Oopsies och fiffiga prylar

av Åse

Gooood morgon var jag på väg att skriva! Men hon är redan 14 nu! Är det bara jag som tycker att dagarna är EXTREMT korta nu i december? Ja de är ju inte kortare men känns så! 
I förmiddags gjorde jag ett lass med Oopsies, var så länge sedan sist! Jag brukar ju göra en variant på oopsies, dvs Ostbröden istället! Gott gott!
14122015-DSC07429


Oopsies med julskinka och senap! Slurp!
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oopsies


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 100 g philadelphiaost (eller annan naturell färskost)
  • 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Dela vitor och gulor.
  3. Vispa vitorna styva med saltet.
  4. Rör ihop gulorna med Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium), philadelphia och bakpulver och vänd sedan ner vitorna försiktigt i äggsmeten så det blandar sig.
  5. Klicka upp 6 stycken på bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 20 minuter.

Notering

  • Per Oopsie: 89 kcal, 4.2 g protein, 1.2 g kolhydrat, 6.8 g fett

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

14122015-012A8730

Kul att ni gillar mina julklappstips här på bloggen!
Här kommer ytterligare ett!
Coolstuff har jag hittat en massa kul saker hos som ni säkert sett innan och när de frågade om jag ville ha ett samarbete och tipsa om lite julklappar så valde jag denna!
Jag har nämligen på tok för många stora skrymmande saker i mitt kök och man blir ju tokig!!
Det tar ju sådan plats med köksprodukter men vad göra när maten och köket faktiskt är min arbetsplats??
Detta är ett durkslag mina vänner! Ett hopfällbart sådant! hehe
14122015-012A8733
Det går enkelt att fälla upp och enkelt att fälla ihop och tar ingen plats i köket!
14122015-012A8752

14122015-012A8754

399:- och perfekt att ha med till stugan, husvagnen etc!
HÄR hittar ni den.
Nu när jag skulle hitta länken till durkslaget så såg jag DESSA
Jisses vad smidigt!! jag är en sådan som avskyr att vara kall om fötterna och har jag blivit kall så tar det evigheter att få upp värmen igen! Då vore dessa smidiga!!
Måste nog införskaffa ett par! Haha!
Nä nu ska jag få på mig ansiktet och gå bort till Ica maxi och inhandla ingredienserna till middagen ikväll!
Vad äter ni ikväll?? 
❤️

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

10 kommentarer

Britt-Inger 7 september, 2024 - 17:45

Gjorde vitlöksbröd av dem (penslade de färdiga bröden med smält vitlökssmör) Jättegott till räkorna!






Svara
Camilla 15 december, 2015 - 10:29

Vad blev det till middag Åse? 😉

Svara
Åse 15 december, 2015 - 10:30

Haha sill, ägg och brysselkål =))

Svara
Camilla 15 december, 2015 - 10:50

??

Svara
Jenjo 15 december, 2015 - 10:15

Det är ju PERFEKT till båten. Där har jag alltid för lite utrymmen för saker och ting. Ett jättebra tips! Tack så mycket för det! 🙂
Kramar

Svara
Stinelina 15 december, 2015 - 08:34

I dag blir det den här fast med färdiggrillad kyckling… Såååå god!
https://56kilo.se/kycklinggratang-med-adelost-och-bacon/

Svara
Åse 16 december, 2015 - 13:42

Mums! Den blev jag sugen till ikväll nu!! =)

Svara
Anna 14 december, 2015 - 19:09

Hej Åse,
Jag har alla dina böcker, och älskar dina recept! Det är i princip det enda jag lagar nu för tiden, och alla älskar det!
En fråga i detta sammanhang: vet du vad du har för blodgrupp? Jag undrar då jag läst en del om blodgruppsdieten (som tydligen slog igenom på 80-talet i USA, men nu fått en renässans i Sverige, åtminstone enligt vissa kostrådgivare). Jag har blodgrupp A-, vilket enligt denna teori är lantbrukartypen (=vegetarian). Jag är rent generellt skeptisk till den här typen av ovetenskapliga råd, men jag måste erkänna att det verkar ligga något i tanken…jag har i omgångar prövat strikt LCHF utan resultat, och utan att må så bra som många vittnar om att de gör. När jag började anpassa dieten något infann sig resultaten mycket snabbare. Jag lägger till exempel till en-två kokta potatisar, någon dl råris eller quinoa till kötträtter, och försöker välja fisk framför kött, samt äta mycket grönsaker och bär samt någon (låg-glycemisk) frukt då och då (vilket rekommenderas för min blodgrupp). Jag är inte rädd för mättat fett, men frossar inte heller i det, och väljer hellre kokos-, raps- eller olivolja beroende på om jag steka i det eller ha till dressing. Jag har till dags dato gått ned 14 kg utan ansträngning, och det är något jag inte lyckats med sedan tonåren (är 46 i dag)…

Svara
al68 14 december, 2015 - 17:27

Ikväll testar vi Kasslerfrestelse från din senaste bok. Förra veckan gjorde jag kycklingbiffae med garam masala, verkligen en favvo ?????

Svara
Camilla p-a 14 december, 2015 - 14:55

Haha, jag skulle precis fråga DIG vad det blev till midag ikväll, det var därför jag gick in på din sida…och så frågar du samma! ;D
Jag har en kalkon stek som är rester från igår. Tänkte att om inte du hade något kul, så blir det nog en pytt i panna ( ugn) med rotfrukter och kalkon bacon, plus stekt ägg! 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.