Pepparkaksrutor med frosting

av Åse

God morgon så här dan före dan!
Hoppas ni är förväntansfulla, avslappnade och myser på som bara den! Ni som ska ut och köra ta det försiktigt! ❤️
Här kommer ett smarrigt recept på en mjuk pepparaka med frosting! MUMMA! Hoppas det smakar!
012a7758


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkaksrutor med frosting


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Kaka

  • 4 ägg
  • Sötning med sötma motsvarande ca 0,75-1 dl socker (honung fungerar eller tex. Ica stevia strö)
  • 125 g smör
  • 200 gr. natuerell färskost (typ philadelphia)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor

Frosting

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl Sukrin melis (sockerfritt florsocker)
  • 125 g naturell färskost (typ Philadelphia)
  • 1 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör frostingen för brun)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr
  2. Vispa äggen luftiga, vispa ner sötning, färskost och smält smör.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och skrynkla upp igen och lägg i liten ugnsform, ca 1,5 liter.
  5. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Vispa det mjuka smöret i cirka 5 minuter. Blanda i sukrin melis, och fortsätt vispa i några minuter tills smeten är vit och krämig.
  8. Rör ner färskost och vaniljextrakt och vispa det slätt. Bred frostingen på kakan och skär upp skivor eller rutor. Garnera med lite lingon. Vispad lingongrädde är också mycket gott till!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Pia 24 december, 2016 - 10:06

Fantastiskt god kaka! God Jul! 🙂

Svara
Åse 25 december, 2016 - 15:25

Kul att höra! God Jul!

Svara
Monica Johannesson 23 december, 2016 - 18:22

Låter god men jag har inte så mycket fiberhusk hemma, knappt en halv msk! Är den utbytbar mot något?

Svara
Åse 24 december, 2016 - 07:14

Du kan nog prova att köra med den halva msk ändå!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.