Pannacotta på kesella med limemarinerade jordgubbar

6 mars, 2011

En härlig efterätt som inte är sååå kolhydratsnål men däremot ganska kalorisnål.

6 PP per portion (utan kaka)

6 portioner

2 burkar Kesella vanilj
2 tsk vaniljsocker Dansukker fairtrade
1 dl mellangrädde
2 msk honung
1/2 liter jordgubbar


1 lime
21/2 gelatinblad
5 Cookies med smak av vit choklad och tranbär

Marinera först skivade jordgubbar med agavesirap och rivet skal av limen + juicen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter,
Koka upp grädden och dra sedan åt sidan, lägg i gelatinet så det smälter, lägg i vaniljen och kesellan.
Födela i fem formar och låt stela i kylskåp 2-4 timmar.
Servera med marinerade jordubbar och ev smulade kakbitar.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

6 kommentarer

Mariah 14 mars, 2011 - 12:25

Blandar man i gelatinbladen i grädden eller hur gör man?
Tror du missat den biten i receptet och jag är V Ä R D E L Ö S på sånt här så jag måste fråga hur det ska vara…Kram!

Svara
Åse 14 mars, 2011 - 12:44

Haha sorry! Ändrat nu! Kram!

Svara
Anna-Karin 7 mars, 2011 - 18:02

Åhh va gott de där lät.
Måste provas till helgen, Eller tidigare 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 7 mars, 2011 - 17:35

Låter väldigt gott!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara
ÅsaS 6 mars, 2011 - 20:45

En som aldrig testat gelatinblad kanske skulle våga göra det nån gång. Man kan ju tydligen göra många godsaker med hjälp av dem.

Kram ÅsaS

Svara
Åse 7 mars, 2011 - 09:20

Ja det måste du! Pannacotta är ju fantastiskt gott!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.