Oopsies

av Åse

Min söta syster smsade bilder på ett lågkolhydratbröd som de gjort idag och det var ju Oopsies de gjort!
Det är snart 5 år sedan som jag sist provade brödet, i början av min lågkolhydrat-karriär! =)
Jag blev så nellad (säger ni så också??) på att göra dem att jag ställde mig bums och svängde ihop dem! De är ju så enkla! Många av er efterfrågar ju bröd utan mandelmjöl så om ni inte provat dessa så gör det!
De blir om lättare, fluffiga tekakor.
7-8 stycken
3 ägg
100 gram philadelphiaost
1 nypa salt
1/8 tsk vinäger
(för lite brödigare konsistens 0,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) + 1 tsk bakpulver)
ev. vallmofrön eller sesamfrön.
Sätt ugnen på 150 grader.
Separera vitor och gulor. Vispa vitorna hårt med vinäger och salt.
Vispa gulor och färskost slätt och vänd sedan ner äggsmeten lite i taget i vitorna. Var försiktig, de ska bara vändas ner, gör inget om smeten är toppig och inte slät! Klicka ut på bakpappersklädd plåt och strössla eventuellt vallmofrön eller sesamfrön ovanpå.
Grädda i 25 minuter.
IMG_5259


När jag viktväktade för massor av år sedan så levde jag i princip på Polarbröds veterondeller och stark hushållsmjukost och skinka. (Ja det går alldeles utmärkt att dieta på vitt bröd, sen hur hungrig man är under tiden är en annans femma)
Jag ÄLSKAR Kavlis starka hushållsmjukost men eftersom mjukost inte är det bästa man kan äta och jag sällan har något att ha under mjukosten så äter jag det numera typ 1 gång per år. Men i kväll smakade det underbart med en kopp kaffe!
IMG_5273

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

40 kommentarer

Annsofie 20 april, 2017 - 16:42

Hej.. Jag har läst din blogg många ggr, men aldrig skrivit något. Jag har immunbrist o äter lite varje dag av dina recept…mina prover har just nu jättebra värden. Även kolesterol värdet var bra. Läkaren tom med frågade vad jag gjorde för att få så fina resultat.. En jätte bra sida….
Annsofie

Svara
Malin Blomström 7 mars, 2017 - 16:53

Hur förvarar du dina oopisies, för jag gissar att du inte äter upp alla på en gång. 😀
Och dessutom har du testat att rosta dom i brödrost någon gång?

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 16:55

Allt bröd förvarar jag nerfryst! Är det ett större bröd skär jag upp först och fryser in.

Svara
Malin Blomström 7 mars, 2017 - 16:57

Toppen. Då ska jag slänga in dom i frysen. 😀
Tack så jätte mkt.

Svara
Åse 7 mars, 2017 - 17:01

Lycka till 🙂

Svara
Lana 2 augusti, 2016 - 09:42

Vad är skillnad mellan lchf o dukandieten….

Svara
Åse 2 augusti, 2016 - 12:45

Massor. Dukandieten är en proteinhög och fettsnål kost.

Svara
Mathilda 26 maj, 2016 - 15:57

Hej!
Nu har jag precis börjat läsa din blogg så jag kan ha missat det. Jag är lakto-ovo vegetarian. Kan jag äta enligt LCHF?
Mvh,
Mathilda

Svara
Åse 26 maj, 2016 - 16:13

Javisst! =)

Svara
Emma 15 februari, 2016 - 17:34

Hejsan! Hur många kolhydrater är det i oopsie bröden?

Svara
Mona 1 februari, 2016 - 11:49

Hej,
hur får du till dina Kesoplättar – dom fastnar alltid i stekpannan oavsett om jag steker dom på 1 – 2 -3 -4 -5 eller &.an??

Svara
Helene Hagström 16 mars, 2015 - 20:23

Hej ,funderar på att prova LCHF ,men känner att jag kommer att åka på brödet direkt !Letar därför olika recept på nätet och hittade din sida här. Min fråga är ,har du i fiberhusk och bakpulver i oopsien på bilden ?

Svara
Åse 16 mars, 2015 - 20:45

Hej! Japp det har jag =) Lycka till!

Svara
Angelica 6 mars, 2015 - 11:39

Hej!
Jag har gjort dessa ett antal gånger och tycker de är superbra och goda! Ibland vill man ju bara ha påläggen och då måste man ju ha något att lägga det på! 😉
Men trots att jag vispar vitan superlänge och är noga med att inte blanda knappt alls när jag har ner gulorna så får jag de inte särskilt fluffiga och jag får ha inne dem mycket längre i ugnen för att de inte ska bli ”smetiga” (typ lite tjockpannkakiga) inuti. Jag brukar få ha i alla fall 45-50 minuter och då gör jag oftast 9st på en sats, och då blir de istället lite smuliga på ytterkanterna för att få dem färdiga inuti. Har du några tips?

Svara
Åse 6 mars, 2015 - 15:26

Hej Angelica, det är svårt att säga! Har du följt receptetet till punkt och pricka så kan det vara ugnen som inte fungerar som min.

Svara
Elin 29 januari, 2015 - 13:56

Undrar om man skulle kunna ta lite vaniljpulver och kardemumma i? Och klicka på vispgrädde, lite finhackade mandlar… Förstår du vad jag menar?

Svara
Ulrica 26 januari, 2015 - 13:02

Funderar på att göra Oopsie men har inte philadelphiaost hemma och undrar om jag möjligt att använda annat istället för philadelphiaost, om man har inte den hemma?
//Ulrica

Svara
Åse 26 januari, 2015 - 16:04

Det ska vara philadelphiaos (eller annan färskost) i Oopsies tyvärr!

Svara
madde 28 mars, 2014 - 09:48

Hur många kalorier är i detta bröd??

Svara
Åse 28 mars, 2014 - 09:54

Det vet jag inte, jag räknar inte kalorier och enbart ibland räknar jag ut kalorierna i recepten.

Svara
Connie 27 mars, 2020 - 08:41

Min oopsiesmet blev så tunn , det rann ut , vispade vitorna hårt o vispade ihop gulor o philadelphiaost nu i ugnen ,vi får se hur det blir

Svara
Sunna 16 februari, 2014 - 11:31

Alltså, från svullen mage med vetemjöl till lchf och detta gudomliga bröd!! Tack Åsa !!! Hela familjen älskar detta!

Svara
Denise 6 februari, 2014 - 21:22

Det finns faktiskt en mjukost med inga kolhydrater alls som är extremt god, dock är den dyr. Koskenlaskija heter den och jag tror att den kommer i olika smaker. Perfekt på bröd!

Svara
Matilda 29 januari, 2014 - 19:58

Hej!
Får man fråga var tapeten är ifrån som du har i matrummet/vardagsrummet? Så fin och exakt den färg vi letar efter! 🙂

Svara
Åse 29 januari, 2014 - 20:27

Hej! Den är från Sandberg. Tror mönstret heter Felix =)

Svara
Emma 23 januari, 2014 - 17:48

Ska man förvara dom i kylen?

Svara
Åse 23 januari, 2014 - 18:29

Nej jag fryser in mina.

Svara
Emma 9 januari, 2014 - 13:11

Hej!
Dessa vill jag prova!
Funkar det med pofiber istället för fiberhusk? Kram!

Svara
Åse 9 januari, 2014 - 13:17

Hej!
Pofiber och fiberhusk har inte samma bindningsegenskaper så det tror jag inte 🙂

Svara
Carro 12 december, 2013 - 08:03

Mina blir aldrig luftiga =(

Svara
Åse 12 december, 2013 - 09:21

Vispar du äggvitan riktigt hård?? och vänder bara ner äggsmeten?

Svara
Lisa 10 december, 2013 - 20:35

De ser galet goda ut. 😀
Angående inlägget ovanför så har jag förvånansvärt nog samma känsla för träningen(har gått från inget alls till fem-sex pass i veckan från innan till efter sommarsemester) men just maten käns lite tragglig just nu måste jag säga.
Men jag stretar på, LCHF är det bästa som hänt mej på länge, har tappat en hel massa kilon å centimeter nu. 😀
Kram å tack för all inspiration!

Svara
Barbro 10 december, 2013 - 09:42

Sara: Jag har provat att frysa. Det går alldeles utmärkt. Jag lindar in demn en och en, i smörgåspapper.

Svara
Ann-Sofie 10 december, 2013 - 08:19

Godmorgon:)
Kanske kan det här passa när vi ska ha räkmackor på fredag? Tycker att vanliga tekakor eller baguetter blir för mkt ”bröd” och magen står i fyra hörn.
Kramen

Svara
Sara 9 december, 2013 - 22:30

Har du provat att frysa dem någon gång?

Svara
Samme 9 december, 2013 - 21:45

Super goda, perfekt om man är sugen på en macka en kväll, möjligtvis en räk&ägg macka

Svara
Rina 9 december, 2013 - 21:38

Funkar äppelcider vinäger, eller vilken har du?
Saknar verkligen bröd….gjorde minutbröd dock med mandelmjöl i micron…så gott, men detta kanske är nyttigare?

Svara
Jenjo 9 december, 2013 - 20:50

Mumsigt det ser ut!!! Men vad är det för ”fel” på mjukost?
Kramar

Svara
Åse 9 december, 2013 - 20:52

Smältostar innehåller en del skräp (smältsalter och e-ämnen) och är ju processat.. Finns värre saker man kan äta men just som dagligt livsmedel ska det nog undvikas.

Svara
Jenjo 9 december, 2013 - 20:56

Aha… Ska tänka på det i framtiden. Tack för ditt svar. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.