Pepparkakskladdkaka (low carb – glutenfri)

13 december, 2021

GLAD Lucia raringar! 🌟🕯

Hoppas ni haft en fin start pÄ dagen det har jag!
Mysig frukost med tjejerna och hundarna i soffan till adventskalendern och sedan var det dags att skjutsa barnen till skolan, de brukar ta sig till skolan sjÀlva eller med Daniel som ocksÄ jobbar i stan men Daniel skulle till halmstad idag för koll av sin axel efter operation i vÄras sÄ jag skjutsade dem, passar pÄ att biltrÀna Alfons.
Sedan hann jag med liiiite jobb innan det var dags att Äka till veterinÀren med Alfons & Vilde.
Alfons skulle fÄ sin andra spruta och sedan ville jag ta en liten koll pÄ Vildes hjÀrta och sÄ har han lite utvÀxter som jag ville ha andra utlÄnade om.
Phew… fick deja vu av tiden som smĂ„barnsmamma nĂ€r man satt pĂ„ BVC med en bebis, en 2-Ă„ring och en 4-Ă„ring đŸ„° Mest Vilde dĂ„ som var överallt, kinkig och stressad och INTE ville dela vĂ€ntrum med andra hundar (Senior vet ni som vet vad som vĂ€ntar hos vet..) Alfons var modig!

Hur som haver!

Pepparkladdkaka! MUMS!

Denna godingen Àr perfekt om ni vill ha nÄgot smarrigt som inte innehÄller vitt socker eller vitt mjöl!
Om man vill ha vanligt socker i den sÄ Àr det fritt fram, som vanligt sÄ Àr mina recept tÀnkta att inspirera och man fÄr anpassa efter bÀsta försmÄga.
Jag kan dessvÀrre inte rekommendera annan mjölsort (förutom hassselnötsmjöl) för det har jag inte provat i detta receptet.

Gott med vispad grÀdde blandat med sockerfri lingonsylt!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkakskladdkaka glutenfri, sockerfri


  • Författare: Ă„se falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 Ă€gg
  • Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
  • 150 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
  • 12 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. SÀtt ugnen pÄ 200 gr.
  2. Vispa Àggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
  3. SmÀlt smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten sÄ det blandas ordentligt. Börja med mindre mÀngd kakao och smaka av först. HÀll smeten i en smord form. Jag sÀtter bakplÄtspapper över bottnen i en springform och spÀnner sedan ringen runt plattan.
  5. GrÀdda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
  6. LĂ„t kakan stĂ„ kallt i nĂ„gra timmar sĂ„ den sĂ€tter sig – gĂ€rna över natten.
  7. Servera gÀrna med lingongrÀdde.

Notering

  • Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett

NÀringsinnehÄll

  • Portioner: 8

AnnonslÀnkar till Ellos

MINA FAVORITER!


 

Vill du ha mer inspiration och tips pÄ goda 56kilo recept varje dag? Gilla dÄ 56kilos sida pÄ facebook sÄ fÄr du dagligen massor med mattips frÄn mitt arkiv i ditt flöde.


1 kommentar

ÅsaS 13 december, 2021 - 14:04

Tidig morgon, frukost framför Luciafirandet pĂ„ TV, och sedan blev det ”Ja mĂ„ hon leva” i varierande stĂ€mmor. Miss20 turned Miss21.. Frukost pĂ„ sĂ€ngen, kramar och paket. Jag tror hon Ă€r nöjd med den starten. Fira, det fĂ„r vi göra en annan dag, om/nĂ€r vi kan fĂ„ ihop en dag dĂ„ alla Ă€r lediga..😆
Kladdkaka, det kan aldrig vara fel! Kanske nĂ„got att slĂ€nga ihop till helgen. Alltid gott med nĂ„t ”sött” till söndagsfikat. Det hör liksom till..
Ha en fin Luciadag! Kram 💕

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♄

Recipe rating

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.