I går köpte jag med mig lite 85 och 90% choklad inför helgen och efter maten när vi dukade in det som skulle in i kylskåpet så hittade Michelle en halv ”korv” mandelmassa överst i kylskåpsdörren, vi började prata om att det går ju lika bra att göra en sockerfri variant och då kom jag på – let’s do marsipanbröd!!
Det går fort och enkelt att sno ihop dessa!
Nu blir detta inga exakta mått, för man får ”känna” sig fram.
Men ca:
1 dl mandelmjöl (eller finmalda mandlar)
grädde
sukrin/steviasocker etc
Dosera upp mandelmjöl i en skål och häll lite grädde i tills det blir en tjock smet (som mandelmassa typ), söta efter behov/smak. Jag hällde även i lite mörk rom!
Forma små korvar och lägg på tallrik.
Smält ca 100 gram mörk choklad (desto mörkare, ju nöjdare blir du av endast en!)
och fördela den smälta chokladen över korvarna, försök täcka hela ovansidan. Har man mer tid kan man först ställa in mandelmassebitarna i frysen och sedan doppa i chokladen så får man choklad runt om hela.
Ställ kallt i någon timme och skär sedan loss dem. Jag fick skära runt ”bröden”, skära bort överflödigt choklad.
De blev jättegoda!!!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
15 kommentarer
Hej!
Är helt grön på LCHF då jag inte äter det själv utan bara bakar åt en kompis. Jag är ute efter en mandelmassa det går att göra biskvier på som blir så där härligt sega som vanliga biskvier blir. De jag testade göra med mandelmjöl och vispad äggvita blev ungefär som kokostoppar i konsistensen tyvärr. Vet du/nån om det skulle gå att baka biskvibottnar med denna om man tillsätter mer äggvita?
Hej!
Du kan ju använda detta receptet på mandelmassa: https://www.56kilo.se/semlor/
Lycka till!
Provade ikväll – wow va gott o enkelt!
Tack Åse!
Ser jättegott ut! Skulle det funka att byta ut grädden med kokosfett, tror du?
Din blogg har blivit en favorit för mig! Mycket bra!
Hej! Ja det tror jag! Kul att du gillar bloggen! =)
Det där såg ju sjukt gott ut!
Jättegott! Jag hade dessutom i lite bittermandel i mina…
//Eva
Åh ser jättegoda ut! Sen har jag en fråga om kokosfett. Köper du bara den över nätet eller i vanlig butik också? Har letat som en galning, men kanske på fel ställe?! Trevlig helg 🙂
Gud, vad gott det ser ut! Och Bountyvarianten som nämns låter minst lika god. Måste absolut testas…
ÅÅhhh, skicka hiT!=)
Åse!
I love you!!!! 😉
Vilka tips du ger… 🙂 🙂
Kramis
Yum!! Dom ser ju jättegoda ut!! Jag försöker undvika att ha mörk choklad och annat lchf-”sött” hemma. Men dessa kan jag tänka mig att göra ett par stycken av. 🙂
Vad gott det ser ut. Jag har gjort ”mandelmassa” på liknande sätt när jag gjort semlor… blir väldigt gott. Kan tänka mig att det blir väldigt smarrigt med choklad på. 🙂
Trevlig fredag!
Dom måste jag testa! Dessa med kokos är min favorit annars. / Lisa
https://lisagodbitar.wordpress.com/2012/01/14/bountybitar-lchf/
Hej! Ja det bountyreceptet är jättegott! Annika Rognebys recept från ”Bakglädje med LCHF” 🙂