Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepparkakskladdkaka glutenfri, sockerfri


Ingredienser

  • 4 ägg
  • Sötning motsvarande 1 1/2 dl socker – jag föredrar Nick’s!
  • 150 g smör
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk Santa Maria pepparkakskryddor
  • 12 msk ekologiskt kakaopulver – min favorit (blir mycket godare smak, mindre beska)
  • 1 tsk vaniljpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen tillsammas med sötning, det ska bli riktigt luftigt.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten så det blandas ordentligt. Börja med mindre mängd kakao och smaka av först. Häll smeten i en smord form. Jag sätter bakplåtspapper över bottnen i en springform och spänner sedan ringen runt plattan.
  5. Grädda i ca 8-10 minuter. Smeten ska inte vara fast men inte för dallrig heller.
  6. Låt kakan stå kallt i några timmar så den sätter sig – gärna över natten.
  7. Servera gärna med lingongrädde.

Noteringar

  • Per portion: 282 kcal, 7 g protein, 3.4 g kh, 26 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 8