Morgonstund har guld i mun

9 juni, 2009

God morgon alla där ute!
Jag blir alltid så lycklig och euforisk efter min frukost, jag skuttar ut i köket varje morgon för att få göra i ordning min lilla lyxfrulle!
Nu för tiden så gör jag den med 125 g 10% kesella, 11/2 msk vispgrädde, funlight och hallon/björnbär och 2 msk nötmüsli. Kan man annat än kickstarta dagen med ren och skär ”Må bra strössel” än så här?

002_1

Det händer saker med kroppen! Måtten minskar! Vågen vill jag bara sparka på men har lovat kusselina att väga mig på lördag endast så vem vet, det kan ju gått ner något litet halvt gram *muttrar*
Nä ärligt, jag vet ju att vågen egentligen är ett uselt sätt att ”mäta” viktminskning på, men man är väl vågskadad..
Annika tycker jag ska stoppa undan vågen och väga mig två veckor efter Mallorca, jag önskar att jag vore mindre nyfiken så jag klarade det.

Hur som haver, så åker vi till Mallorca nästa fredag och jag känner mig i bra form! Bättre kunde det varit men det kan alltid vara bättre 😉 Jag är nöjd eftersom jag faktiskt startade på 70 kg den 14 april! Och att inte förglömma, jag känner inte att jag viktminskar eller avstår det goda.

Annika frågade hur jag kommer äta på Mallorca och målet är att äta som vanligt, dvs utesluta pasta, ris, potatis, socker, men det kommer ju inte bli så strikt som här. Det blir ju alltid en del goda drinkar etc. Men då jag har noll sug eller längtan efter spannmål så kommer jag fortsätta avstå det där nere, finns ju så mkt annan god mat!
Min älskade man har också gått ner i vikt, ca 10 kg och är 1 kg från målvikt och i jättebra form nu! Lär bli dyra klädkonton för oss båda denna sommar! Haha 😉 Jag har handlat en hel del nytt och det är så uppfriskande att faktiskt SE bra ut i spegeln och inte bara se bra ut på den inre bilden av sig själv.
Jag längtar efter målviktsresan! Ska bli så roligt att faktiskt ha en plan och inte bara äta totalt okontrollerat som jag gjort förr, dvs för mkt vissa dagar till att äta mkt mindre en annan dag. Vi kommer fortsätta äta så här söndag till fredag, och lördagen är vår fridag då vi äter det vi känner för. Jag tror och hoppas att det kommer fungera bra! En dag är för lite för mig för att få igång ett sockersug, det vet jag sedan tidigare.
Desutom handlar allt om medvetna val, det kommer man långt med – det är detta med att ”Äh nu stoppade jag en bulle i munnen nu kan jag ju lika gärna äta 50 till” som är det farliga. Dvs att man känner att man misslyckats med det man bestämt sig för.
Jag lovar och svär att jag kommer fortsätta uppdatera här, skriva ner veckovikten, uppdatera måtten och bilder minst en gång i månaden.

Blir en del motion i veckan! I går stannade stegräknaren på knappt 15600 steg och i morgon kväll ska ev jag och Annika (akinna.se) gå en skogspromenad på kvällen, på torsdag ska vi på Friskis & Svettis utegympa och på lördag blir det skogspromenad innan frukost. Oj oj, vad det kommer kännas i kroppen på söndag för en otränad som jag.

Ha en bra dag!! Vi ska på födelsedagskalas ikväll, ska bli spännande att se vad som bjuds och vad (om) jag kan äta :))

43 kommentarer
0

43 kommentarer

Skogstrollet 10 juni, 2009 - 19:59

En fundering, känner du stor skillnad på kroppen från VV mat och till LCHF maten du äter nu. Jag tänker på i frågan om fett på kroppen. Jag har förståt att du mår bättre och blir fortare mätt och då blir jag även nyfiken på om det blir någon skillnad på kroppens sätt att tappa kilona.

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 20:01

Ja det är det, jag väger mer till kroppsformen än vid VV dvs, jag tappar fett, inte muskler. Märkte samma fenomen när jag low carbade 2005.

Svara
Belle 10 juni, 2009 - 09:10

Åh vad härligt att det känns så bra! Jag blir inspirerad! Din frukost ser såå god ut! Bara man fick ta bort grädden… hihi. har faktiskt aldrig gillat smaken av grädde, inte ens när jag var liten. (mackor mackor mackor mackor mackor. 😉
Vad kul med en målviktsresa! Det blir man ju ännu mer motiverad av, såklart. Själv ska jag unna mig en ansiktsbehandling som jag velat gå på i såå många år. 🙂
Kram!

Svara
Maria 10 juni, 2009 - 06:32

Hej Åse.

Du är så Duktig och inspirerande! Äter Du aldrig en bröd-bit? Det tycker jag ska bli svårast. Älskar mina 2 fullkornsmackor på morgonen. 🙁

Kram Maria

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 08:04

Neeeej 🙂 Har inte ätit spannmål sedan april, saknar det inte ett uns! Och jag som var sådan mackälskare! Min kesellafrukost väger upp alla mackor i världen känner jag 🙂

Svara
Helena 9 juni, 2009 - 23:54

haha skuttar ut! Du ska se mig när jag går upp efter när min lille pojk har väckt mig halv 8 på morgonen o att han har väckt mig ett antal ggr för att stoppa in nappen och gett han brösten en gång. Jag går som en gammal seg tant med grusiga ögon och ser bara kaffepannan framför mig att jag måste sätta på den så fort som möjligt för att jag MÅSTE ha kaffe för att vakna. Avis på alla som är utvilade när de vaknar upp. Men den här frukosten ser supergod ut *slickar mig om munnen*

Åh va härligt att få åka iväg, för nu kommer det att bli sämre ett tag iaf här i Uppsala där jag bor. Jag tog min resa i april till Egypten och vattnet var såå varmt o kristallklart och solen sken varje dag. Längtar tbx!

Njut varje dag på Mallorca och tänk inte alls på oss bleka skandinavier 😀

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 10:12

Haha ja alla morgnar skuttar jag ju inte ut! 😉 Vår 8 månaders sover som en stock om nätterna men vår 2½ åring drömmer mkt och sover oroligt så ibland får man springa upp både 2 och 3 gånger.

Åh Egyptn låter inte fel!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.