Skriv ut

Mini Calzones / Piroger LCHF Glutenfri

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 10 1x

Scale

Ingredienser

  • 145 g mozzarellaost (knappt 3,5 dl)
  • 
4 msk färskost (ca 56 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl Ica’s (ca 85 g)
  • 2 msk naturellt proteinpulver
  • lite salt eller gärna vitlökssalt
  • Topping:
  • Pizzasås, strimlad skinka, riven ost
  • 1 Ägg, uppvispat

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 gr.
  2. Lägg den rivna mozzarellan i en mikrosäker bunke. Klicka ner färskosten.
  3. Smält i mikron i 1,5-2 minuter beroende på mikrougn. Jag kör på 750 w i 2 minuter.
  4. Rör ihop med en gaffel.
  5. Vispa ner ägget så det blir en slät smet.
  6. Vispa ner mandelmjöl, proteinpulver och salt. Använd gärna en matberedare, det tar någon minut att få ihop degen. Degen ska vara klibbig men inte kladdig. Pudra ner lite mer proteinpulver om degen är för kladdig. Låt gärna degen vila i kylsklåp någon timme.
  7. Lägg degklumpen på bakplåtspapper (b a k – plåtspapper, inte s m ö r – papper) och lägg ytterligare ett papper över. Kavla metodiskt ut till en rektangulär platta. Inte för tunn. Skär ut rundlar med en kaffekopp. Lägg på på bakplåtspapper. Lägg en klick pizzasås på rundlarna, sedan strimlad skinka och riven ost. Lägg över ena kanten över fyllningen och nyp ihop kanterna. Använd en gaffel till att nagga kanterna. Vispa upp ett ägg och pensla pirogerna.
  8. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills pirogerna fått fin färg.