Kotletter med sås:
4 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
4 dl grädde
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Salt, vitpeppar
Kalvfond
Vatten
Broccoligratäng:
500 g fryst broccoli
3 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 dl grädde
Salta och peppra och stek kotletterna på båda sidor i smör. Klyfta lök och dela morötterna i några delar och lägg över tillsammans med vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Häll över vatten så det täcker kotletterna och lägg på ett lock, låt sjuda i ca 2,5-3 timmar!
Ta upp kotletterna och lök/morötter och vispa ihop ca 1 dl buljong med 3 dl grädde, smaka av med lite kalvfond och kinesisk soja och låt sjuda 5 min. Sila sedan bort lagerblad etc.
Broccoligratängen:
Koka upp broccolin och låt koka i ca 5 minuter. Låt ånga av.
Vispa ihop ägg, grädde och ost och fördela broccolin i en form med gräddblandningen över. Grädda i 10 minuter i 225 gr.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Kul jag köpte ett gäng kotletter så detta måste jag testa. Tack låter mums.
Wow det här receptet tackar jag för. Något i min smak. Ska testas.
JA! ÄNTLIGEN! Ett recept på broccoligratäng som är beprövat! =)
Kan tipsa om att göra gratängen med kvibille ädelost, galet gott!
Det kan jag tro!! MUMS!
Vilken liten sötnos som kommit till er!!! Ops! Nu kom kommentaren i fel inlägg, men vad gör det? :o) Söt som socker är han.
Kram!
Hej!
Jag har provat att göra gratängen med blomkål. Det blev också jättegott! 🙂
Åh vad bra med ett tips gällande just kotletter! Det kan bli aningens torrt annars tycker jag.
Härligt att det går bra med nya vovven!
Kram!