Morgonstund har guld i mun

av Åse

God morgon alla där ute!
Jag blir alltid så lycklig och euforisk efter min frukost, jag skuttar ut i köket varje morgon för att få göra i ordning min lilla lyxfrulle!
Nu för tiden så gör jag den med 125 g 10% kesella, 11/2 msk vispgrädde, funlight och hallon/björnbär och 2 msk nötmüsli. Kan man annat än kickstarta dagen med ren och skär ”Må bra strössel” än så här?

002_1

Det händer saker med kroppen! Måtten minskar! Vågen vill jag bara sparka på men har lovat kusselina att väga mig på lördag endast så vem vet, det kan ju gått ner något litet halvt gram *muttrar*
Nä ärligt, jag vet ju att vågen egentligen är ett uselt sätt att ”mäta” viktminskning på, men man är väl vågskadad..
Annika tycker jag ska stoppa undan vågen och väga mig två veckor efter Mallorca, jag önskar att jag vore mindre nyfiken så jag klarade det.

Hur som haver, så åker vi till Mallorca nästa fredag och jag känner mig i bra form! Bättre kunde det varit men det kan alltid vara bättre 😉 Jag är nöjd eftersom jag faktiskt startade på 70 kg den 14 april! Och att inte förglömma, jag känner inte att jag viktminskar eller avstår det goda.

Annika frågade hur jag kommer äta på Mallorca och målet är att äta som vanligt, dvs utesluta pasta, ris, potatis, socker, men det kommer ju inte bli så strikt som här. Det blir ju alltid en del goda drinkar etc. Men då jag har noll sug eller längtan efter spannmål så kommer jag fortsätta avstå det där nere, finns ju så mkt annan god mat!
Min älskade man har också gått ner i vikt, ca 10 kg och är 1 kg från målvikt och i jättebra form nu! Lär bli dyra klädkonton för oss båda denna sommar! Haha 😉 Jag har handlat en hel del nytt och det är så uppfriskande att faktiskt SE bra ut i spegeln och inte bara se bra ut på den inre bilden av sig själv.
Jag längtar efter målviktsresan! Ska bli så roligt att faktiskt ha en plan och inte bara äta totalt okontrollerat som jag gjort förr, dvs för mkt vissa dagar till att äta mkt mindre en annan dag. Vi kommer fortsätta äta så här söndag till fredag, och lördagen är vår fridag då vi äter det vi känner för. Jag tror och hoppas att det kommer fungera bra! En dag är för lite för mig för att få igång ett sockersug, det vet jag sedan tidigare.
Desutom handlar allt om medvetna val, det kommer man långt med – det är detta med att ”Äh nu stoppade jag en bulle i munnen nu kan jag ju lika gärna äta 50 till” som är det farliga. Dvs att man känner att man misslyckats med det man bestämt sig för.
Jag lovar och svär att jag kommer fortsätta uppdatera här, skriva ner veckovikten, uppdatera måtten och bilder minst en gång i månaden.

Blir en del motion i veckan! I går stannade stegräknaren på knappt 15600 steg och i morgon kväll ska ev jag och Annika (akinna.se) gå en skogspromenad på kvällen, på torsdag ska vi på Friskis & Svettis utegympa och på lördag blir det skogspromenad innan frukost. Oj oj, vad det kommer kännas i kroppen på söndag för en otränad som jag.

Ha en bra dag!! Vi ska på födelsedagskalas ikväll, ska bli spännande att se vad som bjuds och vad (om) jag kan äta :))

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Skogstrollet 10 juni, 2009 - 19:59

En fundering, känner du stor skillnad på kroppen från VV mat och till LCHF maten du äter nu. Jag tänker på i frågan om fett på kroppen. Jag har förståt att du mår bättre och blir fortare mätt och då blir jag även nyfiken på om det blir någon skillnad på kroppens sätt att tappa kilona.

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 20:01

Ja det är det, jag väger mer till kroppsformen än vid VV dvs, jag tappar fett, inte muskler. Märkte samma fenomen när jag low carbade 2005.

Svara
Belle 10 juni, 2009 - 09:10

Åh vad härligt att det känns så bra! Jag blir inspirerad! Din frukost ser såå god ut! Bara man fick ta bort grädden… hihi. har faktiskt aldrig gillat smaken av grädde, inte ens när jag var liten. (mackor mackor mackor mackor mackor. 😉
Vad kul med en målviktsresa! Det blir man ju ännu mer motiverad av, såklart. Själv ska jag unna mig en ansiktsbehandling som jag velat gå på i såå många år. 🙂
Kram!

Svara
Maria 10 juni, 2009 - 06:32

Hej Åse.

Du är så Duktig och inspirerande! Äter Du aldrig en bröd-bit? Det tycker jag ska bli svårast. Älskar mina 2 fullkornsmackor på morgonen. 🙁

Kram Maria

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 08:04

Neeeej 🙂 Har inte ätit spannmål sedan april, saknar det inte ett uns! Och jag som var sådan mackälskare! Min kesellafrukost väger upp alla mackor i världen känner jag 🙂

Svara
Helena 9 juni, 2009 - 23:54

haha skuttar ut! Du ska se mig när jag går upp efter när min lille pojk har väckt mig halv 8 på morgonen o att han har väckt mig ett antal ggr för att stoppa in nappen och gett han brösten en gång. Jag går som en gammal seg tant med grusiga ögon och ser bara kaffepannan framför mig att jag måste sätta på den så fort som möjligt för att jag MÅSTE ha kaffe för att vakna. Avis på alla som är utvilade när de vaknar upp. Men den här frukosten ser supergod ut *slickar mig om munnen*

Åh va härligt att få åka iväg, för nu kommer det att bli sämre ett tag iaf här i Uppsala där jag bor. Jag tog min resa i april till Egypten och vattnet var såå varmt o kristallklart och solen sken varje dag. Längtar tbx!

Njut varje dag på Mallorca och tänk inte alls på oss bleka skandinavier 😀

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 10:12

Haha ja alla morgnar skuttar jag ju inte ut! 😉 Vår 8 månaders sover som en stock om nätterna men vår 2½ åring drömmer mkt och sover oroligt så ibland får man springa upp både 2 och 3 gånger.

Åh Egyptn låter inte fel!

Svara
Ann-Sofie 9 juni, 2009 - 22:45

Härligt att läsa! Nu blev även jag sugen på frukost, har ätit ”din” variant i några veckor nu, så himla gott. Ska prova att hälla i vispgrädde i morgon.

Stort lycka till på Mallis! Där flyger de snabba kolhydraterna omkring precis överallt, mackor, baguetter, croissanter, pain au chocolat m.m.m.m
Jag fick en riktig överdos när jag var där för 2 år sedan och körde direkt igång med Low Carb när jag kom hem. Men jag är helt säker på att du har vilja nog att stå emot. Några goda drinkar dock tycker jag att du ska unna dig. Jag pimplade en drink som heter Coco Loco :), med kokosmjölk, vispgrädde och massa jordgubbar, väääldigt gott.

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 10:12

Åhååå låter som en riktig LC drink ;))

Svara
Malin J 9 juni, 2009 - 17:50

Skall göra muslin enligt ditt recept, hur gör du med grädden, häller du i den bara eller vispar du den?

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:30

Nej jag bara häller i! Blir såååå gott! Står klart att fett är smakbärare, alla ggr!

KRAM!!

Svara
Malin J 9 juni, 2009 - 22:20

Jag har testat det i kväll och jag trodde också som duskrev att jag skulle hälla i den så det gjorde jag och så müslin och bär på det, jag kan lova dig att här sitter en som längtar till frukost i morgon =)

KRAM

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 22:23

hahaha åhhhh nu längtar ju jag igen! 9½ timme kvar… 😉

Svara
MariaB 9 juni, 2009 - 17:48

Det är så härligt att läsa dina inlägg. Din glädje över att må så bra med kroppen känns hela vägen hem till mitt vardagsrum. Och jag kan nästan förnimma känslan av hur det själv skulle kunna kännas, och det ger en liten extra motivation. Lovley!!! 😀

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:30

Stor kram till dog för de raderna!

Svara
Teres 9 juni, 2009 - 17:31

Vad skönt att läsa att din sida kommer vara kvar även när du har gått i mål 😉 så du är helt klara med bebis verkstan ? 😉 själv längtar jag efter en nr 4 😉

Kram Teres

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:31

Hahah jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jag är klar!!! :)))
Men vad mysigt med längtan efter en liten!!! :)))

Svara
Jen 9 juni, 2009 - 17:23

Åhh jag blir helt superglad av att läsa dina inlägg vännen, det bara sprudlar ju postivitet över dem=)!!

Ha en strålande fin tisdagskväll!
Kramar

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:31

Stor kram till Dig!!

Svara
Carra 9 juni, 2009 - 15:17

Hej !

Åh, vad härligt för dig att få va så nöjd med dig själv! Å det ska du verkligen , så duktig du har varit !
Jag måste ändå säga att jag är lite avundsjuk ;-( , vill också fixa det! Äter GI , så lite bröd å dyl jag bara kan .
har störst problem på jobbet , till förm fika.
Äter fil å ägg innan jag går på jobbet , sedanhar vi fika vid 10 tiden å då måste jag äta något , för lunchen är inte förrän 12.
Blir då ofta hårdbrod med ev skinka. Har du något förslag på vad jag ska ta istället? Känns rätt jobbigt att ta med eget fika i och för sig , men är det det det hänger på så…
För jag vet inte vad det annars kan va. Går inte ner i vikt nämligen . Jag mår jätte bra , men har bara gått ner typ 2 kilo på ett halv år :-((
Å då tränar jag å promenerar också…
HJÄLP!!
Kramar Carra

Svara
Gabriella 9 juni, 2009 - 14:27

Vill bara säga grattis till din viktminskning. Du ska vara så stolt! Precis som du säger man hitta alltid (tyvärr) något som skulle kunna bli bättre, man glömmer lätt de man verkligen har åstadkommit. Hoppas du får en underbar resa till solen med din familj. Och lycka till med allt motionärande, duktig du är! 🙂

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:32

Tack gabriella! =)

Svara
Hanna 9 juni, 2009 - 13:59

Ska nog prova kesella 10%, provade 1% men den passade inte i smaken. Låg fetthalt tummar ju på smaken! Man blir så positiv av att läsa dina inlägg. Dina vänner ”live” är lyckligt lottade med en tjej som dig i sin omgivning!!

Svara
Karin 9 juni, 2009 - 12:52

Vilken härlig, positiv sida!! Man blir glad av att läsa den. Och inspirerad!

Svara
bibi 9 juni, 2009 - 12:14

Var på kalas flera gånger förra veckan och åt både en liten tårtbit och paj men kände inget ånger utan kunde begränsa intaget och bara köra vidare dagen efter med LC, man är helt enkelt inte sugen på sötsaker.
Ska resa bort några dagar och kommer äta på restaurang endel men känner mig inte speciellt bekymrad över kosten utan tror att jag klarar det bra med att kunna välja rätt.
Shoppade igår och det blev en mindre storlek på flera plagg…Härligt. Måste bara köra lite magträning så ” det lösa fluffet” försvinner.

Svara
Camilla Paleologou 9 juni, 2009 - 12:01

Jag äter ”din” lyxfrulle ofta oxå…det är SÅ gott, t.o.m Izabelle (min 9 åring) har börjat fråga efter den, fast jag brukar ta naturell yoghurt för jag oftast har det hemma!
Jag märker om inte annat på mina kläder som sagt att jag minskat,(-6kg) känns så härligt att komma i sina kläder som man inte haft på 2 år!!! Lite nya får det nog bli när jag kommit ner lite till…klädkontot blir ju dyrare, men ett roligt ”problem”! Hoppas ni får det underbart på semestern, något Grekland blir det inte här i år då vi ska flytta!…suck…men men det får bli nästa år! 😉

Svara
Sofia 9 juni, 2009 - 10:50

Man blir så glad och positiv av att läsa vad du skriver! Jag själv har tappat sex kilo på sju veckor. Det är jag nöjd med och kommer fortsätta så här hoppas jag. Jag vet att det är många som tycker jag är larvig som håller på men jag VILL känna mig fin, jag vill titta i spegeln och kunna känna att jag kan ha bikini på mig och trivas med det! Jag vill inte ens åka utomlands i sommar för jag trivs inte med mig själv.

Svara
Otilia 9 juni, 2009 - 10:38

Mums- jag äter nästan detsamma: Keso/Kesella med bär och nötter och frön. Har aldrig testat med funlight..och så kör jag fortfarande med Kesella1% har inte riktigt tagit steget ut till 10% …ännu 🙂

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 10:41

HIHI som sagt det är en process detta med att gå över till fetare produkter!

Svara
bibi 9 juni, 2009 - 10:14

Att det här sättet att äta på verkligen funkar, det är helt fantastiskt. Att endast utesluta kolhydrater och kunna unna sig goda ostar, härliga röror till grillat etc..
Började för ca 3 veckor sen och jag har både gått ner på vågen och ca 4 cm runt höften och 3 cm runt låren( mina stora fettbekymmersställen). Brukar annars ha svårt att bli av med mina 5 kg som jag lägger på mig under vintern.
Vilken inspirationskälla du är!

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 10:40

Ja jag tycker att denna kosten bara har fördelar:

1. Man går lätt ner i FETTVIKT, framförallt på lår, stuss och mage.

2. Sockersuget försvinner oftast helt.

3. Man kan äta gott och bli mätt utan att begränsa sig. Man äter tills man är mätt helt enkelt!

Svara
Jennie 9 juni, 2009 - 09:55

Oj, vad nöjd och pigg du låter! Härligt att läsa! Nu ska jag själv återgå till sundare GI-vanor efter en helhelg med ”fel” (men good) mat! 🙂

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:58

Bra jobbat Jennie att gå på det igen!!

Svara
Soulsister 9 juni, 2009 - 09:54

Jag äter en liknande frukost men med keso, kesella, bär (blåbär el hallon) och pumpafrön o hasselnötter
GOTT!

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 10:37

Ja jag varierar mig ibland 🙂 Keso är så gott i!

Svara
susanne 9 juni, 2009 - 09:53

HÄRLIGT!
allting låter så bra ut-kul att du mår så bra och ha det så skönt på mallorca-sänd en tanke till oss ibland när du ligger i solstolen och smuttar på dom där goda drinkarna :0)

Svara
~ Maria ~ 9 juni, 2009 - 09:36

Heja dig gumman! Visst är det härligt med prommisar 😀

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:39

Ja det är skam på torra land att du bor där du bor och inte här 😉 Tänk så mkt mys vi kunnat haft med våra tjejjor och promenixor 😉

Svara
~ Maria ~ 10 juni, 2009 - 13:06

Ja verkligen, det hade varit supermysigt!

Svara
Erika 9 juni, 2009 - 09:34

Du är så duktig! Hoppas att jag kan bli inspirerad men det är sååå tungt just nu, har jättedålig diciplin. Nya tag efter midsommarveckan på Santorini kan man ju hoppas på!

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:41

Lycka till och ha en skön resa! Svulla lugnt ;))

Svara
Ingela 9 juni, 2009 - 09:33

Jag provade din frukost ( ok, minus vispgrädden då…) och mådde verkligen kanon och hade inget sötsug på hur många timmar som helst!

Och vågen kan ju driva en till vansinne ibland, så är det ju bara, men det är svårt att hålla sig ifrån den. Jag har stått på 62 kilo i vad som känns som en evighet nu, men mätte mig nu och konstaterade att jag sedan 66 kilo har minskat 7 cm i midjan!! Inte konstigt att jag får ha skärp i mina nya 29 tummare! 4 kilo låter inte så mycket, 7 cm låter ju massor 😀

Och du har ju verkligen hittat det sätt som fungerar för dig, i din vardag, och som du mår bra av och kan fortsätta med även när du är målviktig och känna att det känns helt ok. Just att inte behöva känna att man måste avstå från goda saker resten av livet om man skall Vara Smal.

Och jag vet inte, även om du varit målviktig nu till Mallorca, hade du varit så mycket nöjdare med din kropp, egentligen?

Nu skall jag rota runt i din receptbank 🙂

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 09:40

Nä du har ju helt rätt! Jo jag hade varit liiiite mer nöjd, men inte så det hade påverkat mig positivt, dvs jag mår bra nu, kan ha kläder jag vill ha etc, så ja – vad bra att du påpekade det!!

GRATTIS till -7 cm!!! Visst är det så att den där vågen eg kan flyga o fara, heja måttbandet!! :))

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.