12,1K
Alltså denna kycklingen smällte i munnen!
Jag har lite olika varianter på den här på bloggen, ofta freebasar jag lite och det blir lite olika då, haha!
Rosmarin, soltorkade tomater, parmaskinka – Kan det bli bättre? SLURP!
Jag serverade grillade morötter, ciytron och champinjoner till.
Mör kyckling i Italiensk Balsamicosås
- Yield: 6
Ingredients
- 1 kg kycklingfiléer
- 1 msk torkad rosmarin
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 gula lökar, finhackade
- 8 vitlöksklyftor, finhackade
- 1–2 msk soltorkade tomater, creme (alt. finhackade)
- 0,5-0,75 dl balsamvinäger
- 1 kycklingbuljong eller 3 msk konc. kycklingfond
- lite tamarisoja
- 4 dl grädde
- 2 dl parmesan, riven
- Smör att steka i, kokosolja utan smak
- 1 kvist färsk rosmarin, bladen
- 4–5 skivor parmaskinka, strimlad
Instructions
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Stek kycklingen i smör på hög värme. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek på båda sidor så kycklingen får färg. Lägg över i ugnsform.
- Hetta upp lite kokosolja och låt lök och vitlök fräsa med soltorkade tomaterna. Rör ner balsamvinäger, buljong och soja. Rör ner grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesan och häll såsen över kycklingen. Fördela den färska rosmarinen över och sätt in i ugnen i 35-40 minuter.
- Fräs parmaskinkan knaperatekt och strö över kycklingen innan servering
Hoppas det smakar!
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Måste testas nån dag – när ungarna lärt sig äta lök.. 😂 Låter fantastiskt gott, som allt annat du lagar och bjuder på.
Njut kvällen! Kläm en semla – eller två.. Det tänker jag göra!
Kram ÅsaS
Åh, ett nytt kycklingrecept!
Det får vi testa i helgen….
Kyckling är min favorit och även min familjs👌 detta ska jag testa. Mums👌💜