Go eftermiddag!
Pulled Chicken är i ugnen sedan 1,5 timme tillbaka och snart ska jag ge mig i kast med tortilla här.
Men under tiden tänkte jag bjuda på detta hysteriskt goda glassreceptet med helt naturliga ingredienser!
Jag älskar verkligen mangosorbet och detta receptet blir så mycket godare än den som är full av socker som man köper ute.
4-6 portioner
250 gram fryst mango
1 frusen mogen banan
e. lite hackad färsk ananas
ca 1/2 dl kokosmjölk eller naturell yoghurt
1 kapsyl vaniljextrakt
Mixa allt i matberedare med knivar tills det blivit krämig glasskonsistens.
Servera direkt, alternativt frys in.
Om den fryses in kan den behövas tas ut en stund innan servering.
Servera med kokosflagor.
För en portion så är det bara att ta en näve frusen mango, några skivor frusen banan med lite yoghurt och mixa.
Nomnomnom!
Detta blir kvällens treat i TV-soffan! =)
ha en underbar fredag ni alla!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Hej
om man följer dina veckomenyer, vill gå ner några kilon. ska man då äta något efter träningen ? tex om man tränar efter kvällsmaten, eller ska man låta bli ?
Beror helt på vad du tränar! Men generellt är det ju bättre att äta efter träning än före.
Ska pröva detta omgående, men tvekar mellan kokosmjölk och vispgrädde. Någon som vet vilket som blir godast, eller smakar båda lika bra?
Tack, Åse, för fantastiska recept, jag lagar i princip inget annat än dessa nu för tiden. -15 kg hittills! Det jag särskilt gillar är att inte behöva ge upp god mat, utan att – som du sagt någon gång – det finns substitut för allt! Aldrig trodde jag att jag inte skulle sakna pasta…
Det blir lika gott med båda! Se bara till att kokosmjölken är omrörd om du inte köper tex en som är krämig.
Tant Grön har också kokosflakes. Ekologiska. Säljs på bl.a Ica.
Den var jättegod!
Har provar att göra glassen – såååååå god den blev!!!
Hej,
En fråga som kanske är dum.. Jag äter en mer liberal Lchf, som lite mer rotfrukter någon frukt ibland, sötpotatis.. Nu undrar jag, ska jag fortfarande använda fullfeta mejeriprodukter ex grädde och kvarg? Eller kan jag använda matlagningsgrädde mm?
Tacksam för svar på dum fråga som jag borde veta 😀
eva
Det här måste jag göra. Det får bli morgondagens lördagsmys. Tack för inspirationen!
När du skriver kokosmjölk, menar du fr hela burken – skakad, eller bara det hårda på toppen? Älskar att du lägger ut dina receptså generöst!!
jag använder uteslutande Santa marias extra creamy för den är redan blandad så allt är perfekt i samma konsistens =) Men om du använder en annan kokosmjölk så ta gärna det tjocka!
Men åh vaaart??!! Kan man hitta sådana kokosflagor. Jag är helt galen i dem men har aldrig sett det i nån vanlig affär.
Älskar älskar älskar din blogg föresten. Din mat (+och liiite kaloriräkning) har hjälpt mig tappa fem kilo, och allt är ju så gott! Kesoplättarna skulle jag kunna leva på. Bara fem kvar till sommaren då det blir bröllop
Joooooo Risenta har! Finns lite olika burkar med frukost topping och dessa heter Kokos falakes =))
Härligt att höra!! Keep going! KRAM!
Sellton har också i 1/2 kg-paket, som jag köper på Citygross.