Pannacotta med gräslök och löjrom

av Åse

Godaste mat-pannacottan till kräftskivan! Välj vilken rom ni vill ha! jag gillar löjrom och sikrom.

Hej hej vänner!

En lite småtrött skåning är tillbaka i Skåne! Jag var på Lunds perrong igårkväll vid 21.30 och min snälle man hade åkt ner för att hämta mig, sååååå skönt! Man vill ju bara hem, inte ta ett nytt tåg.
Alfons tyckte att jag skulle gå upp vid 6.30 men jag fick dispans till 8.30. Vid 10 var jag hos min naprapat på gymmet och sedan vidare in till min PT Thessan 10.30. Hur osugen man än är på att träna så mår man alltid bättre efteråt!

Hörni här kommer ett härligt tips till er för helgen stundar ju och även kräftskivorna!
Det här är ju så ljuvligt gott!

Pannacotta är en favoritdessert men en förrättpannacotta är nog min favoritförrätt! YUM YUM YUM!
I den här pannacotta ger gräslöken en så god smak och tillsammans med löjrom blir detta succé! Vill man inte ha löjrom är det gott med tunt skiva kallrökt lax eller räkor eller annan rom som sikrom, stenbit eller tångcaviar.

Så fint att servera i höga snapsglas, HÄR hittar ni de jag har på bilden.

De går snabbt att svänga ihop och fylla upp och sedan ska de ju så klart stå några timmar i kylen (eller över natten) men förberedandet går snabbt och sådant gillar vi!

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pannacotta med gräslök och löjrom


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

2 gelatinblad
2 dl grädde
2 dl rysk yoghurt (eller creme fraiche)
< 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl hackad gräslök
2 msk finhackad rödlök
6 tsk löjrom (ca 4050 g)
garnering: liten skiva citron, gräslöksstrån


Instruktioner

Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden.
Krama ur vattnet från gelatinet och vispa ner i grädden med yoghurten.
Finhacka gräslöken (spara några tunna strån) och finhacka rödlöken och vispa ner.
Häll upp i höga snapsglas (rör i botten med en sked så att rödlök och gräslök jämnt fördelas i glasen)
Låt stå i kylen minst 4 timmar.
Garnera med löjrom, citron, gräslök.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

2 kommentarer

Inger 7 september, 2023 - 21:12

Mamma Mia så jätte gott det blir till fredagsmyset😊

Svara
Åse 8 september, 2023 - 11:37

Vad roligt att det lockar! 🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!