Ostkaka med keso – enkelt och proteinrikt

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Den här ostkakan med keso är enkel att göra, proteinrik och smakar fantastiskt gott! Perfekt som efterrätt, mellanmål eller till helgens fika.
Med keso som bas får du en saftig och lätt konsistens som hela familjen kommer att älska.

Har ni testat att göra kesokaka aka ostkaka med keso? Om inte så tycker jag att ni ska testa!
Keso ger ostkakan både saftighet och den blir proteinrik och mättande men även glutenfri och låg i kolhydrater – Vinnande koncept tycker jag.

Proteinpulver

Man kan självfallet göra ostkakan utan proteinpulver men det ger en fluffig ostkaka eftersom proteinpulvret ersätter vetemjölet.
Jag använder dessutom det HÄR som är mitt favoritprotein som har vaniljsmak och sötma så det fyller sin funktion.
Använder ni inte detta proteinpulvret kan ni behöva öka sötningen och kanske ha i lite vaniljessens.
Använd den keson ni vill, jag föredrar naturell fast Daniel hade råkat köpa fel och tog mini, men vill man ha det går det bra.

Som vanligt föredrar jag Nick’s som sötning.

Så gör du ostkaka med keso

Superduperenkelt!
Vispa eller rör ihop ägg, sötning, keso, proteinpulver, ev hackad mandel och några droppar bittermandelessens om man vill ha den klassiska ostkakesmaken. Det kan ersättas med 1-2 hackade bittermandlar.
Häll smeten i en form på ca 20 x 15 cm

ostkaka med keso

Jag satte ugnen på 160 gr varmluft och satte in ostkakan i mitten av ugnen. Efter 20 minuter behövde jag sätta på ett folie och sedan fick den gå i 20 minuter till, tills den klarade sticktestet.
Doftade SÅ gott!

ostkaka med keso

ostkaka med keso

Låt oskakan svalna innan den serveras eller sätt in i kylen tills den ska ätas!
Servera med favoritsylten eller som här med varma frysta hallon! Lättvispad grädde, vaniljglass eller vaniljkvarg är gott till.

ostkaka med keso

Jag åt detta som frunch mitt på dagen (frukost + lunch) så tog en rejäl bit och hade hade vaniljkvarg till.
Halva formen och 1 dl kvarg gav mig hela 42 g protein.

ostkaka med keso

ostkaka med keso

Berätta gärna i kommentarsfältet om du testat receptet på ostakaka med keso!

Vill ni ha liknande recept hittar ni de här:

Kvargplättar
Proteinvåfflor
Ostkaka LCHF
Saffransostkaka LCHF / Low Carb

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostkaka med keso – enkelt och proteinrikt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

250 g keso
2 ägg
25 g proteinpulver (knappt 1 skopa)
Bittermandelarom efter smak (ca 1 krm) eller riven bittermandel.
ev. 1-2 msk sötningsmedel som Nick’s (valfritt!)


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft.
Vispa / rör ihop ägg, sötning, keso, proteinpulver och några droppar bittermandelarom eller ersätt med 1-3 rivna bittermandlar.
Häll smeten i en form på ca 20 x 15 cm eller i portionsformar.
Sätt in ostkakan i mitten av ugnen. Lägg gärna på ett aluminiumfolie när kakan fått tillräckligt med färg.
Grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna och servera med sylt eller varma hallon, lättvispad grädde, fet yoghurt eller kvarg,

Notering

Hela satsen: 477 kcal, 67 g protein, 6 g kh, 23 g fett
Per portion om den delas på 3: 188 kcal, 23 g protein, 2 g kh, 8 g fett

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

19 kommentarer

Susanne Strand 5 februari, 2025 - 19:26

Hej, hur många kcal är det i ostkakan per 100 gr?😀

Svara
Åse 6 februari, 2025 - 08:09

Det vet jag inte, du har näringsuppgifterna i receptkortet för hela satsen och för 1 portion.

Svara
Birgit Gelinder 5 februari, 2025 - 19:11

Om man är wiktwäktare, vad tror du om det. Skulle det funka🥰

Svara
Åse 5 februari, 2025 - 19:14

Definitivt! 2-5 points per portion beroende på vilken fetthalt på kedon och hur mp gå portioner man delar satsen ppt

Svara
Anita 5 februari, 2025 - 13:15

Varför proteinpulver, varför inte ytterligare ett ägg

Svara
Åse 5 februari, 2025 - 13:18

För att:
1. Ett extra ägg förändrar konsistensen.
2. Proteinpulver ger mer protein, smak och en annan konsistens på ostkakan.

1 ägg innehåller 6,77 gram protein. 25 g proteinpulver i detta receptet innehåller 18,75 g protein.

Svara
Susanne 4 februari, 2025 - 17:28

Vilket proteinpulver användes & vart köper jag det ? Har aldrig använt detta !

Svara
Åse 4 februari, 2025 - 17:28

Det är länkat i inlägget 🙂

Svara
Susanne 4 februari, 2025 - 17:05

Måste man ha proteinpulver ? Jag använder riven bittermandel

Svara
Åse 4 februari, 2025 - 17:24

Nej det behöver man inte det funkar ändå! Blir som sagt inte lika proteinrikt och inte lika ”fluffigt” som ostkaka är och du behöver ha i vanilj i.
Riven bittermande går bra!

Svara
Henrietta 4 februari, 2025 - 15:34

Jag och familjen har blivit besatt av den här! Stort tack för receptet! Passar lika bra till frukost som till lunch eller kvällsmål 😍 Mättar och är SÅ gott! Gör två formar varje dag!

Svara
Åse 6 februari, 2025 - 14:46

Roligt att höra! Visst är det gott!? =)

Svara
Sara Boberg 2 februari, 2025 - 17:37

Ser så gott ut! Vilket proteinpulver använder du?

Svara
Åse 2 februari, 2025 - 17:37

Hej! Det är länkat i inlägget! =)

Svara
Michaela 29 januari, 2025 - 16:41

Ska prova denna, tack för recept!

Svara
Jeanette J 27 januari, 2025 - 19:06

Låter gott gott 😋 hur stor form på bilden?
Med vänlig hälsning
Jeanette

Svara
Åse 27 januari, 2025 - 19:06

Det står i receptet 🙂

Svara
Malin 27 januari, 2025 - 16:43

Åh, ostkaka är så supergott! Jag ska göra den bums eftersom jag har allt hemma. Tack. 🙏😀😘

Svara
Åse 28 januari, 2025 - 17:41

Hoppas det blev bra! Jag gjorde ny idag och njöt av en bit efter lunchen 😅

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.