Nu drar vi till paradis-ön RÜGEN

av Åse

I betalt annonssamarbete med FRS

Det låter väl inte så pjåskigt va?

I skrivande stund så sitter vi och njuter av en god måltid här på snabb katamaranen som tar oss från Ystad till Sassnitz.
En snabbfärja på 2,5 timme! Skönt att det går fort! Den här förbindelsen är en nyhet då tyska rederiet FRS nu trafikerar sträckan. Innan gick Stenaline från Trelleborg till Sassnitz men linjen stängdes ner pga coronaeffekt. Den linjen tog dock strax över 4 timmar!
Det är jag och min bästa resekollega Malin (aka Fnulan) som tillsammans med våra respetive ska göra en reseskildring till den här vackra Ö:n som ligger i södra Östersjön, belägen i förbundslandet Mecklenburg-Vorpommern i nordöstra Tyskland.
Rügen är Tysklands största ö med ca 69 000 invånare och är en av Tysklands största turist magneter!

Just nu är säsongen här i princip slut men linjen öppnar till våren igen.

Väldigt fin båt tyckte vi!

Jag hade faktiskt ingen aning om Tysklands Riviera och ön Rügen så det ska bli oerhört spännande att få uppleva och delas med mig av till er.

Vi är självfallet kittade med munskydd och kommer följa rekommendationerna i Tyskland som vi gör i Sverige.

Rügen är känd för fantastisk natur, bokskogar och vita kritklippor, det låter ju underbart! Nu får vi se om vädret är med oss men förhoppningsvis så kan jag ändå visa er härliga bilder sedan.

Vi kommer på i Binz som är den största bad- och kurorten vid Prorer viken.Har ni varit i Rügen? Har ni kanske lite tips till mig??

KRAM på er! ❤️

 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Nellie 11 oktober, 2020 - 16:35

Tack så mycket för ett spännande tips. Alltid kul med nya ställen. Hade inte ens tänkt på att detta fanns. Får nog bli en vårtripp dit. Ser jättefint ut och jag har redan spanat in vilket hotell jag vill bo på.

Svara
Gia 11 oktober, 2020 - 09:03

Känns tryggt för er men för Rügen-borna? De har kanske bara 3 fall nu men om du marknadsför resan kommer ju fler folk tänka att det är normalt och OK att resa, och då lär risken öka att de får fler fall. Rekommendationerna är till för att skydda andra. Det handlar inte bara om en själv utan om sina medmänniskor också.

Svara
Åse 11 oktober, 2020 - 09:39

Ja, det är oerhört viktigt att vara ansvarsfull och följa de rådande restriktionerna, både hemma och borta för allas säkerhet. Inte resa om man har minsta symtom, hålla avstånd, bära mask där riktlinjerna kräver och tvätta händerna.
För övrigt så är säsongen slut här nu och resans syfte i samarbete med Rügen är att inspirera inför våren, när linjen startar upp igen.
Förhoppningsvis så ser det annorlunda ut med smittan då, det hoppas vi alla.
Turism kanske känns som ett onödigt nöje under en pandemi. Men vad händer med människorna som har sin försörjning i den sektorn? Hotellpersonal, restauranger osv har också räkningar att betala. Lite samma som med kulturbranschen i Sverige som nu håller på att gå under. Det finns två sidor av ett mynt – det är lätt att skrika högt att man inte ska göra vissa saker men man tänker inte på de socioekonomiska aspekterna.
Detta är en ny situation för hela världen och det är som med allt, inte svart eller vitt.

Svara
Carola 10 oktober, 2020 - 17:50

Vi var där med husbil för nåt år sedan. Verkligen jättefina stränder.
Vi gjorde inte så mycket annat än promenerade och åt gott på små mysiga restauranger…det var trevligt 👍🏽

Svara
Åse 11 oktober, 2020 - 10:12

Ja verkligen magiskt vackert och så nära Sverige! Jag vill absolut hit igen när det är möjligt.

Svara
Karin 10 oktober, 2020 - 16:16

Trevlig resa och ska bli kul att läsa vad Ni tycker , Ser fram emot era uppdateringar . Jag har din och Matplatsens bloggar som uppslagsverk för nya recept , vin och drinkar och allt annat viktigt i livet 😍 Så uppskattade av mig och jag hoppas Ni aldrig slutar blogga 🤣 Då jag bor i Blekinge är dina tips lite enklare att ta till sig rent platsmässigt . Sist vi var i Helsingör besökte vi den här häftiga mat marknaden lite utanför som du skrev om . Ha en härlig helg 🍾

Svara
Åse 11 oktober, 2020 - 08:34

Tack snälla för rara rader! ♥️

Svara
Lena 10 oktober, 2020 - 06:33

Enligt FHM skall man avstå från icke nödvändiga resor, det är ju i och för sig en tolkningsfråga. Risken finns också att landet dit man rest stänger ner, har ju hänt vid flera tillfällen. För egen del har jag inga problem med att avstå resande till längre fram när inte smittspridningen ökar.

Svara
Åse 10 oktober, 2020 - 08:34

Du menar väl UD?
UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till många länder, bla Tyskland.
Det kan ju förändras så klart framöver men i nuläget så finns ingen avrådan.
Enligt FHM: ”oavsett vart du ska resa vilar ett stort ansvar på dig som enskild resenär. Varje resenär bör hålla sig välinformerad om vilka inresebestämmelser som gäller på resmålet och följa de lokala myndigheternas råd och anvisningar på plats. Mer information om smittspridningen på resmålet hittar du på de lokala myndigheternas webbplats.”
Detta är en arbetsresa och vi följer FHM riktlinjer.

Svara
Malin 9 oktober, 2020 - 15:04

Välkommen till Tyskland! Rügen är väldigt vackert. Jag hoppas att ni får en fin helg. 🙏

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.