Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mör kyckling i Italiensk Balsamicosås


Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 8 vitlöksklyftor, finhackade
  • 12 msk soltorkade tomater, creme (alt. finhackade)
  • 0,5-0,75 dl balsamvinäger
  • 1 kycklingbuljong eller 3 msk konc. kycklingfond
  • lite tamarisoja
  • 4 dl grädde
  • 2 dl parmesan, riven
  • Smör att steka i, kokosolja utan smak
  • 1 kvist färsk rosmarin, bladen
  • 45 skivor parmaskinka, strimlad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Stek kycklingen i smör på hög värme. Salta, peppra och krydda med rosmarin. Stek på båda sidor så kycklingen får färg. Lägg över i ugnsform.
  3. Hetta upp lite kokosolja och låt lök och vitlök fräsa med soltorkade tomaterna. Rör ner balsamvinäger, buljong och soja. Rör ner grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Rör ner parmesan och häll såsen över kycklingen. Fördela den färska rosmarinen över och sätt in i ugnen i 35-40 minuter.
  4. Fräs parmaskinkan knaperatekt och strö över kycklingen innan servering