Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Zucchini- och svamppaj


Ingredienser

Pajdeg:

3,5 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön (alt 1/2 dl sesammjöl)
1/2 tsk vitlökspulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk salt
30 g smör eller olivolja
1 ägg

Fyllning:

2 msk smör
1 stor purjolök
1 stor zucchini
150 g champinjoner
3 ägg
3 dl riven Maasdamer
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
salt, peppar


Instruktioner

  1. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer till mjöl (det blir inte lika bra att skippa detta momentet!) och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i liten form.
  2. Grädda skalet i 170 g i ca 15 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och höj värmen till 200 gr.
  3. Skär zuuchinin i kuber. Skär champinjoner i kvartar. Skölj och skiva purjon.
  4. Fräs grönsakerna i smör tills det fått fin färg.
  5. Vispa ihop ägg med ost och kryddor och riven vitlök, salta och peppra något.
  6. Blanda med grönsakerna och häll upp i pajdegsskalet.
  7. Grädda i ca 30 minuter