Krämig saffranskyckling med tomat

2 november, 2020

HAPPY månda’ vänner!

Första måndagen i november och jag är som vanligt peppad för en ny månad haha!
Utsövd och pigg och glad idag, stor skillnad mot förra måndagen efter omställning till vintertid.
Hoppas ni alla haft en fin höstlovsvecka om ni haft det. Nu är mina barn tillbaka till skolan igen och rutinerna är back on track!

Börjar ni bli lite julsugna? Jag börjar så smått faktiskt!
Tror lite att det är den här nya verkligheten som vi lever i där vi inte umgås så mycket med andra längre så hemmet och det här blir ännu viktigare att må bra i.
Tjejerna sa i går att de vill börja julbaka så vi får väl börja med det lite så smått!

I går när jag gjorde den här rätten så kom just Alice ner och sa att det luktade lussekatter 😜

Muuuuuums!
Till vardags serverar jag rätten med bönpasta eller varför inte en god sallad? Till helg är olika varianter av pasta gott! Välj just det ni mår bra av.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig saffranskyckling med tomat


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer
2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
67 st soltorkade tomater
matfett
3 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 g saffran (två paket)
12 msk tomatpuré
1/2 dl vitt vin
1,5 msk kycklingfond
23 msk sweet chili (gärna med mindre socker)
salt, peppar
1/2 msk torkad oregano
10 romantica tomater


Instruktioner

Finhacka lök och vitlök. Putsa kycklingen och skär i strimlor.
Strimla soltorkade tomater.
Fräs kycklingen i stekpanna med 1 msk matfett, lägg över i gryta.
I samma panna fräs vitlök, lök och rör ner saffran och soltorkade tomater. Lägg över i grytan med kycklingen.
Rör ner övriga ingredienser och smaka av med salt, peppar och oregano, Låt allt puttra ihop ca 15 minuter och servera sedan med valfritt tillbehör. Riven parmesan är gott att strö över.

 


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Emelie Björk 8 november, 2020 - 18:38

Hej! Stämmer det verkligen att det skall vara 2 g saffran. Känns mycket:)

Svara
Åse 8 november, 2020 - 18:56

Yes receptet stämmer! 2 påsar.

Svara
Emelie Björk 9 november, 2020 - 10:35

Jag har bara sett saffran med 0,5 gram i varje påse. Tyckte det blev mycket med 4 påsar😁. Men maten blev riktigt uppskattad, hela familjen gillade den och det tillhör inte vanligheten ✨

Svara
Åse 9 november, 2020 - 10:37

Haha men duuuuuu, det är ju jag som gjort en tankevurpa 🥴😅 Två påsar är ju 1 gram så klart!
Nåväl, nu fick ni er mycket av det nyttiga saffranet, hoppas inte ni somnade hela högen – saffran sägs ha en lugnande effekt 😉 SorrY! Jag ändrar!

Svara
Cecilia 7 november, 2020 - 18:47

Hej!
Åh, vad gott det ser ut!
Jag längtar också lite till att börja julpyssla nu 🙂
Kram Cecilia

Svara
Åse 8 november, 2020 - 14:04

Ja visst gör man? 🎄💫

Svara
Anna Backström 7 november, 2020 - 14:10

Håller med!! Låter supergott!! Skulle vilja fråga om din och Annas bok lchf 2.0, finns den någonstans att få tag i? Jag har fisk och veg men skulle vilja ha den tidigare. Ha en fin helg alla!!

Svara
Jennifer Hellström 2 november, 2020 - 15:51

Hej! Apropå jul så har jag tänkt ge sambon en sous vide i julklapp och undrar om du har några tips? Bör man t.ex. ha en vakuum-packare eller funkar det bra utan? Något annat som är bra att tänka på innan man köper? 🙂

Svara
Åse 3 november, 2020 - 09:39

Hej Jennifer!
En vacuumpackare är bra att ha tycker jag! Det känns alltid tryggast att ha maten förpackad i påsar anpassade för sous vide och där man säkerställer att inget vatten kommer in.

Svara
Petra Karlsson 2 november, 2020 - 15:48

Oh………maj………..gad…..! HUR gott såg inte det där ut! DET måste jag göra i helgen! Alltså, saffran är ju bara min favvokrydda assoluta……….tillsammans med basilika…….*L* Jag skulle kunna äta fiskbullar/lever/lutfisk osv osv om den var kryddad med saffran………..*S*

Svara
Åse 3 november, 2020 - 09:40

Jamen verkligen! Basilika är ju så gott med saffran! Haha ja saffran är en magisk krydda som skapar mersmak! =)

Svara
Jennifer 2 november, 2020 - 15:42

Hej! Apropå jul så funderar jag på att ge sambon en sous vide i julklapp och undrar om du har några tips? Bör man t.ex. ha en vakuum-packare eller funkar det bra ändå? Något särskilt man bör tänka på när man köper? 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.