Nyttig hemmagjord popup glass!

12 maj, 2011

Eftersom både Lena och jag är väldigt matintresserade och båda försöker hitta bättre, nyttigare alternativ så var det ju en del matsnack på hotellrummet förra helgen 😉
Hon berättade om dessa silikon glassformarna (ni vet som glassen Calippo) som hon hade och hon gjorde sin egen glass/isglass. Väl hemma hos dem knatade båda hennes döttrar omkring med vars en glass och båda tryckte glassen under näsan på mig och sa ”Vill du smaaaaaka?” Givetvis säger man inte nej till det!
Väl hemma googlade jag upp formarna och i går levererades de! Jag är så glad! Perfekt för barnen, ja även till en själv! De kladdar inte som glass man fryser in i sådana där pinnformar ni vet! Och man kan ju blanda all möjlig glass i dem! Isglass, frozen yoghurtglass, gräddglass – you name it!
De är av märket Lékué och de finns på Ninasmat.se

I går mixade jag frysta blåbär/hallon med naturell 3% yoghurt och lite agavesirap, det blev m.a.o som en smoothie – och frös in!
När jag kommer hem från Cypern ska jag göra gräddglass och fylla dem med 😉


Någon som är redo för Cypern 😉

21 kommentarer
0

21 kommentarer

Marlene 8 juni, 2011 - 19:37

Dom här köpte jag på direkten för vem vill inte mata sitt barn med hemmagjord glass i sommar?! =)

Svara
Åse 8 juni, 2011 - 20:00

Nä, precis!!! Bra du påminde mig, måste fylla på! =))

Svara
Aila 16 maj, 2011 - 07:19

For en fantastisk ide. Jeg visste ikke at det fantes slike ”pop up” is former engang. Man lærer så mye av å kikke på blogger. Du har en flott blogg, jeg har lagt deg til på min blogg 🙂

Svara
Åse 16 maj, 2011 - 09:15

Vad roligt att höra!! Välkommen som läsare! =)

Svara
Jag 15 maj, 2011 - 11:05

TACK SNÄLLA för alla fina tips du kommer med och för all inspiration!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.