OSTPIZZABOTTEN (lågkolhydrat, gluten- och nötfri)

av Åse

Men alltså vilket vårväder vi har va!?
Eller inte…

Jag blir så frusen när det är sådant här väder!? Blir frusen bara av att titta ut.
Jag ska ta en varm dusch och sedan svida om till träningskläder och hämta Juni på skolan så tar vi en vända till gymmet.
(Är inte mycket folk alls runt 14 tiden och inga problem alls att hålla avstånd)

I går blev det pizza! Muuuuums!
Jag gör en variant på mina ostbröd som botten – blir såååå bra!

Degen kavlar jag ut mellan två smorda bakplåtspapper och gräddar i ugnen på 200 gr i ca 10 minuter.

I går toppade jag med pizzasås, riven ost, salami, tomat, grön paprika, oliv och buffalomozzarella – HUR GOTT!??
Perfekt lågkolhydratpizza, blir inte många kolhydrater i den här pizzan.

Jag grillade sedan pizzorna på baksten i grillen! Men det går ju lika bra i ugnen.

SLURP!! Till det kikade vi på några avsnitt av 911 och 911 Lonestar, nya avsnitt på Disneyplus nu!

Har ni provat de nya smakerna på FUN Light? (Om ni dricker sådant) Ice Tea Lemon Rushmed  är favorit här hemma! Jättegod! Speciellt med massor med is och en citronskiva i ❤️

Här kommer receptet på bottnen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

OSTBOTTEN (lågkolhydrat, gluten- och nötfri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 ägg
75 g naturell färskost
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium) Dvs fd Lindroos Fiberhusk
2 tsk bakpulver
100 g riven lagrad ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
Låt degen vila i 5 minuter och forma sedan två billar. Lägg varje bulle på ett bakplåtspapper och lägg ett smort bakplåtspapper över och kavla ut till rundlar.
Förgrädda botten ca 10 minuter.
Ta ut och höj ugnen till 250 gr. Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

11 kommentarer

emma 28 mars, 2023 - 15:01

Gott, vill gärna prova! 🙂 Men är det bara jag som inte ser ett mått på fiberhusk..?

Svara
Åse 28 mars, 2023 - 15:03

Det står 1,5 msk? 🙂

Svara
Emma 28 mars, 2023 - 15:30

Aha förlåt, trodde det var för fröskalen som var en separat sak! Tusen tack 🙂

Svara
Åse 28 mars, 2023 - 15:32

Ingen fara alls! Förstår att det blev förvirrande att fiberhusk kom på egen rad, jag ändrar! 🥰

Svara
Isabelle 12 maj, 2021 - 19:11

Var är de superfina glasen ifrån??

Svara
Åse 14 maj, 2021 - 13:21 Svara
Malin 6 maj, 2021 - 14:12

Åh, det ska jag prova. Jag hoppas att det inte smakar för mycket ägg? Tack för receptet!

Svara
Jenny 6 maj, 2021 - 00:01

Ser väldigt gott ut🙌☺️

Svara
ÅsaS 5 maj, 2021 - 19:29

Har inte provat de nya FUN-Light än, men vi har några favoriter här – Rhubarb, Lemonade och Pink Lemonade. Det finns ju såå många goda smaker. Nån (Mr J) är helt emot dessa drycker, då han inte gillar bismaken. Antar att det är sötningsmedlet han syftar på.
Nu väntar jag hem ungdomarna, som lovade köpa middag idag – med mitt bankkort. Vad det blir återstår att se. En överraskning helt enkelt.
Kram 💕

Svara
Maria 7 maj, 2021 - 12:27

Ska testa, prövade att göra dina ostfrallor. Enkelt och väldigt gott 👍😃

Svara
Åse 8 maj, 2021 - 09:23

Härligt att höra! 🤩

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.