Ostfylld fläskytterfilé med örter och kall dragonsås

av Åse

Mååååååååndag! Yay!
Och inte vilken måndag som helst utan nystarts måndag! I alla fall för mig, kanske för er också?
Nästa vecka börjar skolorna så det är mjukstartsvecka här. Klockan ringde klockan 8 och jag har hunnit med ett pass i min cable cross.
Semesterlättjan och resor har inte varit så bra för min kropp och jag måste få bukt med mina framåtroterande axlar för jag har ont i både axlar och nacke.
Det kommer bli mycket fokus på att stärka hållningen framöver och just nu sitter jag och skriver ihop veckans träningsschema.
Nästa torsdag kör jag igång igen med min PT och vi börjar med InBody mätning. I mars började vi mäta för då var jag trött på min form, både träningsform och kroppsform efter vintern . InBody mäter allt från vatten i kroppen, protein i kroppen för muskelbyggnad, fettmassa, muskelmassa, vikt, fett kring organ etc.
Så första mätningen 19/3, andra 5/7 och nästa blir 16/8.Japps cable crossen får vara i sovrummet ett tag haha! När Nicholas flyttat så får vi ett rum över till gym. Just nu så är allrummet där uppe kombinerat gym och tv-rum.

Nåja – över till dagens recept!
I går fick jag lite tips på vad jag kunde göra med fäskytterfiléerna som jag tagit fram och Linda tipsade om fläskrulle så det fick bli inspirationen till hur jag själv gjorde det.

Jag hade två fläskytterfiléer, ta en om et passar med antalet portioner du vill ha bättre.
Fläskyttterfiléerna snittades upp så det blev två plattor.
Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar, timjan och rosmarin.
Cantadou breddes på, skalet från citron och sedan röd pesto (kräm på soltorkade tomater)

Rullarna bands med steksnören, stektes i stekpanna tills baconet fått färg sedan fick de gå i ugn till en innertemeperatur på 68 grader, ca 15 minuter.

Uppskuret! Såååååå gott!

Blev sååå gott med den kalla dragonsåsen till och en fetaostsallad.

Hoppas det smakar, vi tyckte alla det var supergott! Frisk och fräsch smak med örter och citron!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ostfylld fläskytterfilé med örter och kall dragonsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 fläskytterfilé, putsad
2 tsk torkad timjan
2 tsk torkad rosmarin
1,5 tsk salt
12 krm svartpeppar
125 g färskost vitlök och örter
1 citron, skalet
3 msk röd pesto (kräm på soltorkade tomater)
1 paket bacon

Dragonsås:
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 kruka färsk dragon, bladen
salt, svartpeppar
12 vitlöksklyftor
saften från 1 citron


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Snitta fläskfilén på längden så det blir en platta. Banka eventuellt ut lite.
Krydda med salt, peppar, timjan och rosmarin. Bred ut färskosten, riv citreeonskalet över och bred ut den röda peston.
Rulla ihop och linda in i baconskivor. Bind med steksnöre så håller allt ihop bättre!
Stek i stekpanna så baconet får fin färg. Lägg i ugnsform och efterstek i ca 15-20 min (innertemperatur i tjockaste delen 68 gr)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

14 kommentarer

Eva 31 augusti, 2018 - 21:15

Nu har jag gjort ditt recept, supergott!

Svara
Åse 1 september, 2018 - 11:06

Vad härligt att det smakade! 😍

Svara
Frida 12 augusti, 2018 - 16:49

Mycket gott! Tyckte dock att dragonsåsen var onödig, det var så mycket goda smaker i fyllningen.

Svara
Caroline 8 augusti, 2018 - 17:01

Tänkte bjuda på denna till helgen när brorsan ska firas. Han fyller 50 idag men vill absolut inte firas men störig lillesyrra som man är så lyssnar inte jag haha.

Jo, angående dina framåtroterande axlar så finns det ett konto på Instagram som heter ”fysiskframgång”. Hon är superduktig och har många fina rörlighetsträningsvideos där och ger många tips för hela kroppens delar och då bl.a. För axlarna så kolla in henne 👍😀 kanske hittar du nåt användbart 😉

Svara
Åse 8 augusti, 2018 - 17:04

Tack raring!!

Klart han ska firas av störig lillsyrra! hehe1 KRAM!

Svara
Sunny 8 augusti, 2018 - 08:42

Gjorde fläskfilén igår. GUDOMLIGT GOD 🙂 Tack för din inspiration och motivation till bra mat!

Svara
Kristin 7 augusti, 2018 - 16:59

Hej, vad ska dina tvillingar göra i höst? Du nämnde något om att pojken din ska flytta…?😊 Med vänlig hälsning, Kristin

Svara
Åse 7 augusti, 2018 - 18:44

Hej!

Min dotter har redan flyttat men min son jobbar och bor hemma 🙂 men nån gång flyttar han väl 😅

Svara
Kristin 7 augusti, 2018 - 19:09

Haha! Jag har två söner…12 och 14….får se när de lämnar boet….Inte lätt med hyresrätter i Göteborg… 🙂

Svara
Jenny 6 augusti, 2018 - 20:49

Det trevligastige med att semestern är slut, är att rutiner och träningen blir av, har simmat i sommarmen vill nu lixom svettas och jobba på med kroppen på annat sätt, typ styrketräning, nu blir det annat av👍🏼

Svara
Elisabeth Svensson 6 augusti, 2018 - 18:11

Vet du startade med Viktväktarna för länge sedan, numera Lchf. Jag älskar dina recept,följer dem tyvärr bara i bland.. Men nu vill jag starta min viktminskning till hundra procent. Frågan är vilket ”program” är lättast och lyckas med? Tack och kram för fantastisk blogg
Elisabeth

Svara
Åse 6 augusti, 2018 - 18:17

Hej! Jag tycker tveklöst LCHF, med lågkolhydratkost håller jag mig mitt länge och suget är borta oocch jag slipper räkna och välja lågfett för att ha ”råd” med maten. Men Viktväktarna funkar ju för många så det är ju lite tycke och smak.

Svara
Therese Lilja 6 augusti, 2018 - 14:36

Hej’
Vart är din Cable Criss ifrån. Den verkar så smidig. Önskar dig en fin vecka.
Kram / Therese

Svara
Åse 6 augusti, 2018 - 14:46

Hej! Den är från Abilica (Flex Tower) – här beställde jag min: https://traningspartner.se/abilica/flextower

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.