 50 och 70 %.
Den drar ungefär 146 kWh per år och har energiklass G, men det vägs upp av att den verkligen gör jobbet för dig som vill lagra vin på riktigt. Och ja – 5 års garanti får man också!
Den är ju dessutom snygg som ”möbel” tycker jag! ❤️
Över till både recept och vintipset!
De Lozey är en Champagnen
De Lozey Tradition Brut (artikel 5492401) från Champagne, Frankrike är ett elegant torrt mousserande vin bestående av Pinot Noir 60 % och Chardonnay 40 %.
Med en låg sockerhalt på cirka 0,6 g/100 ml passar det utmärkt som aperitif eller till lättare fisk- och skaldjursrätter.
Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment – bara beställa till din lokala butik!
De Lozey Brut passar bra till detta receptet på Pinsa med chèvre tack vare sin friska syra som balanserar ostens krämighet.
De brödiga tonerna i champagnen gifter sig fint med pizzabotten, särskilt om den som pinnas är bakad med surdeg eller har lite knaprig skorpa.
Detta var SÅ RACKARN GOTT HÖRRNI!
Äter ni inte bröd? Testa då detta recept på lowcarb botten!
Eftersom Alice älskar Brie så gjorde vi en pinsa med det och en med chevre, annars samma recept.
Det var en perfect match kan jag berätta – bubbel och pinsa! SMASK!
Noel ville ha lufttorkad skinka på sin! Gottigt!
Här kommer receptet!
Skriv ut
Pinsa med chèvre, honung, valnötter & färsk timjan
Ingredienser
1 st färdig pinsabotten (finns t.ex. på Ica/Coop)
Topping:
100 g crème fraîche (helst 34 %)
170 g chèvre (getost), skivad
1 liten rödlök, tunt skivad
1–2 msk flytande honung
En näve grovhackade valnötter
Färsk timjan
Svartpeppar
(valfritt) lite riven mozzarella för mer krämighet
Instruktioner
Sätt ugnen på 250 grader och värm en pizzasten eller plåt.
Bred ett tunt lager crème fraîche över pinsabotten. Lägg ut skivor av chèvre och rödlök. Strö över valnötter och några kvistar färsk timjan. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen.
Grädda i mitten av ugnen tills osten smält och botten är krispig – ca 7–10 minuter beroende på ugn och botten.
Toppa med ringlad honung och ev. mer färsk timjan före servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 1
6 kommentarer
Grattis på födelsedagen!🍾🥂🍓🇸🇪🌼
Bästa bloggen! 💕
Grattis på födelsedagen kramar från Göteborg Landvetter 🥂🍾🎂💐💐🥰❤️
Grattis på födelsedagen.
Själv firar jag bröllopsdag.
kram.
Stort grattis bästa du 🥳🥂 Härligt att bli så firad 😁 Njut av din dag 🇸🇪
Grattis på födelsedagen!
Visst ät det så gott med pinsa?! Och man kan variera hur mycket som helst. Brukar göra en likadan variant med chèvre och valnötter, men lägger på päron i tunna skivor också. Sååå gott!
Ha en fortsatt fin födelsedag, kram!
Grattis på födelsedagen 🎂 bästa du kram 🎈🎈🎈🥰🥰