På banan igen

av Åse

Det går verkligen galet fort att komma tillbaka på banan med ren LCHF kost. Jag älskar verkligen att äta så här!
Har funderat lite på vilket sätt som egentligen är bäst för mig att äta, det tar ju ett tag att hitta rätt när man ska hålla sin målvikt.

Jag har insett, efter två försök under ca 1 veckas tid att jag har väldigt svårt att få VV att fungera för mig numera. Jag inser att jag kommer in i ett tänk jag inte tycker om. ”Nej det blir för dyrt, får nog välja snålare fett%” etc. Jag säger absolut inte att pointssystemet är dåligt eller inte fungerar för andra som vill kombinera VV och LCHF men personligen så har jag ”vuxit” ifrån det. Det absolut bästa för mig är att hålla koll på kalorier, det har jag mer eller mindre gjort sedan april och det är ett vinnande koncept för mig. Det är inget meck eller extra jobb eftersom jag ändå komponerar mina recept genom Viktklubb, så där håller jag koll på kalorier etc. Jag bryr mig inte om hur många kolhydrater jag får i mig, jag fokuserar på kalorierna MEN äter så kolhydratsnålt jag kan pga att jag mår så bra av det.
I veckorna tror jag att det är bäst att hålla sig borta från bröd, andra kolhydratrika livsmedel – så gott det går. Jag kommer inte neka ngt om jag är ute och äter, bortbjuden etc men vardagsätandet får bli LCHF.
På lördagen kommer jag tillåta mig lite större utsvävning men inte i den omfattning det varit på sistone, jag mår inte bra av det.

Så, det var bara en statusuppdatering!
På kvällens meny står nötfärsbiffar i sås gjord på smaksatt fraiche, konjak, färska champinjoner som sedan får gratineras med smulad fetaost. Sallad och grönsaker till det.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

57 kommentarer

flowersinmyheart 3 november, 2009 - 13:29

Hej fina inspiratör!

Är, i perioder, ofta inne och hämtar tips och inspiration från dig. Din blogg är ljuvlig! =)

/Blomma

Svara
Åse 3 november, 2009 - 14:00

Tack för de rara raderna! ;))

Svara
Sofia 31 oktober, 2009 - 16:29

Det bästa med LC tycker jag är att man faktiskt inte behöver avstå det som är godast. Det är ju ändå köttet/fisken och såsen man vill åt! Att ersätta ris/pasta/potatis med grönsaker blir ju ofta mycket godare och fräschare. Jag saknar ibland bröd till frukost, men vet att jag håller mig mätt betydligt längre på mina ägg.

Svara
Åse 2 november, 2009 - 12:06

Håller med, det är nog det som gör att jag har lite svårt att få ihop pointsandet, för då kostar ju alla goda ostar, goda såser etc såååååå mkt ;))

Svara
Ingela 30 oktober, 2009 - 17:31

Jag blev lite intresserad av Viktklubb (Jag antar att det är Aftonbladets Viktklubb du menar?)efter att ha läst ditt inlägg – till sist och syvende är det ju balansen mellan in och ut som räknas, och pointsräkning, som jag är van vid, innebär ju onekligen att man prioriterar lättprodukterna.

Så kanske viktklubb är ett bra alternativ även om man inte kör LCHF.

Svara
Åse 30 oktober, 2009 - 18:48

Absolut!! Det man blir varse om när det gäller kaloriräkning är just att sok viktväktare så är ju vissa livsmedel så in-i-helsikes ”dyra” bara för att de är fettrika (avokado, vispgrädde etc) men när man räknar kalorier så ser man att de är inte så ”farliga” energimäsigt ändå. Jag tycker dte är roligt med Viktklubb, man pusslar o har sig 🙂 Lycka till!!

Svara
BERHOLT 30 oktober, 2009 - 13:19

Hej

Jag tycker oxå att Viktklubb.se är jättebra att ”logga” maten i. Det spelar ju ingen roll vilken metod man kör, man får bra koll iallafall. Själv växlar jag mellan LC och ren kaloriberäkning. Viktväktarna funkar bara inte för mig (har försökt flera gånger, men blir föör hungrig) Ha en riktigt trevlig helg önskar Anna

Svara
Vasseur 30 oktober, 2009 - 12:23

Tack för ditt svar, peppande och bra. Jag tänkte testa något ”program” för matregistrering när jag kommer tillbaka från USA. Har kört GI Viktkoll förut men tycke inte det är så bra. Är Aftonbladets Viktklubb bra? Jag vill bara ha ett system för att hålla lite koll, kontrollfreak som jag är. När jag ska vara ”duktig” tenderar det att bli nästan för lite mat, så därför är något program bra för en period.
Trevlig helg!

Svara
Åse 30 oktober, 2009 - 12:37

Jag gillar Viktklubb bäst, det står inte specat exakt hur många gram av allt utan % men det är inte viktigt för mig längre.
Det viktigaste är att det är användarvänligt och man kan spara sina egna livsmedel och egna recept. 🙂
Nej GI Viktkoll ger mkt att önska!!
Trevlig helg själv! Kram

Svara
isabeli 30 oktober, 2009 - 12:08

Vilken fin bild på dig 🙂 Du är jättesöt!

Svara
Agneta 30 oktober, 2009 - 08:44

Hej Åse. Äntligen fredag!! Ikväll för våran del blir det lax i ugnen med en god gorgonzola och vitvinssås. Ett gott vitt vin till detta. Förra fredagen gjorde du thai-mat. Har du recept på detta? Vi älskar thaimat. Ha en riktigt trevlig helg. //Kram Agneta

Svara
Beautyofmind 29 oktober, 2009 - 23:07

Jag har haft otroligt svårt att hålla mig till LC efter att ha börjat synda på helgerna. Det slinker ner godis här och glass där även om maten alltid är LC. Jag får dåligt samvete och mår dåligt över det. Sött sött sött! Så kände jag inte förut, undrar om det är för att börjar man tillåta sig det kan man inte låta bli det?

Svara
Sara83 29 oktober, 2009 - 21:35

Hej!
Så himla snygg och fräsch du är på bilden 🙂
Härligt att höra att det går bra med kosten! Jag kör vv och det funkar rätt bra för mig. Men jag skulle gärna vilja testa LCHF kosten men är så himla ”fetträdd”….
trevlig helg
kram kram

Svara
Jajja 29 oktober, 2009 - 19:28

Halloj.

Va najs du är på nya fotot.

Jajja.

Svara
Helena N. 29 oktober, 2009 - 14:03

Å så himla snygg du blev i håret 🙂

Kram

Svara
jennyh 29 oktober, 2009 - 13:38

Även jag har faktiskt kommit in i lc tänket igen och det känns så himla bra!!!!

Svara
scustovi 29 oktober, 2009 - 13:23

Kul att du hittat ett sätt som verkligen fungerar för dig. Jag har ju kört VV ett tag och är snart i mål nu men jag tänkte försöka styra över min kost lite som du gör. Har varit förkyld den här veckan och dessutom är lillprinsen här så vi har höstlov så det har varit lite svårt att fokusera på maten. Men på söndag tar jag nya tag igen. Ska ta och gå igenom alla dina fina recept och få lite inspiration. För det får man verkligen när man är här inne och läser. Och vilken fin ny profilbild du har på din sida.

Kram

Svara
Molle80 29 oktober, 2009 - 12:57

Moouuuhha! Jag har kommit underfull med att det är riktigt dumt att gå in här en timma innan ens egen lunch… Bara du nämnder nötfärsbiffarna går jag igång totalt!

My gosh – låt det bli lunch -snart!

Kram

Svara
Molle80 29 oktober, 2009 - 13:01

Jaaa, å givetvis så måste jag ju instämma med den andra skaran – du är redans vacker tjejen!

Svara
darkangel 29 oktober, 2009 - 10:01

Halle hallo!!Måste ju börja med att säga att det bara lyser om dej=) och att de e ju skit snygg!!!
Jag har oxå kommit fram till att jag mår allra bäst av LC kost och att jag,jag klarar inte VV längre för då tänker jag ständigt på mat,ne denna kost hållning passar mej utmärkt och jag har blitt av med mina hjärnspöken och mitt sockerberoende!Jag åt så här under min graviditet och jag har aldig mått så bra!Samt att jag ammar nu utan att få blodsockerfall efter varje ammning!!

MVH Anette

Svara
Åse 29 oktober, 2009 - 10:13

Men gud vad roligt att höra!! Ja jag håller med, det är många fördelar med LC kost!!

Svara
Carina 29 oktober, 2009 - 09:52

Även jag måste tillägga att din nya profilbild är rent ut sagt skit snygg 😉
Ha en bra torsdag!
Kramen

Svara
Challe 29 oktober, 2009 - 09:43

Tror precis som du att man måste pröva, ompröva och förkasta för att sedan pröva igen!Points + LC eller LC + kaloriewr eller någon annan mix…Det fina i kråksången är ju att man genom detta skapa sin egen metod. Massor med tack för en inspirerande sida med kloka tankar!

Svara
Challe 29 oktober, 2009 - 09:44

Blev allt lite exalterad … Ursäkta stavfelen!

Svara
Åse 29 oktober, 2009 - 10:27

😉 haha
Håller med på alla punkter dock 🙂

Svara
Petra 29 oktober, 2009 - 09:37

Hej,

Såg som många andra att du har bytt bild, kan bara instämma. Ser strålande nöjd ut.

jag kämpar med mina sista 5 kilo men det händer INGET. Är dock bara de jag vill ner men det är trögt. Tackar för en härlig sida och ser fram emot nästa inlägg och recept. De är underbara.

Petra

Svara
annalena68 29 oktober, 2009 - 09:33

Hej Åse
Vilken snygging du är på den nya bilden, riktigt höstfin i håret. Förstår precis det du skriver om VV och LCHF. Jag kan absolut inte tänka mig att gå tillbaks till VV, mår ju sååå himla bra med LCHF. Är så glad att jag verkligen provade på detta, tack vare dig. Trodde inte att det skulle vara så lätt och att jag skulle må sååå bra.

Kram på dig från mig / Anna-Lena

Svara
mammatherese 29 oktober, 2009 - 09:23

Ja du är verkligen kanonduktig 🙂
En fråga när det gäller viktklubb , förmodar att det är den på aftonbladet, hur har du din cirkel upplagd , tänker närmast på kolhydratsbiten och fettbiten?
Eller är det kalorierna du tittar mest på och sen undviker du kolhydrater i mångt och mycket?

Svara
Åse 29 oktober, 2009 - 09:33

Japp håller koll på kalorierna och undviker kolhydraterna, och med det blir det en ganska traditionell LC cirkel.

Svara
Carina 29 oktober, 2009 - 09:12

Vilken kanonfin profilbild!! Syns att du mår bra =) Jag är också så glad att jag hittade LC….Det är ju bara att vräka i sig!!! Kommer nog inte att bli så svårt att åka till ”fettolandet” i väst i alla fall ;).//Carina

Svara
Jenjo 29 oktober, 2009 - 08:39

Precis som alla andra måste jag säga att du ser riktigt bra ut på bilden!
Du säger att du inte räknar kolhydrater, men dock kalorier… Ungefär hur mycket kalorier äter du per dag?
KRAMIS

Svara
Åse 29 oktober, 2009 - 09:35

Det går inte att säga, det beror bhelt på vad jag försöker uppnå, gå ner vi vikt, spara in, unna mig etc. Men mellan 1300-1600 blir det oftast.

Svara
annicap 29 oktober, 2009 - 07:16

Vad fin du blev när du klippte dig!

Hur går det med vikten nu? Är det svårt att hålla ”nollan”? Jag menar, att varken gå upp eller ner? Hur ofta väger du du dig nu?

Är sååå imponerad av dig 🙂

Svara
Åse 29 oktober, 2009 - 09:55

Jag väger mig inte alls nu eftersom jag är så nära in på operationen, har en del efteroperativ svullnad. Efter att jag kört LC några dagar nu så känns det bra i kroppen igen och jag tror att jag håller nollan väldigt bra!

Svara
annicap 29 oktober, 2009 - 11:29

Vilken härlig känsla! Det är nog bra att inte bli ”vågfixerad” utan väga sig någon gång då & då. Du känner ju på kläderna om det skulle börja gå åt fel håll.

Svara
LenaH 28 oktober, 2009 - 22:21

Vad duktig du är. Är också sugen på att prova annat än pointsräknandet. Har fått för mig att det är ”jobbigt” att byta ”tänk” ;). Men jag får väl rycka upp mig och läsa på om det…*s*

Svara
Aika 28 oktober, 2009 - 21:08

Det lät så gott med nötfärsbiffarna så jag sprang och drog upp färs ferån frysen. ”Jag vill va som du, bara va som duuuuuuuu” =)

Svara
jenny 28 oktober, 2009 - 20:57

Men jäklar Åse! Du blir bara snyggare och snyggare!!

Håller med om att vv-tänket funkar för många men problemet är som du säger ”fettfobin”. Visst att jag skulle kunna äta minigrädde men inte vill jag ge mina barn den produkten…blä! (och igentligen inte mig själv heller)

kram

Svara
Ida A 28 oktober, 2009 - 20:49

Håller med alla tidigare inlägg:
Du är verkligen superfin!!! Ville bara säga det 🙂
Kramis Ida A

Svara
Vasseur 28 oktober, 2009 - 20:35

Tack! Nu känner jag mig jättepeppad igen!! Ska iväg och handla och nu blir det bara LC-mat i vagnen. När du kör LC till vardags, kör du då på din Kesella frukost? Jag har lite svårt just med frukostarna eftersom jag normal är 100% inkörd på gröt eller smörgås. Tyvärr har jag efter alla månader med LC blivit helt anti ägg … får inte ner ett enda till, oavsett form 🙂
Tack igen! På återhörande.

Svara
helene306 28 oktober, 2009 - 20:15

Hur gör du för att komma tillbaka på banan igen? Önskar jag hade en gnutta av din styrka och vilja! Jag tycker jag försöker och försöker men sen sitter jag där med en smörgås likt förbannat …
Jag vet precis hur jag ska äta och jag mådde så bra med lågt kolhydratintag men nu känns det fullkomligt omöjligt att komma tillbaka till tänket igen. Men ja, nu har jag väl en ”ursäkt”, i vår är ursäkterna slut 😉

Kram!

Svara
gruset 28 oktober, 2009 - 20:09

Fin bild, snygging!
Tack för tipset med nötchokladen. Blir helgens gotta.

Stor kram

Svara
lotta 28 oktober, 2009 - 20:06

Vilken snygg bild du har bytt till!!! Sååå fräsch du ser ut. Själv känner jag mig långt ifrån fräsch just nu men det kanske kommer…. Just nu är maten lite kämpig också men det är bara att bita ihop, det går ju, det har ju DU bevisat!

Svara
Ellen 28 oktober, 2009 - 20:04

På en onsdag! Jösses, ni äter så lyxig mat. Här äter vi mest pyttipanna, köttbullar och makaroner eller blodpudding. Jag har inte riktigt inspirationen att laga mat när jag kommer hem efter jobbet. Tar hand om mig själv genom att träna istället. 😉
Vad FIN du är på din profilbild!! 🙂

Svara
ak74 28 oktober, 2009 - 19:53

Va härligt att va på banan igen själv har jag halkat av lite just nu men nästa vecka blir det nya tag igen… :-)Jätte fin bild i pressen.

Svara
Lotta A 28 oktober, 2009 - 19:10

Åh, så så himla fin du blev när du klippte dej!!
Otroligt snygg hårfärg…….

Svara
Maja 28 oktober, 2009 - 19:05

Kan bara instämma med de andra! Fembarnsmamma (!)…helloo, du ser nästan oförskämt pigg och fräsch ut:)HUR bär du dig åt?? Tror på ditt tänk vad gäller kosten i alla fall. Låter sunt tycker jag. VV passar inte mig så bra har jag upptäckt. En blandning av Lc och Gi känns bättre för min del.

Svara
katharina 28 oktober, 2009 - 18:43

tänker varken kommentera vikt eller mat…tänkte bara säga att du ser så fräsch (?) och harmonisk ut på din profilbild!! =)

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 18:52

Tack Katharina, vad snällt av dig!

Svara
Malin J 28 oktober, 2009 - 18:30

Låter bra tycker jag, här hemma blir det kasslergratäng med vispad grädde, lite chilisås och ost på.

Svara
Malin J 28 oktober, 2009 - 18:31

Glömde ju säga vilken otroligt snygg bild du har satt vid din presentation.

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 18:52

puss!

Svara
Malin J 28 oktober, 2009 - 19:14

puss 🙂

Svara
Josefin 28 oktober, 2009 - 17:46

Hej!
Jag har varit en trogen läsare i några månader nu men aldrig kommenterat förut. Vill bara säga att du är otroligt inspirerande!! Sidan är jättefin och dina recept är mums!! Du är jättefin på bilden ovanför presentationen!
Kram Josefin

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 17:49

Hej Josefine! Tack och kul att du slängde iväg en kommentar =)) Uppskattar alla ni som kommenterar!

Kramen

Svara
Lizz 28 oktober, 2009 - 17:39

Å vilken fin bild på dig uppe på presentationen! Du är så vacker. Kram Lizz

Svara
Åse 28 oktober, 2009 - 17:42

Men tack!!! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.