Gokväll i stöva! Som min mormor skulle sagt 😉 (stöva=stugan)
Tack för alla tetips!! Min man köpte ett paket Roobios till mig innan och åh så gott!! Ska prova Roobios champagne (köps det i livsmedelsaffärer???) som jag fick tips om också + lite andra tips från er!
Har köpt Sinova nu för bihålorna och hoppas det verkar!
I dag blev det ”donken” till ”lunch” vid 15, jag tog en Bacon Tasty och tog bort brödet. Dock blev vi så mätta så vi struntar i middagen! Blev chokladglass i stället! Var jättelänge sedan jag åt glass! Jag hade tagit fram kotletter för att göra en god middag, men det får bli morgondagens middag i stället.
Provade ett nytt recept som var hur gott som helst! Rik chokladsmak och krämigt len i smaken. 1000 gånger godare än tex den sockerfria glassen från Alvesta som kallas LCHF glass (fast den består av massa tillsatser).
Min glassmaskin är denna från KRUPS. En GVS2, köpt hos Tretti.se. Vi är jättenöjda! En bra investering!
Chokladglass
3 äggulor
ev sötning 100 g sukrin melis (bismaken blir mindre)
4,5 dl vispgrädde (eller 2,5 dl gammeldags mjölk + 2 dl vispgrädde)
2 msk kakao av bra kvalitet
Vispa äggulorna med sukrin och kakao och 0,5 dl av grädden. Häll i resterande grädde och vispa tills det är fluffigt. Häll i glassmaskinen!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
29 kommentarer
Tack för det här receptet! Jag smälte lite mörk choklad med en klick smör och hällde på glassmeten tillsammans med lite jordnötssmör och drog försiktigt genom smeten med en sked så det blandade sig bara litegrann, och sen in i frysen. Galet gott! Som snickersglass. Har ingen glassmaskin, och knepet är att äta den innan den frusit helt, alternativt ta fram den och låta tina en bra stund.
Hej hej
Tack för en toppen sida!!
Jag gjorde en kaffe glass idag med glassmaskin och stoppa sen i frysen, nu var den stenhård! 🙂 är tanken att man ska äta den på en gång, är det alltså nått i vanlig glass som gör att den inte fryser på sig så pass?
Keep up the good work!
Mvh Vanessa
[…] glass med Stevia strö är vad som står på menyn till Mellon. Jag följde Åses recept från 56kilo.se, med undantag för att jag kokade smeten. Chokladsmaken brukar bli intensivare och själva smeten […]
Dra i 1-2dl whiskey så håller ni isen borta, och behöver ingen glassmaskin 😉 pudrade även i lite florsocker, typ ½ matsked för att bryta av den värsta beskan från kakaon
Mums, detta recept ska jag testa i helgen 😀
Hej! Kan man använda vanligt stevia strösocker istället för sukrin melis? Isåfall 100gram då med eller? 🙂
Det blir oftast för knastrigt. Stevia Strö löser sig inte.
Om man inte har en glassmaskin så får man röra om i glassen ca en gån var 20e min då blir den inte isig. Och ha gärna glassen i en plastbunke samt långt nef i frysen om ni har bäldigt kallt i frysen. Ett tips från en ny lchf tjej.
Jag använde sukrin melis men det är nog för att jag inte har en glassmaskin. Blir bara osäker på om glassen blir isig även fast man har en sån? Annars ska jag köpa en på direkten. Är så van att tidigare ha ätit häagen dazs flera kvällar i veckan å hoppas att hemgjord blir likadan i konsistensen? Ska inte äta den flera kvällar i veckan 😉 men ibland vill jag ha glass 🙂 mvh
Min glass blir aldrig isig! Med glassmaskin =)
Åt precis den här glassen, snyft. Jätte isig 🙁 är det för jag inte ha en glassmaskin eller har det med bristen på vanligt socker att göra. Blir den isig i maskinen också? All hemgjord glass kanske blir det?
Kan bero på vilken sötning du använde?
[…] mamma, pappa, Sanna och Saga på chokladglass 🙂 Saga fick mest! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det […]
Vilken glassmaskin använder du? Tacksam för svar.
Det står i inlägget 😉
Ser supersmaskigt ut! Men ska det verkligen vara 12 msk kakao?? Låter lite mycket….
Nej 2 msk;)) ändrat nu 🙂
Mums, vad gott det ser ut! Vart köper man sukrin melis? Å så undrar jag hur du har gjort chokladsåsen 🙂 Får nog införskaffa en glassmaskin 😉
Glassen ser god ut!
Ser jättegott ut. Måste hitta min glassmaskin, är inte använd på flera år, den är manuell. Är det mörk choklad du har smält och lagt ovanpå. 🙂 Ha en bra söndag och hoppas du är på bättringsvägen.
måste man göra den i glassmaskin? jag gör hallonglass med grädde, hallon, turkiskyougurt å kessella å sen in i frysen blir bra men lite isig, vi har ingen glassmaskin så tänker om man inte kan vispa med elvisp/mixer ås en in i frysen?
Jag kan inte svara på det, använder bara glassmaskin. Prova och se!
Rooibos Champagne hittar du i tebutiker. Prövade även det gröna Champagne och det var lika GOTT.
Krya på dig vännen! Sinova hjälpte mig när jag var dunderförkyld + otrivin comp menthol. Rena dundermedicinen – jag fick sova HELA nätterna trots genomtäppt näsa och värkande bihålor.
Glass är väl aldrig fel när man känner sig krasslig i hals och bihålor, och inte gör det saken sämre om den är nyttigare än ”vanligt”.
Idag står matbords-letande på schemat för oss. Har precis fått upp vitrinskåpen och fyllt dem (även om möbleringen i skåpen får ändras om lite grann) och nu ska resten av rummet göras i ordning. Undrar om vi, jag och maken, kan enas om ett bord med tillhörande stolar, eller om envisast vinner…?!
Kram och krya på dig!
ÅsaS
Så rooooooligt med hemmafix!!!!!! Hoppas ni lyckas enas! Hehe
Jodå, vi lyckadess enas – (det blev som jag ville) och J blev nöjd även han. Bordet är hemma, stolarna hämtar J på torsdag, så i slutet på veckan är matrumsdelen klar. Gamla bordet ligger ute på blocket, och vi hoppas att det försvinner illa kvickt. 😉
Mums det här ska jag göra i kväll 🙂 är receptet till 4 pers?
Krya på dej!
Teres
2-4 personer, beroende på hur mycket glass man vill ha ;)) KRAM
Hoppas verkligen att förkylningen ger med sig nu.
Glassen ser sagolikt god ut.
Kram kram
Lina