Ibland vill man ha något snabbt och mättande men ändå lätt och fräscht. Då är omelettwraps en riktig favorit här hemma! De är så enkla att sno ihop, och dessutom helt utan bröd – perfekt om man vill äta lite mer proteinrikt eller lågkolhydrat. Jag fyller mina wraps med det jag har hemma: lite skinka, ost, färska grönsaker eller varför inte en klick hummus eller pesto. Det bästa är att man kan variera i det oändliga och alltid få en ny smakupplevelse.
Hej på er!
Vilken värme idag! 23 grader.
Jag är dessvärre lite reseförkyld (är känslig mot att flyga) så jag kan inte stoltsera med att jag är speciellt superpigg. Men det ger sig snart!
Tips till er, Såååå gott med omelettwrap!
Omelettwrap med fyllning
Ingredienser (1 wrap)
2 ägg
2 msk vatten eller grädde
gärna 1 tsk pulveriserat psylliumfröskal (lindroos använder jag)
salt och svartpeppar
1 tsk smör eller olivolja till stekning
Fyllning – förslag:
Färskost eller cream cheese + skinka + ruccola
Kyckling, avokado och salsa
Lax, färskost och spenat
Ost, kalkon och grönsaker
Gör så här:
Vispa ihop ägg, vatten, psyllium, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja och häll i äggsmeten. Stek på medelvärme tills omeletten stelnat men fortfarande är mjuk och smidig (den ska vara tunn som en pannkaka). Lyft försiktigt ur pannan och låt svalna lite. Lägg på önskad fyllning, rulla ihop som en wrap och skär eventuellt i halvor.
Här har jag majonnäs blandat med dijon i botten, sallad, ost, skinka, grönsaker och lite mer dijonnaise.
Jag gillar att täcka omeletten med stora salladsblad, tycker det ger fräsch crunch.
Ny favorit här hemma 🥰
SÅ GOTT!
Testa även gärna Omelettrulle med avokado- och räkröra!