Kotletter med sås:
4 fläskkotletter
2 gula lökar
2 morötter
4 dl grädde
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
2 lagerblad
Salt, vitpeppar
Kalvfond
Vatten
Broccoligratäng:
500 g fryst broccoli
3 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 dl grädde
Salta och peppra och stek kotletterna på båda sidor i smör. Klyfta lök och dela morötterna i några delar och lägg över tillsammans med vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Häll över vatten så det täcker kotletterna och lägg på ett lock, låt sjuda i ca 2,5-3 timmar!
Ta upp kotletterna och lök/morötter och vispa ihop ca 1 dl buljong med 3 dl grädde, smaka av med lite kalvfond och kinesisk soja och låt sjuda 5 min. Sila sedan bort lagerblad etc.
Broccoligratängen:
Koka upp broccolin och låt koka i ca 5 minuter. Låt ånga av.
Vispa ihop ägg, grädde och ost och fördela broccolin i en form med gräddblandningen över. Grädda i 10 minuter i 225 gr.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
8 kommentarer
Kul jag köpte ett gäng kotletter så detta måste jag testa. Tack låter mums.
Wow det här receptet tackar jag för. Något i min smak. Ska testas.
JA! ÄNTLIGEN! Ett recept på broccoligratäng som är beprövat! =)
Kan tipsa om att göra gratängen med kvibille ädelost, galet gott!
Det kan jag tro!! MUMS!
Vilken liten sötnos som kommit till er!!! Ops! Nu kom kommentaren i fel inlägg, men vad gör det? :o) Söt som socker är han.
Kram!
Hej!
Jag har provat att göra gratängen med blomkål. Det blev också jättegott! 🙂
Åh vad bra med ett tips gällande just kotletter! Det kan bli aningens torrt annars tycker jag.
Härligt att det går bra med nya vovven!
Kram!