Möra kotletter med broccoligratäng

3 januari, 2012

Kotletter med sås:

4 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
4 dl grädde
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad


Salt, vitpeppar
Kalvfond
Vatten

Broccoligratäng:
500 g fryst broccoli
3 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 dl grädde

Salta och peppra och stek kotletterna på båda sidor i smör. Klyfta lök och dela morötterna i några delar och lägg över tillsammans med vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Häll över vatten så det täcker kotletterna och lägg på ett lock, låt sjuda i ca 2,5-3 timmar!


Ta upp kotletterna och lök/morötter och vispa ihop ca 1 dl buljong med 3 dl grädde, smaka av med lite kalvfond och kinesisk soja och låt sjuda 5 min. Sila sedan bort lagerblad etc.

Broccoligratängen:
Koka upp broccolin och låt koka i ca 5 minuter. Låt ånga av.
Vispa ihop ägg, grädde och ost och fördela broccolin i en form med gräddblandningen över. Grädda i 10 minuter i 225 g.

8 kommentarer

Eva 4 januari, 2012 - 20:08

Kul jag köpte ett gäng kotletter så detta måste jag testa. Tack låter mums.

Svara
Anita 4 januari, 2012 - 08:07

Wow det här receptet tackar jag för. Något i min smak. Ska testas.

Svara
Emilia 3 januari, 2012 - 21:37

JA! ÄNTLIGEN! Ett recept på broccoligratäng som är beprövat! =)

Svara
Frida 3 januari, 2012 - 20:09

Kan tipsa om att göra gratängen med kvibille ädelost, galet gott!

Svara
Åse 3 januari, 2012 - 20:14

Det kan jag tro!! MUMS!

Svara
Ulrika 3 januari, 2012 - 20:06

Vilken liten sötnos som kommit till er!!! Ops! Nu kom kommentaren i fel inlägg, men vad gör det? :o) Söt som socker är han.

Kram!

Svara
Nina 3 januari, 2012 - 19:57

Hej!

Jag har provat att göra gratängen med blomkål. Det blev också jättegott! 🙂

Svara
Popprinsessan 3 januari, 2012 - 19:54

Åh vad bra med ett tips gällande just kotletter! Det kan bli aningens torrt annars tycker jag.
Härligt att det går bra med nya vovven!
Kram!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.