Skriv ut

Pepparkaksrutor med frosting

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

Kaka

  • 4 ägg
  • Sötning med sötma motsvarande ca 0,75-1 dl socker (honung fungerar eller tex. Ica stevia strö)
  • 125 g smör
  • 200 g natuerell färskost (typ philadelphia)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk pepparkakskryddor

Frosting

  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl Sukrin melis (sockerfritt florsocker)
  • 125 g naturell färskost (typ Philadelphia)
  • 1 tsk vaniljextrakt (vaniljpulver gör frostingen för brun)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 g
  2. Vispa äggen luftiga, vispa ner sötning, färskost och smält smör.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
  4. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och skrynkla upp igen och lägg i liten ugnsform, ca 1,5 liter.
  5. Grädda mitt i ugnen i 35 minuter.
  6. Låt svalna.
  7. Vispa det mjuka smöret i cirka 5 minuter. Blanda i sukrin melis, och fortsätt vispa i några minuter tills smeten är vit och krämig.
  8. Rör ner färskost och vaniljextrakt och vispa det slätt. Bred frostingen på kakan och skär upp skivor eller rutor. Garnera med lite lingon. Vispad lingongrädde är också mycket gott till!


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8