Matmuffins med feta och spenat

5 september, 2012

Hej fina ni! Tack för rara peppkommentarer! Jag är fortfarande gravt trött och hängig och det är nog mkt som påverkar! Stress (snart deadline på manuset till boken), fotografering inför den (19-25 sep) som stressar, skolstart med allt vad det innebär och så förkylningsvirus ovanpå det. Jag har förståeligt nog sämre stresströskel när jag är sjuk.
Hur som haver! I dag skiner solen! Jag har bakat lite matmuffins nu på morgonen för de är så himla bra att ha i kylskåp och frys! I dag blev det en sats med feta, spenat, oliver och pinje som blev så goda!! Sedan en sats med stekt chorizo, spenat och soltrorkade tomater. Gott!!
Grundrecept
12 st
8-10 ägg
1 dl grädde
2 dl riven ost
salt, peppar


I dessa hade jag sedan:
Spenat
5-6 körsbärstomater
150 g feta
Blandade oliver utan kärna
Pinjenötter
Vispa ihop ägg med grädden, salta och peppra.
Blanda ner den rivna osten.
Lägg två spenatblad i varje muffinsform (använd gärna muffinsplåt att ha dem i), och använd gärna aluminiumformar, de fungerar bäst tycker jag. Fyll sedan upp med smet, se till att röra i botten för osten lägger sig där.

Skiva tomaterna och halvera varje oliv. Smula ner fetaost i varje form, sedan oliver och sist två skivor körsbärstomater. Strössla gärna lite pinjenötter!
Grädda i 200 g i ca 20 minuter.
Muffinsarna är bäst när de fått kallna och stå sig.
 

12 kommentarer
0

12 kommentarer

Unn 13 april, 2017 - 17:47

Ddetta räddade min söndagsmiddag då jag får besök av en vän som äter för fyra ,minst å då jag tänkte göra Leilas kokosgazpacho behövde jag nåt lika nyttigt att mätta matvraket med nu sllipper jag skammen att se gästen gå hungrig hem

Svara
Erica 29 juli, 2014 - 11:04

Ja då har jag gjort detta jag fick en mer av recept fyllde i silikonformar. Tack för receptet länkar till dig när jag lägger upp detta på min blogg.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.