Happy Friday vänner!!
Jag vaknar upp här på The Lodge neråt Skåne. Tystnaden är påtaglig. Vilket ställe! jag ska visa er mer sedan.
Jag är här med Malin och idag ska vi jobba lite med ett gemensamt projekt efter frukost innan det avslutas med lunch och jag beger mig hem igen.
Om 9 dagar beger vi oss till Nerja för 10 dagars utbildning! Ska bli såååå kul men lite lång tid att vara ifrån familjen känner jag.
Vi bubblade in dygnmet lite i min stuga igår och jag hade tagit med mig små mini calzones som är sååååå goda och trevliga snacks eller mellanmål! Dippa gärna i en god tomatsås!
Du kan givetvis fylla dem med annat! Och även göra dem lite större 🙂
Självklart hade jag Fat Head degen!
Jag kyler gärna ner degen en stund innan för då blir den lättare att arbeta med.
Degen ska inte kavlas ut för tunt för då blir det gärna sprickor i den när man viker över fyllningen.
Använd en kopp om ca 10 cm i omkrets för att trycka ut runda bitar.
Pizzasås, skinka och riven ost med god smältegenskap.
Vik över ena sidan och doppa en gaffel i olja eller spraya smör på och nagga kanerna.
Pensla med ägg.
Skjuts in i ugnen i ca 15 minuter tills calzonerna fått fin färg!
Mini Calzones / Piroger LCHF Glutenfri
- Portioner: 10
Ingredienser
- 145 g mozzarellaost (knappt 3,5 dl)
- 4 msk färskost (ca 56 g)
- 1 ägg
- 2 dl mandelmjöl Ica’s (ca 85 g)
- 2 msk naturellt proteinpulver
- lite salt eller gärna vitlökssalt
- Topping:
- Pizzasås, strimlad skinka, riven ost
- 1 Ägg, uppvispat
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 gr.
- Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
- Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
- Rör ihop med en gaffel.
- Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
- Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig. Låt gärna degen vila i kylsklåp någon timme.
- Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rektangulär platta. Inte för tunn. Skär ut rundlar med en kaffekopp. Lägg på på bakplåtspapper. Lägg en klick pizzasås på rundlarna, sedan strimlad skinka och riven ost. Lägg över ena kanten över fyllningen och nyp ihop kanterna. Använd en gaffel till att nagga kanterna. Vispa upp ett ägg och pensla pirogerna.
- Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills pirogerna fått fin färg.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
👍
Ett tips! När vi gjorde om vårt kök förra sommaren, valde vi bort micron, så jag testade att värma på spisen lite försiktigt. Det fungerade alldeles utmärkt. Det tog lite tid men resultatet blev riktigt bra. 😊😊
Tack för all inspiration. ✨✨
Kram Petra
[…] och Åse bjöd på goda piroger i vår Lexington stuga innan det vad dags för spa och massage. Recept på pirogerna har Åse lagt ut i sin […]
Hej Åse,
När du dricker bubbel, så har du ngn gång skrivit att du ser till att det är en låg sockermängd i det? Vad är lågt och har du tips på några sorter 🙂
Önskar dig en skön helg!
/Carina
<3 g socker per liter =) Mitt favorit är Cava och en Brut Nature, tex PRIVAT på bolaget :)
Trevlig helg!
Ser supergott ut, har printat ut receptet så det ska testas snart !
Låter härligt med en trip till Nerja, ett place vi (jag o maken) blivit helfrälsta i. Har varit där vid ca fem tillfällen och bokat in till nästa vår igen, då med våra 3 vuxna döttrar. Hoppas du också kommer gilla charmiga Nerja !
Tack för receptet på dessa, perfekt att ta med på utflykt eller så : ) Mysigt ställe ni är på : )
Vad är det för proteinpulver? Kan det ersättas?
Jag använder detta: https://www.mmsports.se/Kosttillskott/Protein/Kasein/Body-Science-Organic-Milk-Protein.html
Nej det behövs i receptet.
Hej Åse! Är det buffelmozarella du använder? Ser ut som något jag bara måste testa det här, 😊