6,8K
Eftersom vinet skulle passa kraftiga kötträtter och vällagrade ostar så serverade jag en oxfilé med gorgonzolasås, sparris och rotsakspytt till. Åhhhh så gott!
Satt som en smäck!!
Jag utgick från en sås från Leif Mannerström men tycker att mina egna gorgonzolasåser som jag annars gör är minst lika goda =)
I detta receptet var det gin i som skulle flamberas, hua! Höll på att tutta fyr på huset! Haha!
Jag tycker inte gin förde ngt speciellt till smaken i såsen så jag utelämnar det här.
Skriv ut
Vinet kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.
Alltså maken till seg dag!
Suttit och jobbat vid datorn sedan 8, men vete katten om jag fått något gjort ändå..
I går var det i alla fall vinprovning som sig bör på onsdagar! (lillörda!)
Veckans vin var ännu en italienare! Castello Banfi Rosso di Montalcino.
Ett vin från Toscana com lagrats under 12 månader i franska barriques och i stora slovenska ekfat.
Druvprna är 100% Sangiovese
Medelstor doft, inslag av svarta vinbär, mörka plommon, rostade fat, mint och timjan. Rik smak med rostad fatkaraktär och inslag av mörka bär, choklad och kryddor.
Fyllig smak med mycket frukt. Vi gillade!! Men jag gillar generellt italienska viner.
Vinet är givetvis gott att drickas nu men vinner visst även på att lagras, så länge som 5-8 år!
Eftersom vinet skulle passa kraftiga kötträtter och vällagrade ostar så serverade jag en oxfilé med gorgonzolasås, sparris och rotsakspytt till. Åhhhh så gott!
Satt som en smäck!!
Jag utgick från en sås från Leif Mannerström men tycker att mina egna gorgonzolasåser som jag annars gör är minst lika goda =)
I detta receptet var det gin i som skulle flamberas, hua! Höll på att tutta fyr på huset! Haha!
Jag tycker inte gin förde ngt speciellt till smaken i såsen så jag utelämnar det här.
Skriv ut
Oxfilé med gorgonzolasås och rotsakspytt
Ingredienser
- 2 st oxfiléeskivor á 200 gr.
- smör, olja
- salt, peppar
- 150 g gorgonzola
- 3 st schalottenlökar
- 6 cl rödvin
- 1,5 msk koncentrerad viltfond
- 2 dl grädde
- salt och peppar
Rotfruktspytt
- 2 små sötpotatisar
- 4 små morötter
- 1 palsternacka
- smör att steka i
- salt
Instruktioner
- Ta fram köket ca 1 timme innan och låt bli rumstempererad.
- Torka av, salta och peppra.
- Förbered pytten och stek sedan i panna med smör på medelstark värme under ca 20 minuter tills den är mjuk.
- Bryn köttet hastigt i smör i en stekpanna.
- Ta upp köttbitarna, och fräs löken tills den mjuknat lite.
- Rör ner osten och häll på vin, viltfond och grädde.
- Låt såsen koka ihop och lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Vinet kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Vinet ser lyxigt ut och maten ser fantastisk ut. Tack så mycket för receptet 🙂 <3
Vad var din startvikt och hur lång tid tog det för dig att nå din målvikt och hur lpng är du?
Kramar
Det står under ”om Åse” i ovanmenyn 🙂
Åh vilken härlig middagsmat, oxfile är ju verkligen outstandning när det gäller kött:) ska absolut testas under helgen! Ha en fin dag!!
Eller hur!? Går ju inte att misslyckas =) Må gott!
Hej! Detta later ju hur gott som helst! Maste testas! tack!
Sag din ”film” pa insta när du flamberade.. ha ha ha ha Underbart!! 🙂
Kram kram
Karin
Haha hua, kunde slutat hur som helst ;))