Officiell ProPoint start!

av Åse
28 kommentarer

Nosade ju på programmet i torsdags och fredags men sedan har helgen inneburit allt annat än ProPoints! Men det var planerat och jag var medveten om det så därför kände jag att jag nosar bara och kör in mig lite men startar till 100% så som idag!
Så idag är det officiellt START! Jag vill ta några få kilon dels 2 kilon som jag envist haft svårt att bli av med efter operationen, de har försvunnit, återkommit, försvunnet, återkommit och sedan vill jag ner till 53-54 kg. Vid den vikten är jag absolut inte pinnsmal men jag blir av med det där envisa ryggfettet 😉 Jag är ju bara 1.63 och är dessutom liten byggd (pinnsmala ben, ingen rumpa etc) så jag kan väga det utan att vara mager eller behöva kämpa när jag väl är där.
När jag är där jag vill vara så blir det jämviktprogrammet, det har jag ju gått för 10 år sedan men vill gå det igen nu när det är nytt program.

Så idag är jag dels genomförkyld, har varit fest både i lördags och igår så huvudet är TUNGT och kroppen är kolhydratstinn! Så idag går propointsen till bara protein och fett faktiskt.
Blev kesellafrukosten i morse, 150 g 10% kesella, 1 msk vispgrädde och drygt 1 dl hallon. Dety blir 8 Propoints (Kesellan=6pp, 15 g vispgrädde=2 pp, bär=0 pp)

IMG_4266

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

28 kommentarer

Jessika 12 januari, 2010 - 16:02

Hej!
Jag är helt ny…nästan på det här med att räkna points och propoints. Jag har bara räknat lite på egen hand för det finns inga möten där jag bor. Är det värt 1 000:- för brevkursen eller ska jag fortsätta räkna gamla points med duoval som jag gjort tidigare?

Jessika

Svara
katharina 2 december, 2009 - 09:39

hejsan! alla verkar riktigt nöjda med det här programmet o det är ju bra!
blir intressant att följa er, så vi får se då när programmer kommer hit till Finland,kanske man börjar ta sig en tripp till vasa en gång i veckan=)

Svara
Caisa 1 december, 2009 - 23:11

Vill bara säga att detta nya programmet är toppen. Jag har gått en vecka på det nu och var och vägde mig idag. -2,8 blev det och då har jag verkligen tänjt på alla gränser. använt alla mina extra points och ätit massor av bananer och vindruvor så detta känns verkligen bra.
Hoppas det känns lika bra för dig också när du provat det ett tag.
Kram

Svara
Ullis 1 december, 2009 - 19:40

Hej!!! Låter intressant med nya VV, provade för många år sedan och det gick bra, dock svårt att hitta möten när man bor på landet utanför en liten stad. Vet ej om VV har möten häromkring längre får ta och kolla upp det….. Annars funkar LC/LCHF ganska bra just nu. Kan dock ibland känna mig orkeslös när jag morgontränar. Är man morgonpigg är träning på morgonen toppen!! Vet ej om det beror på nkosten eller om jag helt enkelt är lite vintertrött.
Heja på, dock ser du redan strålande ut. Kul att helgen blev så lyckad (läste på underbar.org)
Kram Ullis

Svara
Ellinor 1 december, 2009 - 14:43

Åse, jag fick ett reslutat på -1,4kg 😀 Såå glad är jag!!!

Ville bara säga det 😉

Kraaaaaaaam

Svara
Åse 1 december, 2009 - 14:59

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Svara
Ellinor 1 december, 2009 - 15:18

Taaaaaack <3

Svara
Ella 1 december, 2009 - 09:42

Förresten, som en kul jämförelse – hur många points hade frukosten blivit med det gamla systemet?

Svara
Åse 1 december, 2009 - 09:55

Med gamla systemet blev frukosten 6,5.

Svara
Ella 1 december, 2009 - 09:39

Spännande. Kan du inte göra ett inlägg där du visar hur du räknar fram propointsen? Det finns tyvärr ingen info på VV sidan. Jag funderar på att köpa distanskursen men än så länge verkar det gamla systemet ligga kvar att beställa..

Svara
Åse 1 december, 2009 - 09:55

Det kan jag inte, för man behöver en calculator för det.

Svara
Lotta 1 december, 2009 - 08:52

hej på dej!
Nu har jag också varit tvungen att tamig till vv och det känns gott det nya programmet – det kommer nog att gå som en dans tror jag. Det känns verkligen bra. nu har jag hur mycket information som helst här hemma som jag tänkte ta ikväll, men än så länge så klarar jag mig vad gäller mina points. Jag håller på dig nu… så får vi kämpa, har ju verkligen en hel del att gå ner kan man ju säga… men det ska väl gå bra det också hoppas jag, känns som om det kommit lite mer lust nu!

Svara
Skogstrollet 30 november, 2009 - 22:37

Jag tror du kommer att fixa det hela galant! Och jag hoppas även att du slipper bli sjuk!

Jag har en fråga. Eftersom jag inte har möjlighet att gå på VV möten, tyvärr, körde jag brevkurs hemma med det gamla pointssystemet. Jag läser nyfiket din blogg och försöker sätta ihop delarna till en helhet. ;o) Jag tror det nya skulle passa mig fin fint men just nu är det inte läge. Åsså… jag har ett antal kokböcker hemma med points och har många favvorecept. Först trodde jag inte man kunde räkna om det gamla points till det nya ProPoints, men nu fattar jag det som att man kan det med hjälp av en kalkylator!?! Stämmer det? I sånna fall så ä det bara invänta lite ”rikare tider” (alltså inte föräldrapenning på svältgränsen) och köpa en ny brevkurs! :o) Å vad kanon det vore i så fall, för det nya verkar helt klart intressant och spännande!

Svara
Annika 30 november, 2009 - 22:25

Ja, nu kör vi! 😀

Svara
jennyh 30 november, 2009 - 21:51

Nu ikväll har jag också varit och skrivit in mig på vv. Blir till att läsa all info jag fick ikväll. Verkar ju suveränt, ska bli så spännande att dra igång i morgon. Jag får ju dessutom äta MASSOR av propoints, 35+49, WOW.

Svara
Ida A 30 november, 2009 - 19:47

Underbart, ska bli härligt att följa dig med VV och se vad du tycker. Jag lyckades idag ändra våra veckomöten till torsdagar i Gävle efter nyår(för då är VV i gävle)så nu har jag inga problem eller undanflykter eftersom jag då är i Gävle varje torsdag och det är tre tider under dagen så någon måste ju passa in varje vecka 🙂
Har ju underbara kollegor som så snällt ändrar dag för att det ska passa mig bättre- dom skrattade när jag sa orsaken!
Lycka till och var rädd om dig. Kramis Ida A

Svara
Ulrica 30 november, 2009 - 18:41

Åse 🙂 Sweet Åse. Vilken otrolig resa du gjort – ÄN EN GÅNG 🙂 Du fortsätter att imponera, I might say. Nu när du skall gå ner ytterligare några kilon så kommer ju inte namnet på bloggen att stämma – 56kilo 😉 Det är dessutom helt otroligt att vi är lika långa men du väger så mycket mindre, ja snart 10 kg mindre, och ändå är jag osäker på om jag kan gå ner så mycket mer i vikt utan att se mager ut. Kroppar är otroliga! Och olika 🙂 Stor KRAM!

Svara
Åse 1 december, 2009 - 00:22

Haha jag kommer nog upp i 56 kg igen sedan till våren för nu BANNE MEJ ska jag börja träna och få lite muskler på mig!! Efter årsskiftet så köper jag o syrran gymkort! Yay!

KRAM på dig!!

Svara
Eva 30 november, 2009 - 17:50

Lycka till!!
Tycker verkligen att det nya systemet verkar toppen när man kan äta lite mer varierat 🙂

Svara
jenny 30 november, 2009 - 16:06

Hej Åse!
Härligt att det fungerar så bra för dig! Funderar på att bli månadsmedlem. Jag tänkte fråga dig om den där databasen med över 11 000 livsmedel är likvärdig butiksguiden?! Kan man söka på livsmedel efter fabrikör? (antar att du är månadsmedlem?!)
KRAM

Svara
Anna-Lena 30 november, 2009 - 15:55

Jag längar tills jag kan gå på torsdag, OM det inte händer nått vill säj…… Även om jag börjar med VV igen så kommer jag hålla mig ifrån kolisarna så mycket som möjligt, har ätit lite i helgen och mår inte bra i magen nu. Ha det gott!
/Kram A-L

Svara
webba 30 november, 2009 - 15:45

Är så imponerad av din ”lust” att prova nytt! Lycka till!
/Ebba

Svara
Lillan 30 november, 2009 - 14:56

Hejsan!
Är ofta in och läser på din sida, men kommenterar tyvärr väldigt sällan… eller snarare sagt nästan aldrig. Men det är så intressant att följa dej och jag blir så inspirerad och kan knappt förstå hur du hinner med allt :-).
Har själv viktväktat tidigare i år och har väl tyckt att det funkar bra. har dock inte direkt ngn övervikt i den bemärkelsen, men det är samma problem här, några envisa kilon som sitter på helt fel ställe. Det här med pro points fångade mitt intresse när du började skriva om det. Om man kollar deras hemsida så finns det inte så mycket info om just propointsen. Kommer nog börja i januari (klassikern)och köra till sommaren. Men tills dess så kikar jag gärna in här då och då för att kolla hur det går för dig med dina propoints. Sjävla systemet propoints, är det krångligt att sätta sig in i, eller är det liknande det vanliga pointssystemet fast man skiljer på typ fett och kolhydrater, eller hur funkar det? Bra att få lite ”expertråd” innan så man vet vad man ger sig in på 🙂

Ha det/ Lillan

Svara
Åse 30 november, 2009 - 15:05

Välkommen i kommenterargänget ;))
Info kommer den 6 december, då ska sajten göras om och vi som är månadsmedk´lemmar får helt nya funktioner (de interaktiva redskapen)

Propointsen är i princip samma som pointsen, man räknar inte olika prickar etc men de livsmedel som har hög mättnadsfaktor är markerade och finns även som duoval och sedan så är som sagt pointsformeln omgjord och pointsen är indelade i dels dagliga points men man har även en veckopott.

Svara
Jessica Rotmark 30 november, 2009 - 14:50

Din kesellafrukost ser ju alltid så mumsig ut… måste ju testa den.. tror jag måste till affären och handla inför frukosten imorgon. 🙂 Jag har åxå börjar på vv, förra måndagen.. tycker dock det är trist att de inte har fått upp den nya hemsidan än.. kram kram

Svara
Åse 30 november, 2009 - 14:51

Vi får hålla oss till tåls några dagar till :))
LYCKA till!!

Svara
Maria 30 november, 2009 - 14:47

Hej Åse! Eller ska jag säga HEJA ÅSE??!!!
Jag har själv startat idag för att nå min målvikt tills att jag opereras i mitten av januari. Precis som du – äta allt med medvetet och i mindre portioner.
Har varit iväg till solen och njutit och NU är vi igång. Ja jag säger VI för jaf har fått med mannen på resan oxå. Vi kör vårt eget Biggest Loser hemmavid.
Ska dokumentera allt och gör det på min hemsida.
Kram till dig.
Vet du om det går att få det nya VV på webben, eller måste man gå på möten?
Kram igen.

Svara
Åse 30 november, 2009 - 14:52

Ja, man måste skriva in sig på ett faktiskt möte etc.
Lycka till Maria!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!