Matmuffins med feta och spenat

av Åse

Hej fina ni! Tack för rara peppkommentarer! Jag är fortfarande gravt trött och hängig och det är nog mkt som påverkar! Stress (snart deadline på manuset till boken), fotografering inför den (19-25 sep) som stressar, skolstart med allt vad det innebär och så förkylningsvirus ovanpå det. Jag har förståeligt nog sämre stresströskel när jag är sjuk.
Hur som haver! I dag skiner solen! Jag har bakat lite matmuffins nu på morgonen för de är så himla bra att ha i kylskåp och frys! I dag blev det en sats med feta, spenat, oliver och pinje som blev så goda!! Sedan en sats med stekt chorizo, spenat och soltrorkade tomater. Gott!!
Grundrecept
12 st
8-10 ägg
1 dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar
I dessa hade jag sedan:
Spenat
5-6 körsbärstomater
150 g feta
Blandade oliver utan kärna
Pinjenötter
Vispa ihop ägg med grädden, salta och peppra.
Blanda ner den rivna osten.
Lägg två spenatblad i varje muffinsform (använd gärna muffinsplåt att ha dem i), och använd gärna aluminiumformar, de fungerar bäst tycker jag. Fyll sedan upp med smet, se till att röra i botten för osten lägger sig där.
Skiva tomaterna och halvera varje oliv. Smula ner fetaost i varje form, sedan oliver och sist två skivor körsbärstomater. Strössla gärna lite pinjenötter!
Grädda i 200 gr i ca 20 minuter.
Muffinsarna är bäst när de fått kallna och stå sig.
 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Unn 13 april, 2017 - 17:47

Ddetta räddade min söndagsmiddag då jag får besök av en vän som äter för fyra ,minst å då jag tänkte göra Leilas kokosgazpacho behövde jag nåt lika nyttigt att mätta matvraket med nu sllipper jag skammen att se gästen gå hungrig hem

Svara
Erica 29 juli, 2014 - 11:04

Ja då har jag gjort detta jag fick en mer av recept fyllde i silikonformar. Tack för receptet länkar till dig när jag lägger upp detta på min blogg.

Svara
Maria 6 september, 2012 - 22:36

Så gott det verkar vara 🙂

Svara
Annette 5 september, 2012 - 19:31

Åh, det här såg verkligen supergott ut! Älskar alla ingredienserna också. Måste testas 🙂 Tack för all inspiration!

Svara
Rebecca 5 september, 2012 - 19:21

Började med LCHF för lite drygt en månad sedan, så tack för all matinspiration 🙂

Svara
fia 5 september, 2012 - 19:06

hur onyttigt tror du majsmjöl är ?

Svara
Zandra 5 september, 2012 - 18:42

Ser gott ut. Receptet låter nästan som en omelett fast i muffins form. Tåls att prova 🙂

Svara
Heléne 5 september, 2012 - 18:17

Hej Åse! Har du hört talas om kolloidalt silver? Vatten med fritt svävande silverjoner i som angriper virus i kroppen och hjälper till att rensa ut.Ska tydligen fungera som ett extra immunförsvar.Eftersom jag jobbar på förskola så blir det nog tillfälle att prova detta för mig…tyckte det verkade intressant så jag har köpt hem en flaska. Det stannar inte i kroppen så det kan ju inte skada.

Svara
Anna-Lena 5 september, 2012 - 17:34

Mums, vad goda dessa ser ut, måste testa ; )

Svara
jenny 5 september, 2012 - 17:28

Hur stora muffinsformar är det? Jag har ganska stora muffinsformar hemma, tänkte om det blir mer än 20 min då eller om de du använder också är stora? Svårt att avgöra på bilderna =)

Svara
Sara 5 september, 2012 - 16:48

Detta ska jag provbaka ikväll! Ser verkligen framemot din kokbok. Gillar att många av dina recept inte är speciellt svåra och utan massa krångel. Perfekt när man inte har alltför många timmar att spendera i köket.

Svara
Lotte 5 september, 2012 - 16:30

Så goda muffinsarna ser ut 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.