Paj med zucchini- och svamp (Glutenfri, Lågkolhydrat)

3 augusti, 2017

Tusen tack för alla fina kommentarer till förra inlägget! Om ni bara visste hur era kommentarer ger energi och kraft!
Är glad att ni läser här av samma anledning som jag skriver här! Att ni plockar det ni vill ha men gillar bloggen som den är. Jag känner själv dock att jag vill dela med mig ännu mer här inne av allt från goda recept till hem & inredning till pryltips till mer vikt- och hälsotips/inspiration och det är planerna för hösten 🙂
I går var första dagen med striktare kost igen. Alltid lite extra energi som krävs för att göra rätt val de första dagarna när man kommit tillbaka från semestern. Hjärnan anpassar sig snabbt till att belönas i tid och otid! Slut med det nu med andra ord =)
Jag gjorde en sååååå smarrig paj som jag serverade med skinkschnitzel till middag (recept på den kommer också)
I går hade jag inga sesamfrön hemma så jag gjorde på bara mandelmjöl, det blir bättre med sesamfrön i! Och personligen så vill jag poängtera att det blir både bättre struktur på degen och bättre smak när sesamfröna mixas. En del använder hela sesamfrön i detta receptet har jag sett men det rekommenderar inte jag =)
Jag använde en liten glasform i går (34 x 22 cm) vilket jag tyckte passade toppenbra! Lätt att få ut degen.


Zucchini, purjolök och svamp stektes mjuka i smör. Mmmmmmmmmm! Doften!!

Voila!
Såååå gott!
Jag använde Maasdamer och det blev en fantastiskt god ostsmak!Perfekt som tillbehör till kött/fågel etc eller som ett alternativ för en vegetarisk rätt! Servera med en god sallad då!

Skriv ut

Zucchini- och svamppaj

 • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

 • Pajdeg:
 • 3,5 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl skalade sesamfrön
 • 1/2 tsk vitlökspulver
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt
 • 50 g smör
 • 1 ägg
 • Fyllning:
 • 2 msk smör
 • 1 stor purjolök
 • 1 stor zucchini
 • 150 g champinjoner
 • 3 ägg
 • 1 msk torkad basilika
 • 1 msk torkad oregano
 • 2 vitlöksklyftor
 • salt, peppar
 • 2,5 dl riven Maasdamer

Instruktioner

 1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten form.
 2. Grädda skalet i 170 g i ca 15 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
 3. Skär zuuchinin i kuber. Skär champinjoner i kvartar. Skölj och skiva purjon.
 4. Fräs grönsakerna i smör tills det fått fin färg.
 5. Vispa ihop ägg med grönsaker och riven vitlök, salta och peppra något. Riv maasdamerosten och vispa ner. Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet.
 6. Grädda i ca 30 minuter

SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara
SparaSpara

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

14 kommentarer

Birgitta 9 februari, 2019 - 20:01

Älskar din blogg och har läst den sen jag halkade in 2012!! Kommer ihågen rececention av din första bok- lite guldig och fräsch som Åse själv. Jag gav bort din senaste bok till en kollega och hon mårbättre än någonsin och har gått ner 18 kilo.

Svara
Åse 10 februari, 2019 - 01:33

Vad roligt att höra Birgitta! Tack för feedback ♥️♥️

Svara
Britt 5 augusti, 2017 - 15:31

Fantastiskt GOD! Kommer nog att bli återkommande inslag.

Svara
Ugnsgratinerad skinkschnitzel i tomatsås - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 4 augusti, 2017 - 16:00

[…] severade min zucchini- och svamppaj till. […]

Svara
Nina 3 augusti, 2017 - 17:29

Först av allt: håller med övriga….din blogg är superbra som den är. Jag gillar verkligen din heminredningsstil, och receptbanken är en guldgruva!!
Detta pajrecept är suveränt, jag använder det till alla olika slags pajer.
Idag har jag börjat ta mig själv i kragen, det har blivit liiite för många utsvävningar, vilket märks på vikten men också på humöret 😕. Så idag har jag tagit fram och dammat av din bok ”Viktminskning med lchf – så lyckas du”. Den innehåller så många tips och bra recept, och den får mig på banan igen 😊.

Svara
MarianneK 3 augusti, 2017 - 16:14

Första gången jag gjorde pajdegen använde jag av misstag färdigmalda linfrön. Det var mycket gott och blev snygg, litet mörkare färg dessutom.
Har fortsatt med det. Din Tacopaj är suverän, ska laga den här versionen till helgen.
Det är blandningen av ämnen som gör din blogg speciell, det, och att du inte predikar! Ser fram emot hur du utvecklar den.

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:20

Ahhh! Bra att veta!
Tack Marianne, kram!

Svara
Jenny 3 augusti, 2017 - 16:01

Jag tycker att din blogg är toppen som den är. Blandingen av allt gör att det blir intressant och avkopplande att läsa. Hade det bara varit en blogg med enbart recept så hade jag tröttnat. Nu får man tips och ideér om allt möjligt. Jag kollar varje kväll om det kommit in något nytt inlägg och de gånger det finns något så blir man glad. De dagar det inte finns något så tänker jag mest att ”jaha – då har hon haft annat för sig idag/då har det varit mycket annat som tagit tid”. Jag förväntar mig inte inlägg varje dag utan det är mest roligt och positivt när man upptäcker att det finns något nytt att läsa.
Fortsätt att ta hand om dig själv och känn inte stressen. Vi är nog rätt många som stannar kvar ändå. Du gör ett bra jobb. 🙂
Kram

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:21

Tack Jenny! Blir glad av dina rader! 🌈 Stor KRAM!

Svara
Camillapa 3 augusti, 2017 - 13:09

Men såklart att vi också måste ge tillbaka, när du ger så mycket till oss!
Kram

Svara
Ann-Sofie Wåhlander 3 augusti, 2017 - 13:02

Hej! Vill bara säga att jag gillar din blogg med allt den innehåller; recept, mode, hem-och inredning, resor och hemmaliv.
Jag upptäckte den av en slump för några år sedan när jag googlade recept på rödbetssallad 🙂 Vi hade bestämt oss att göra hemmagjord sådan till barnens jullunch på mitt jobb (förskola) och jag tog tag i det. Jag har fortsatt göra den hemma varje jul och följer sedan dess din blogg.
Kram Ann-Sofie

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:22

Vad härligt att läsa Ann-Sofie! Är glad att du läser här! KRAM!

Svara
Jenny 3 augusti, 2017 - 11:47

Jag tycker det är superkul att läsa om allt som rör livet till 💚 styrka till dig som orkar dela livet med oss alla! Idag ska jag göra en av dina ugnspannkaka och servera med nykokt hjortronsylt😁

Svara
Åse 3 augusti, 2017 - 17:23

Tack goa Jenny! Kraaaam och hoppas pannkakan smakade! 🌺

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.