Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

OSTBOTTEN (lågkolhydrat, gluten- och nötfri)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

4 ägg
75 g naturell färskost
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium) Dvs fd Lindroos Fiberhusk
2 tsk bakpulver
100 g riven lagrad ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
Låt degen vila i 5 minuter och forma sedan två billar. Lägg varje bulle på ett bakplåtspapper och lägg ett smort bakplåtspapper över och kavla ut till rundlar.
Förgrädda botten ca 10 minuter.
Ta ut och höj ugnen till 250 gr. Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut.