Hej hej!
Söndag och solen lyser!
Jag sitter på kontoret tidigt idag för att jobba i kapp och jobba i förväg så jag kan ha semester i veckan!
Här bjuder jag på ett tips från min nya bok VIKTMINSKNING MED LCHF – den hållbara modellen
Godingarna är ju perfekta nu till Påsk! MUMS!
Försvinnande goda!
Omelettrullen går att variera hur mycket som helst, bara fantasin sätter stopp. Perfekta till förrätt eller till plockbordet. Strö gärna över hackad dill ovanpå omelettsmeten så får utsidan ett fint garnityr!
Ett annat alternativ är att göra en tonfiskröra!
Tonfiskröra:
2 x 150 g tonfisk i vatten
2 kokta, hackade ägg
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
salt, svartpeppar
lite het chilisauce, typ tabasco
Koka äggen och hacka.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och het chilisauce.
Omelettrulle med avokado- och räkröra
- Portioner: 4
Ingredienser
6 ägg
1 dl vispgrädde
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
FYLLNING
1 avokado
300 gram skalade räkor + några till garnering
1 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
2 msk dill
1 krm salt
1 krm peppar
1 tsk sambal oelek
½ lime, saften
½ rödlök, finhackad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en mindre form med höga kanter så att smeten hålls inne på bakplåtspappret.
Vispa ihop ägg med vispgrädde, salt och peppar.
Bred ut omelettsmeten tunt på bakplåtspappret, som en rektangel.
Grädda i ca 10 minuter och låt sedan svalna lite.
Lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och vänd omeletten.
Skär avokadon i mindre bitar. Finhacka dill och rödlök. Blanda ihop med resten av ingredienserna till räkröran. Ställ kallt.
Bred räkröran längs långsidan och rulla ihop tajt. Skär rullen i skivor.
Servera på en rucolabädd och garnera med skalade räkor och en limeklyfta.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎