Pannbiffar med lök och mos (LCHF)

av Åse

Jag ÄLSKAR husmanskost, pannbiff med lök är väl en av det godaste man kan äta? Eller kåldolmar, kålpudding… Haha, jag vet att många inte håller med – men jag äter hellre husman än annan mat! Som tur är så kan man ju fortsätta äta husmanskost även på LCHF och det smakar lika gott som annars.

Här är biffarna gjorda på nötfärs, ägg, fond, salt, peppar, grädde, lök.

1 kg nötfärs
2 ägg
1 dl grädde
valfria kryddor
1 gul finhackad lök

Steks sedan i panna och får eftersteka i ugn. Under tiden får löken steka i resterna i pannan i lite extra smör, sedan vispas pannan ur med grädde och soja, salt och vitpeppar.

smör
3 dl vispgrädde
soja
0,5 gul lök
salt, vitpeppar
Till det serevardes blomkålsmos!

1 blomkålshuvud kokas i 20 minuter i vatten + 1 buljong eller grönsaksfond
1 msk smör
0,5 dl grädde
salt + vitpeppar

Allt mixas i matberedare (med kniv till mos!)

GOTT!


 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

21 kommentarer

Marie-Louise Ekdal 29 oktober, 2013 - 18:28

Har så smått börjat med Lchf. och har hittat in på din sida. Idag blev det mandelvåfflor till lunch och pannbiff till kvällsmat. Har bakat frukostbullar till i morgonbitti efter ditt recept. Känns som om jag hittat rätt sida för att får inspiration.

Svara
Åse 30 oktober, 2013 - 07:08

Välkommen hit! Och lycka till! =)

Svara
karin 15 januari, 2012 - 14:11

hur varmt har du i ugnen och hur länge? Håller på attt laga nu. Ska blinsåå gott

Svara
Åse 15 januari, 2012 - 14:17

När jag eftersteker?? ca 200 grader i 15 min ca =) Smaklig spis!!!

Svara
Utmaning dag 4 | Elsklingen 10 januari, 2012 - 21:25

[…] Middag kl 18.00: Tre pannbiffar, blomkålsmos, lingonsylt och smörgåsgurka. Recept från 56kilo.se  […]

Svara
ÅsaS 9 januari, 2012 - 21:39

Husmanskost är mat när mat är som bäst! Kåldolmar är en favorit hos mig, likaså kålpudding. En annan favorit är paltbröd med fläsk och vitsås, dock ska det vara den tunna hårda varianten, den som är som hårt tunnbröd. MUMS! Ska nog bjuda hem mig till mamma och pappa nästa gång de ska äta det. Blir ju iofs inte LCHF men det får duga. 😉 Det är ju så gott!
Kram ÅsaS

Svara
Annika R 9 januari, 2012 - 19:11

Här blev det stekt fläsk med gräddfläsksås och blomkålsris. Riktigt gott!

Svara
Johanna 9 januari, 2012 - 18:07

oh! Jag älskar kåldolmar! Finge jag bara äta en sak för resten av livet så blev det kåldolmar! Mer kåldolmar åt folket hurra, hurra, hurraaaa

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 18:09

Åhhh JAAAAAA!!!!!

Svara
Anita 9 januari, 2012 - 17:39

Bra tips till en annan dag. I kväll står ”din systers” Köttfärssoppa på menyn. Den är såå god, skulle kunna äta den flera ggr i veckan. Hihihi!

Svara
Jessica 9 januari, 2012 - 17:30

Hej
Jag ville bara kolla om du har nån lök i biffarna? Och om du häller grädden i biffarna eller e den till såsen?
Kram jessica

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 18:09

Sorry upptaterat nu. Hoppas det är klarare =)

Svara
Anna D 9 januari, 2012 - 17:20

Ser mumsigt ut. Här åt vi rester av fläskfilégryta men imorgon blir det kålpudding.

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 18:10

Åhhhh måste nog också göra kålpudding imrg! =)))

Svara
Linn 9 januari, 2012 - 16:31

Hejsan! Tänkte bara höra vad det är för sylt du äter? Gör du egen eller är det vanlig lingonsylt? Äter också lchf och älskar sylt men trodde inte jag kunde äta det med tanke på allt socker?

MVH Linn

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 16:44

Hej! Jag värmer frysta lingon i kastrull med lite steviasocker! Hur lätt som helst =)

Svara
Linn 9 januari, 2012 - 16:49

TACK! 🙂 förresten så var saffranskycklingsgrytan suuuupergod!

Svara
Åse 9 januari, 2012 - 17:07

Vad braaaaaaa! ;))

Svara
malin 9 januari, 2012 - 14:52

Jag är galen i god husmanskost
vi hade redan bestämt pannbiff med lök, då testar jag detta moset idag
jag brukar bara mixa med pot stöten så det blir lite grövre o så philadelphia ost till istället för grädde.
Är det ok att använda matlagningsgrädde? min mage verkar gilla det bättre än vanlig grädde.

Svara
Anna-Lena 9 januari, 2012 - 13:50

Är precis som du ÄLSKAR husmanskost, har planerat in pannbiff med blomkålsmos i veckan, men ikväll blir det räksoppa, inte helt fel det heller ; )

Kramis

Svara
Jill 9 januari, 2012 - 12:51

Ser jättegott ut! Jag älskar också kåldolmar och annan husmanskost 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.