Saffransostkaka LCHF / Low Carb

av Åse

God morgon!
Jag vaknade tidigt, utvilad – jag är fortfarande kvar i Dubaitid + 3 timmar 😉
Kaffe och frukost i sängen och Nyhetsmorgon, en bra start!
Adventpynt står på schemat och så ska jag sätta övriga familjemedlemmar i arbete 😉
012A3575


Detta receptet har jag faktiskt aldrig lagt ut här! Så på tiden nu 😉
Denna ska jag själv göra i morgon! MUMS!
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransostkaka LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 gr. mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 34 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med vald sötning. Sila keson från överflödig vätska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspån och grädda i ca 40 minuter tills kakan är ljusbrun och känns fast. Täck eventuellt över den med folie om den får för mycket färg och inte känns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

13 kommentarer

Rebekka 12 december, 2015 - 10:14

Kan jeg bruke stavmikser på kesoen om jeg ikke vil ha ”bitene”

Svara
Åse 12 december, 2015 - 10:57

Yes 🙂

Svara
Lene 2 december, 2015 - 14:20

Mums! Hvordan er denne uten søtningen? Jeg trigges så mye av sukker og erstatninger 🙁

Svara
Åse 2 december, 2015 - 17:51

Det är svårt att svara på då jag alltid använder sötning när jag bakar (triggas inte av det) men om du triggas av söta smaker så hade jag antingen inte bakat alls eller bakat utan, det är bara du själv som kan svara på om det blir gott. Lycka till!

Svara
Sofia Sjöberg 30 november, 2015 - 10:47

Hej Åse. Min 13-åriga dotter bakade den här i lördags och jag måste säga att den blev precis som en ostkaka. Varmt tack för detta och alla andra recept, tips och idéer du delar med dig av.
Kram!

Svara
Jenny 28 november, 2015 - 11:03

Här är det åxå adventfix på schema, sedan adventsmarknad i vackra Storforsen! En liten fråga, kan man ha kesella istället för mascarpone ? Ha en bra dag ??

Svara
Åse 28 november, 2015 - 11:04

Det tror jag nog! =) Trevlig adventförberedelsedag =)

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 10:34

Hej Åse
saffranskakan ser jättegod ut den måste jag göra men en liten fråga jag bakade Lchf mjuk pepparkaka
min blev lite svampig i konsistensen har du något råd ?
Ha en härlig 1.a advent.
Kram Ewa

Svara
Åse 28 november, 2015 - 10:36

Vispade du äggen riktigt riktigt pösig? Ägg måste vispas länge när man bakar utan gluten

Svara
Ewa 28 november, 2015 - 11:47

Hej igen
Nä det gjorde jag inte tack så mycket för svar
ha det gott

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:34

”att” skulle det stå och inte art…

Svara
Karin 28 november, 2015 - 09:33

Tycker det är så fantastiskt art man kan äta ALLT lchf.. Det gäller ju bara att hitta alternativ och det är du ju VERKLIGEN helt fantstiskt duktig på.
Måste testa denna kaka!
Kram

Svara
Åse 28 november, 2015 - 09:41

Visst är det så! Int svårt att välja det bättre alternativet om man får mindre trista konsekvenser! KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.