6,3K
Har ju glömt att lägga upp detta!= Gott gotti gottgott! Underbart gott till Grekisk yoghurt och bär!
2,6 kolh per matsked (12,5 g)
1 dl skalade hasselnötter (Gott liv)
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl gojibär
1 dl valnötter
1/2 dl mandelflarn/mandelflisor
1/2 dl pumpafrön
Grovhacka valnötter, hasselnötter och sedan i med resterande.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
51 kommentarer
[…] 100 g Eridanous grekiska yoghurt (Köps på Lidl). Den är krämig och har lägre kolhydratvärde än många andra grekiska/turkiska yoghurtar. 50 g keso 1 msk vispgrädde 1/2 dl hallon och blåbär en skvätt röd fun light (kan uteslutas om man inte vill ha konstgjort socker) 1 msk nötmüsli […]
[…] fick jag gjort en lchf müsli! Blev riktigt gott till lite vanilj kvarg. Yummy! Recept finns HÄR Gojibär är riktigt gott och gjorde sig verkligen bra till […]
Hej,
Har nyligen börjat med LCHF och det går sisådär; att bli av med sötsuget 100% efter alla dessa år är verkligen inte lätt! Men jag har bestämt mig för att under en 3 månaders period gå all-in på LCHF kosten (då jag har 25kg att bli av med, helst under detta år!) dock så har allergier gjort att problem uppkommit. Jag är nämligen allergisk mot nötter (men inte cashew och jordnötter, som man dock inte borde äta alls) så helst plötsligt står jag här med grekisk yoghurt utan någon müsli! Så, min fråga i dagsläget är tips/recept på LCHF godkänd müsli för nötallergiker?
Kan bland i lite kanel när man gör müsli ?
Javisst.
Hej!
Jag undrar om man ska rosta nötterna o dom andra ingresserna eller ska dom bara blandas ihop?
Bara blandas men klart du kan rosta oxå, ger god smak.
Vilket sätt är bäst tycker du att rosta nötterna på? Jag undrar vad din bok kostar?
Spelar ingen roll bara kolla så det inte bränns. Min bok kostar olika hos olika bokhandlare 🙂 men allt från 179:- till 225:- skulle jag tro
Ska man ha vaniljsocker i såg att det stor med i ett av recepten?
Nej absolut inte vaniljsocker men vaniljpulver är gott i
Hej!
Jag undrar om turkis yoghurt är bra o hur mycket ska man äta av det?
Absolut! Men eftersom mejeri är lätt att överräta så är det bra att man begränsar till 1,5 dl per dag om man viktminskar
Är kaffe bra att dricka med mjölk i?
[…] Jag ska prova göra en müsli ikväll – en glutenfri. Receptet finns på den här sidan https://56kilo.se/2009/05/notmusli/ […]
[…] g kesella, 50 g keso, bär och nötmusli (blanda hackade hasselnötter (skalade o rostade), valnötter, mandelspån, pumpafrön, […]
detta måste måste jag testa…mums
Inne och hämtar muslireceptet, visst är det ett nytt recept nu! Testar det oxå, var hittar man gojibären – frysdisken?! 😯
jaaa! gojibär i är såååå gott!! Nej bland nötterna =))) KRAM!
Det där måste testas nu direkt 🙂
Tack för alla inspirerande recept man hittar här.
Dax att blanda till denna underbara igen!
Nu Åse har jag precis blandat & ätit min första nötmusli :))
Sååå gott!
Åhhhhh mums! Min nötmüsli tog slut igår och jag orkade inte blanda ny 😉
Japp…detta skall testas…låter så gott med kokos…har svårt att finna en god och rejälv frulle…kan för mitt liv inte äta stekt mat på morronen…måste bibehålla liiite av mitt frukostbeteende…faständå inte…
Kör Turkisk youghurt nu…tycker den är god…ska dock kika på kesellan…men får för mej att det kan vara billigare med en hink mat än en liten burk 😉 Vad vet jag…moahahaha!
[…] dl hallon/blåbär 125g (halv burk) 1% kesella Nötmüsli 2 msk vispgrädde Fun light, valfri smak (koncentrat) svårt att säga mängd men gissningsvis 2 […]
[…] bäst. Till frukost blev det idag Ekologisk naturell yoghurt med blåbär och hallon, samt Åses nötmüsli. Åt också två ägg till det. En frukost jag älskar och äter för det mesta. Vet att man ska […]
Detta är bara så supergott, brukar själv göra min egen nötmüsli och tänkte komma med ett alternativt förslag;
Min underbara Fiberhavregrynsgröt med hallon & nötter
Nötmüslin:
cashewnötter
paranötter
pumpafrön
solrosfrön
mandlar
Gojibär (det kinesiska lilla röda russinet :))
Gröten:
1 Dl fiberhavregryn och 2 Dl vatten i tallrik, blanda ner 1 msk psylliumfrön/linfrön. in i mikron i 2-3 minuter. När det är färdigt häll ner ½ Dl frysta hallon (de tinar snabbt upp i den varma gröten). sen häller ni 2 msk av nötmüslin ovanpå…. GUDAGOTT! om man tvunget vill ”söta” sin gröt, går det superbra att hacka och blanda i 3 torkade aprikoser som ger sötma direkt.
test och njut!
tilläggas kan också att innan jag kom på detta avskydde jag havregrynsgröt… nu längtar jag till min frukost 🙂
hejsan.
Tack för fantastiska bilder, jag har börjat plocka bort alla kolhydrater nu.. Men ack så jobbiga morgnar. Har en vana att ta knäcke och kaffe på morgonen..
Kramiz//
fiffiz
Ser jättegott ut!
Det lät smarrigt! Har redan det mesta i filen men kanske läge att blanda ihop =) pyttsar fårn fyra olika burkar/påsar varje morgon! Har det kommit någon ny våg hem till er ännu? Jag är nyfiken!
och jag ska prova åses mysli,kyckling,kladdkaka,voopsi-burgare i helgen-hur ska jag hinna äta allt gott? det är mitt problem just nu -kul! :0) vill prova en massa nya reccept.tralala
Haha vilka problem man har va?
Jag tänkte på det när jag handlade innan, att gud vilken gourmetmat man får äta varje dag och ändå gå ner i vikt.
Hej!
Ville bara säga att du är en otroligt stor inspirationskälla för mig! Håller på och ’lär’ mig om hur jag ska äta för att gå ner i vikt. Inte lätt alla gånger!
Tak vad snällt sagt! Lycka till!
Nu har jag gjort en justering på min variant. Jag rostade kokosflingorna lite o sen i med min fröblandning (mandel, hasselnötter,linfrö, solrosfrön o nu även pumpafrön),kanel o lite honung o så rostade jag lite till under omrörning. Jag gör det på spisen i en panna. Rostar kanske några minuter bara. Sen efter rostning lägger jag till tranbär.
Det luktar fantastiskt gott! 🙂
Just det! Ska tillägga att jag ätit detta till frukost m fil o keso o hallon/blåbär o man blir supermätt! Bara så ni andra vet! 🙂
Mums mums!! Ja det luktar så gott när man rostar! Gör ganska stor skillnad i smak!
Hej! Jag undrar om man vill fil till müslien vilken är bästa att ha till då? Sen om man vill ha frysta bär till vilka är bäst då att ta?
Så fet och naturell som möjligt! Gärna ekologisk.
Är filmjölk bra?
Det här med kokosflingor förvirrar mig. Det verkar ju helt klart vara GI-vänligt, men enligt giviktkoll är det ”rött” och har skyhögt gi?! Vet du hur det ligger till?
Ja det är ju konstigt, verkar vara ett fel där för det har lite kolhydrater. (4-6 kolhydrater per 100 g)
”Tummen upp GI tips:
Kokosflingor består mest av mättat fett och innehåller bara 6,5 g kolhydrater per 100 g och har därför lågt GI. Dock är mättat fett inte hälsosamt i stora mängder vilket man bör tänka på.”
Lustigt att det har högt GI i GIviktkoll?
Tack! =) Det var det jag ville höra, att det är bra med kokos. Då åker det ner i müslin också. Står faktiskt och gör den just nu. Jag har även i psylliumfrön. Min mage saknar fibrer sedan jag började med GI och ett tips jag har fått är just psylliumfrön.
Längtar redan till frukosten imorgon då jag får smaka den! =)
Du förresten, spelar märkena nån roll? Dum fråga kanske…Tänkte bara om du visste om dom är de bästa? Lite kul att du valt Kung Markatta, dom har jag ju demat och plockat för 😉
Nej det spelar ingen större roll, Kung markatta är ett bra märke därför väljer jag ofta dem! 🙂
hej,hej.tack för ännu ett tips! du har skrivit kokos 2 gånger antar att det är bara 1 dl eller missade du nån grej? kramiz
hihi det har bara blivit ett fel, tack för uppmärksammandet!!
Mmm älskar verkligen müsli med mycket nötter i.
Borde nog testa att göra egen. Den ser super smarrig ut.
kram kram
Det ska jag prova! Har varit lite småhungrig fram till lunch igår och idag så det är nog bra att ”bottna” med lite mer fett! Funderar även på att gå över helt till den 10% för att inte känna mej så onöjd!Man får testa se fram. Tack för tipset!
Ps Testat vågen?
låter supergott