Choklad glass -igen ;)

av Åse

Gokväll i stöva! Som min mormor skulle sagt 😉 (stöva=stugan)

Tack för alla tetips!! Min man köpte ett paket Roobios till mig innan och åh så gott!! Ska prova Roobios champagne (köps det i livsmedelsaffärer???) som jag fick tips om också + lite andra tips från er!
Har köpt Sinova nu för bihålorna och hoppas det verkar!

I dag blev det ”donken” till ”lunch” vid 15, jag tog en Bacon Tasty och tog bort brödet. Dock blev vi så mätta så vi struntar i middagen! Blev chokladglass i stället! Var jättelänge sedan jag åt glass! Jag hade tagit fram kotletter för att göra en god middag, men det får bli morgondagens middag i stället.
Provade ett nytt recept som var hur gott som helst! Rik chokladsmak och krämigt len i smaken. 1000 gånger godare än tex den sockerfria glassen från Alvesta som kallas LCHF glass (fast den består av massa tillsatser).
Min glassmaskin är denna från KRUPS. En GVS2, köpt hos Tretti.se. Vi är jättenöjda! En bra investering!

Chokladglass

3 äggulor
ev sötning 100 g sukrin melis (bismaken blir mindre)
4,5 dl vispgrädde (eller 2,5 dl gammeldags mjölk + 2 dl vispgrädde)
2 msk kakao av bra kvalitet
Vispa äggulorna med sukrin och kakao och 0,5 dl av grädden. Häll i resterande grädde och vispa tills det är fluffigt. Häll i glassmaskinen!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

29 kommentarer

Lina Cucca 27 augusti, 2024 - 19:04

Tack för det här receptet! Jag smälte lite mörk choklad med en klick smör och hällde på glassmeten tillsammans med lite jordnötssmör och drog försiktigt genom smeten med en sked så det blandade sig bara litegrann, och sen in i frysen. Galet gott! Som snickersglass. Har ingen glassmaskin, och knepet är att äta den innan den frusit helt, alternativt ta fram den och låta tina en bra stund.

Svara
Vanessa 1 maj, 2017 - 20:11

Hej hej
Tack för en toppen sida!!
Jag gjorde en kaffe glass idag med glassmaskin och stoppa sen i frysen, nu var den stenhård! 🙂 är tanken att man ska äta den på en gång, är det alltså nått i vanlig glass som gör att den inte fryser på sig så pass?
Keep up the good work!
Mvh Vanessa

Svara
Lördagens efterrätt chokladglass à la LCHF – Fettbrännaren 7 mars, 2015 - 21:01

[…] glass med Stevia strö är vad som står på menyn till Mellon. Jag följde Åses recept från 56kilo.se, med undantag för att jag kokade smeten. Chokladsmaken brukar bli intensivare och själva smeten […]

Svara
Anders B 9 juli, 2014 - 20:13

Dra i 1-2dl whiskey så håller ni isen borta, och behöver ingen glassmaskin 😉 pudrade även i lite florsocker, typ ½ matsked för att bryta av den värsta beskan från kakaon

Svara
Caroline 9 juli, 2014 - 09:39

Mums, detta recept ska jag testa i helgen 😀

Svara
Anna 8 april, 2014 - 15:01

Hej! Kan man använda vanligt stevia strösocker istället för sukrin melis? Isåfall 100gram då med eller? 🙂

Svara
Åse 8 april, 2014 - 15:57

Det blir oftast för knastrigt. Stevia Strö löser sig inte.

Svara
Sara 19 februari, 2014 - 00:00

Om man inte har en glassmaskin så får man röra om i glassen ca en gån var 20e min då blir den inte isig. Och ha gärna glassen i en plastbunke samt långt nef i frysen om ni har bäldigt kallt i frysen. Ett tips från en ny lchf tjej.

Svara
Millan 25 mars, 2012 - 11:18

Jag använde sukrin melis men det är nog för att jag inte har en glassmaskin. Blir bara osäker på om glassen blir isig även fast man har en sån? Annars ska jag köpa en på direkten. Är så van att tidigare ha ätit häagen dazs flera kvällar i veckan å hoppas att hemgjord blir likadan i konsistensen? Ska inte äta den flera kvällar i veckan 😉 men ibland vill jag ha glass 🙂 mvh

Svara
Åse 25 mars, 2012 - 11:55

Min glass blir aldrig isig! Med glassmaskin =)

Svara
Millan 24 mars, 2012 - 20:32

Åt precis den här glassen, snyft. Jätte isig 🙁 är det för jag inte ha en glassmaskin eller har det med bristen på vanligt socker att göra. Blir den isig i maskinen också? All hemgjord glass kanske blir det?

Svara
Åse 24 mars, 2012 - 21:10

Kan bero på vilken sötning du använde?

Svara
Glass! | J(e)ntan 15 februari, 2012 - 18:20

[…] mamma, pappa, Sanna och Saga på chokladglass 🙂 Saga fick mest! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det […]

Svara
Jenny 30 januari, 2012 - 11:11

Vilken glassmaskin använder du? Tacksam för svar.

Svara
Åse 30 januari, 2012 - 11:13

Det står i inlägget 😉

Svara
Pernilla 29 januari, 2012 - 20:52

Ser supersmaskigt ut! Men ska det verkligen vara 12 msk kakao?? Låter lite mycket….

Svara
Åse 29 januari, 2012 - 21:10

Nej 2 msk;)) ändrat nu 🙂

Svara
Ida 29 januari, 2012 - 19:31

Mums, vad gott det ser ut! Vart köper man sukrin melis? Å så undrar jag hur du har gjort chokladsåsen 🙂 Får nog införskaffa en glassmaskin 😉

Svara
junitjej 29 januari, 2012 - 14:51

Glassen ser god ut!

Svara
Anita 29 januari, 2012 - 12:26

Ser jättegott ut. Måste hitta min glassmaskin, är inte använd på flera år, den är manuell. Är det mörk choklad du har smält och lagt ovanpå. 🙂 Ha en bra söndag och hoppas du är på bättringsvägen.

Svara
Sara ~ Mamma till Yrla och Noel 29 januari, 2012 - 12:08

måste man göra den i glassmaskin? jag gör hallonglass med grädde, hallon, turkiskyougurt å kessella å sen in i frysen blir bra men lite isig, vi har ingen glassmaskin så tänker om man inte kan vispa med elvisp/mixer ås en in i frysen?

Svara
Åse 29 januari, 2012 - 12:10

Jag kan inte svara på det, använder bara glassmaskin. Prova och se!

Svara
Marianne 29 januari, 2012 - 09:34

Rooibos Champagne hittar du i tebutiker. Prövade även det gröna Champagne och det var lika GOTT.

Svara
ÅsaS 29 januari, 2012 - 09:20

Krya på dig vännen! Sinova hjälpte mig när jag var dunderförkyld + otrivin comp menthol. Rena dundermedicinen – jag fick sova HELA nätterna trots genomtäppt näsa och värkande bihålor.
Glass är väl aldrig fel när man känner sig krasslig i hals och bihålor, och inte gör det saken sämre om den är nyttigare än ”vanligt”.
Idag står matbords-letande på schemat för oss. Har precis fått upp vitrinskåpen och fyllt dem (även om möbleringen i skåpen får ändras om lite grann) och nu ska resten av rummet göras i ordning. Undrar om vi, jag och maken, kan enas om ett bord med tillhörande stolar, eller om envisast vinner…?!

Kram och krya på dig!
ÅsaS

Svara
Åse 29 januari, 2012 - 09:32

Så rooooooligt med hemmafix!!!!!! Hoppas ni lyckas enas! Hehe

Svara
ÅsaS 29 januari, 2012 - 14:10

Jodå, vi lyckadess enas – (det blev som jag ville) och J blev nöjd även han. Bordet är hemma, stolarna hämtar J på torsdag, så i slutet på veckan är matrumsdelen klar. Gamla bordet ligger ute på blocket, och vi hoppas att det försvinner illa kvickt. 😉

Svara
Teres 29 januari, 2012 - 09:12

Mums det här ska jag göra i kväll 🙂 är receptet till 4 pers?

Krya på dej!
Teres

Svara
Åse 29 januari, 2012 - 09:52

2-4 personer, beroende på hur mycket glass man vill ha ;)) KRAM

Svara
Linruz 29 januari, 2012 - 08:20

Hoppas verkligen att förkylningen ger med sig nu.
Glassen ser sagolikt god ut.
Kram kram
Lina

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.