Mål 2010

av Åse

God morgon! Låg och funderade lite här medans jag ”morgnade” mig på vilka mål för kost, mat och vikt jag har för 2010.
Mitt mål är först och främst att jag ska börja träna! Jag köper gymkort nu i januari och kommer först och främst satsa på kondition och maskiner. Andra målet är att sakta men säkert ta mina sista trivselkilon så jag landar på 54 kg och sedan stabilisera vikten. De är seeeeega men det GÅR!
Jag kommer köra på med ProPointsen, gå till VV varenda vecka men har bestämt mig för att detta får ta sin lilla tid och jag vill slippa känna stressen runt det därför kommer jag behålla mina veckoresultat för mig själv.

Julen 2009 har faktiskt varit jättebra ur kostsynpunkt! Min enda dag då jag åt både för mycket mat och för mycket sött var julafton, resterande dagar har varit jättebra! Så ikväll ska jag dra på mig lite festkläder  för att svågern fyller 50 och har stort kalas, och känner mig inte som en michelingubbe – det är en skön känsla!

Sedan vill jag även komma in lite på detta med registreringen som jag tagit bort. Av en del kommentarer så förstår jag att en del av er inte alls förstår varför jag emellanåt ändrar om här inne och skyddar mina bilder etc.
56 kilo började som en viktjournal, mkt privat, men som dragit till sig besökare genom åren som gått – och det är jag jätteglad för! MEN det innebär att jag  i dagsläget har ca 800 unika besökare, jag stöter på människor på stan som är läsare, dagisfröknar, bekanta, vänner visar sig vara läsare utan att jag vet om det och sådant ger mig lite kalla fötter i bland, det är nervkittlande roligt om ni förstår att så många läser om mina viktproblem. funderingar etc, står och ”tittar in i mitt vardagsrum” utan att jag ser vilka som läser, DET är anledningen till att jag ibland vill veta VILKA som läser.
Att en del ser det som ett problem att jag ibland kräver registrering, känner jag att jag inte kan bry mig så mycket om – detta är min peronliga sajt och jag är jätteglad över alla läsare, men jag har rätt att göra vad jag vill här på min sajt och det kanske innebär att jag förlorar en del läsare men för mig är 56 kilo fortfarande mitt andhål som jag först och främst endast har till för egen del, att det inspirerar många är givetvis helt underbart!
Men nu har jag som sagt bestämt mig för att sluta skydda inläggen bakom registrering och så blir inläggen istället lite mindre personliga.

GOTT NYTT ÅR på er!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

113 kommentarer

Millan 5 januari, 2010 - 23:46

Håller med många som skrivit före mig att detta är din blogg o du bestämmer vem som får läsa o om vad. Kan bara säga att jag (fortfarande) är tacksam över alla dina recept o som nu igen är pp beräknade(ännu mer tacksam). Detta är alltså till ovärderlig hjälp för mig som inte är lika disciplinerad :/
Så jag hoppas innerligt att jag får fortsätta inspireras o ta del av dina recept, tips o funderingar.

Svara
Maria 4 januari, 2010 - 18:09

Har helt missat att folk gnällt här. Jag har ju inte varit in här just nåt eftersom min egen matlagningslust legat lågt. Men nu när nya köket börjar bli klart så känns det som att det kan bli roligt att laga mat. Inte som nu när man befinner sig isolerad en lång korridor bort och trångt. Så nu har jag tänkt ge mig på en del av dina recept och se om jag åtminstone kan dra ner på kolhydraterna även om jag inte ger upp dem helt. Har du registrering så registrerar jag mig väl då. Inte mer med det. 🙂 Kram gumman!

Svara
Maria 4 januari, 2010 - 21:13

Ja då kan man nog bortse från det. Vissa klagar ju oavsett vad man gör.

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 21:15

Ja det är sorgligt verkligen!!

Svara
Alisa ♥ Amor Vincit Omnia - Live, Love & Laugh 4 januari, 2010 - 12:28

Hittade hit via en annan blogg!:) Ny läsare!:) Verkar som en blogg i min smak och jag som varit på jakt efter nya inspirationskällor till matlagning!

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 15:46

Välkommen hit! =)

Svara
Annie 4 januari, 2010 - 10:52

Oj, nu är det länge sedan jag var in och läste hos dig! Julen kom ivägen och jag har nog inte varit lika konsekvent och rätt-tänkande som du, är jag rädd! Mitt nya liv börjar den här veckan, jag förbereder mig som bäst för VV-besöket på torsdag…
Angående dina funderingar kring din blogg, så är det självklart att DU bestämmer hur du vill ha det här! Det är ju DIN blogg och DITT liv som du skriver om! För egen del kan jag bara säga att jag är tacksam för din blogg, den är en stor inspirationskälla för mig!
Kram!

Svara
Emmy 3 januari, 2010 - 17:44

Vill bara tacka för all inspiration din blogg ger. Är verkligen jätteroligt att följa dig och jag tycker du är supermodig som delar med dig av allt.

Tack vara din blogg har jag skrivit in mig på viktväktarna igen och det verkar ju hur bra som helst..knaprar bananer som aldrig förr 😉

Ville egentligen bara önska ett trevligt 2010 och tacka för all trevlig läsning du gett mig under 2009 =D

Kram Emmy

Svara
Åse 4 januari, 2010 - 15:47

Roligt!! lycka till nu!! Kommer säkert gå kalasens 😉 KRAM

Svara
Yvonne 2 januari, 2010 - 23:09

Alltid lika snygg Åse!

Svara
Ullis 2 januari, 2010 - 22:35

Hej o gott nytt här också!!! Har också gått in i 2010 med nya tag o rejäl minskning av kolisar, har slarvat lite under jul. Har dessutom åkt på dunderförkylning(tål inte att vara ledig) och inte orkat träna som jag velat. Ser fram emot 2010 med dig och ditt unika sätt att inspirera, registrering eller ej, valet är ditt. Kram!!!!!!!!!!

Svara
Viktvaktaren 2 januari, 2010 - 21:15

GOTT NYTT ÅR!!!

Gör alltid det som känns bäst för dig. Det är viktigt!!!!
Kram

Svara
Git 2 januari, 2010 - 16:24

Hej!
Läser din blogg gansks så ofta och tycker att du är en verkligt stor inspirationskälla till att gå ner i vikt. Jag började på vv i höstas och har gått ner 5 kg 🙂 Fick en lite ”kick” av att se hur det har gått för dig. Ska gå ner ytterliggare ca 30 kg, så jag har en bit kvar. Har testat en del av dina recept och hoppas så klart att kunna göra så i fortsättningen också, men det är ju helt klart så att du själv bestämmer vad du vill visa och inte! Du är ju väldigt personlig och det är ju kul att läsa om din viktnedgång, men jag kan förstå att det känns lite jobbigt att veta att vi är många du inte känner som läser!!
God fortsättning på det ny året!

Svara
Think Thin 2 januari, 2010 - 12:37

Hej Åse!
Jag saknar din pointskalkylator du hade på din sida 🙁 Använde den flitigt förut och nu när det är nytt år tänkte jag börja använda den igen men märkte då att den va borta :O

Kommer den komma tillbaka?? Annars, finns det någon möjlighet att man kan få ”koden” till den, är typ beroende av den.

Lycka till med träningen! 🙂

Svara
Åse 2 januari, 2010 - 12:49

Hej! Jag har inte tagit bort den, men däremot så ser jag att det är ngt fel på sidan den ligger på – ska rätta till det.

Svara
Christina 1 januari, 2010 - 22:41

Självklart är det viktikt att känna sig bekväm i sitt bloggande.Själv så har jag låst en del inlägg på min blogg där jag efteråt inte kännt mig bekväm med.Som sagt:det är din blogg,och du bestämmer.
Vet att jag tackat dig förut,men gör det igen.Din blogg är otroligt inspirerande och en riktig ”komigångblogg”när det känns motigt!
Bara så du vet!

Svara
Annica Lundgren 1 januari, 2010 - 20:50

Hej Åse !!!! Jag tycker du gör helt rätt,det är DU och ingen annan som bestämmer vad du gör på din sajt, vi skall bara vara glada och tacksamma så länge du ger oss en massa bra och vettig läsning om mat viktminskning och bra funderingar. Håll på dig och ha det gott….Du har så mycket gott och bra på din sida…är ofta ofta inne och kollar…. Kör ocskå PP och nu är det nere i 64 kilo började 1 okt på 73 kilo så det känns underbart…

Svara
Anna 1 januari, 2010 - 19:35

God fortsättning! Tycker du gör rätt som gör precis hur du vill med din sajt. För som du skrev: Den är ju faktiskt DIN! Hälsn. Anna

Svara
sofie 1 januari, 2010 - 17:27

Hej
God fortsättning. Vill åter tacka dig för en bra sida jag läser så gott som dagligen här. Jag förstår vad du menar med att det både är roligt men ändå lite olustigt att dela stora delar av sitt liv med folk man inte trodde läste. Men jag blir så peppad och inspierad av att läsa dina recept och dina tankar och funderingar, kan känna igen mig i mycket. Nu ska jag ta mian sisat 8 kg och jag hoppas att du forsätter att inspirera på det fina sätt du gör du är en god förebild<. Funderar nu på att ge VV "nya" upplägg en chans. Många kramar sofie

Svara
Anna-Karin 1 januari, 2010 - 13:35

Hej Åse! Jag vill önska dig Ett Gott Nytt år och passa på att tacka för din suveräna sida som jag både läser och rekommenderar andra att titta på. Du är en stor inspirationskälla som jag är sååå tacksam för att jag får vara delaktig av. Ha det gott och jag önskar dig även Lycka Till i fortsättningen med dina sista trivselkilon som du vill ha bort. Kramiz

Svara
LenaH 31 december, 2009 - 20:45

Gott nytt viktår, Åse! Lycka till med dina mål! Själv ska jag också ta tag i saker nu i januari. Och som vanligt kommer jag att besöka dig här för att söka inspiration!
*kram*

Svara
Petra 31 december, 2009 - 17:47

Hej!!
Först vill jag bara säga att din blogg är toppen. Den ger mig en massa Inspiration och motivation. Och alla goda mat recept och nyttig fakta. Den är bara för bra helt enkelt.

Har tidigare kört vv´s program med points och duoval gjorde de våren 2009 men tyckte inte de funkade. Var hungrig jämt och fick massa med migrän. Själv misstänker jag att de berodde på att jag stark minskade ner på fett och socker. Mest fetter då. Från mellanmjölk till lättmjöl och från vanlig creme frachie till lätt creme frachie och så vidare.

Men nu har ju vv kommit med ett nytt program som verkar jätte spännande och ju mer jag läser här ju mer säker på blir jag att jag måste testa. Och mat fördelningen med fett och allt de andra är ju helt annorlunda nu.

Tyvärr så är jag arbetslös som många andra dock så är jag de pga min värksjukdom.
Så pengar är något man får snåla med. Dock så är de ju viktigt att man tar hand om sin kropp och övervikt är ju aldrig bra så har lagt undan lite pengar och ska ta av januari´s för att kunna börja räkna pro points.

Har förstått att man i vanliga fall väljer brevkursen =dyr eller går på möten = blir dyrt att gå varje månad.

Har funderat ut en plan som jag tror kan funka för mig och undrar vad du tycker om den.

Köpa Butiksguide,restaurangguide,checkkalender och kalkylator.

Gå på första mötet och få programmaterial och köpa sakerna ovan. Och väga mig. Och betala för en månad. Sedan köra på hemma ett par månader innan jag går på möten igen.

Är de något mer du tycker jag behöver köpa?

Vad kostar sakerna ovan som jag behöver eller skiljer de mellan orterna?

Ha de bra och Gott Nytt År

Från Petra i Motala

Svara
Åse 1 januari, 2010 - 18:14

Hrj Petra!

Låter som ett bra upplägg! Annars kan jag rekommendera dig att vara månadsmedlem och få tillgång till kalkylatorn, butiksguiden etc via de interaktiva redskapen. Du betalar antingen 350:- i månaden och får då väga dig gratis hos VV + tillgång till allt på sajten, alternativt betala 150:- i månaden men då ingår ingen vägning men eftersom du ändå tänkt köra på hemma kan ju det vara ett alternativ.
Jag har inte priserna i huvudet på butiksguide, kalkylator etc tyvärr.

Svara
Karin 31 december, 2009 - 12:00

Även jag kommer att räkna ProPoints nästa år, har beställt brevkursen. Så jag kommer att bli en ÄNNU trognare läsare här inne hos dej 🙂
GOTT NYTT ÅR!!

Svara
Tina 31 december, 2009 - 11:58

NU upptäckte jag att du öppnat din site för alla igen :). Jag är dålig på att lämna kommentarer då jag läser ganska många bloggar så jag har aldrig registrerat mig. Vill dock säga att jag uppskattar din blogg och att den peppar mig ganska ofta.

Gott Nytt År!

Svara
t79 31 december, 2009 - 10:01

Gott Nytt År! Kommer fortsätta följa dig även nästa år!

Svara
Sara 31 december, 2009 - 09:09

Gott nytt år! Tusen tack för en väldigt inspirerande blogg! 2010 kommer bli ett fantastiskt år =)

Svara
Indira 30 december, 2009 - 22:55

Ett underbart Gott Nytt År önskar jag dig och din familj. Är så glad över din blogg, inspererar och tipsar. KRAM

Svara
AnnicaP 30 december, 2009 - 14:32

Jag är så tacksam att jag får följa dig och din underbara blogg. Du har hjälpt mig att tappa 19 kg under hösten och fler ska det bli.

Gott nytt år och kram!

Svara
Anna-Karin 30 december, 2009 - 13:19

Tittar bara in för att önska GOTT NYTT ÅR!

Svara
Agneta 30 december, 2009 - 11:45

Hej! Tack för din inspiration under förra året och ABSOLUT är det du som avgör ang din fantastiska blogg och ingen annan. Tycker själv det är en bonus för mig (och alla andra) att du sporrar och tipsar. Har lagat många av dina fantastiska recept. Ha ett gott slut och ett GOTT NYTT 2010.

Svara
Malin 30 december, 2009 - 10:29

Du har så rätt så rätt i det du skriver min sköna! Detta är DITT andhål (tacka f-n att man e medlem så man kan följa när du styr om till inloggning oxå 😉 )
Ha ett Gott Nytt å Njut!
Kram från kalla Lomma

Svara
Linda Silenhag Talik 29 december, 2009 - 22:45

Förstår absolut hur du resonerar!
Du gör vad som passar dig bäst. Själv är jag sååå glad över din otroligt inspirerade blogg. På alla sätt och vis hjälper den mig att hålla mig på banan, dina tankar, funderingar och reflektioner under resans gång känner jag igen mig i och behöver läsa om någon annan likasinnad men som ändå är på ”betryggande” avstånd…vet inte varför jag finner dig och din blogg så givande jämfört med verkliga vänner i vardagen..? Kanske behöver man någon ”låtsatskompis” även som vuxen..men som ändå finns..? Verkar det konstigt?
Nåväl, tacksam för att du finns och delar med dig så generöst som du faktiskt gör!
GOTT NYTT ÅR på dig och din familj!
Linda

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:43

Vad gullig du är, låter inte alls konstigt =) I bland vill man ha en nära kontakt utan att behöva vara fysiskt närvaranade, tror människan är funtad så att man gärna vill hitta vänner genom böcker, filmer etc. Man vill lära känna andra men ändå få ha sin personliga sfär.

KRAM på dig Linda!

Svara
Annette 29 december, 2009 - 22:12

Hej Åse & Gott Nytt År!
Tack för det jobb du lägger ner på denna jättefina blogg! Jag är tacksam för att du här vill dela med dig av dina goda recept och för bra råd kring viktminskning i allmänhet.
Julen har resulterat i några extrakilon för mig men det är bara att ta nya tag! Har också satt som mål att börja motionera mer, för mig i form av promenader/powerwalking.
Ha det gott!
Mvh Annette

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:44

Det tar du snabbt! Så länge julen stannar vi julen och inte fortsätter in i februari så, haha 😉

Svara
Birgitta Höglund's Mat 29 december, 2009 - 21:35

Hej Åse. Vilka bra mål du satt upp.
Jag har som du en mat och hälsoblogg, med ungefär lika många besökare. Förstår om det kan bli jobbigt med för många läsare om man blir privat.

Jag har hållit mig till att skriva mest om min mat och det är jättekul eftersom jag är sjukpensionerad kock. Härligt att få utlopp för matkreativiteten på det här sättet.
Sen skriver jag lite om mig själv och vilka hälsofördelar min mat har inneburit. Jag har blivit av med en stor del av min Fibromyalgivärk, sen jag gick över till min mix av LCHF och GI.
Blivit mycket piggare, vilket gör att jag orkar träna mer.
Ha ett riktigt Gott Nytt År önskar Birgitta

Svara
Åse 29 december, 2009 - 21:42

Hej Birgitta!! Vad härligt att höra vilka fördelar du fått från LC/LCHF! Det finns många fördelar med den kosten! Jag har insett att jag har massa svårigheter med för mkt kolhydrater så efter nyår så kommer jag köra på med Pro pointsen (en bra ”måttstock” för vikminskning) men åter igen dra ner rejält med kolhydraterna.

Gott Nytt 2010!!

Svara
Birgitta Höglund's Mat 30 december, 2009 - 13:35

Ja, det är fantastiskt hur bra det går att må, bara genom att ändra vad man äter 🙂
Jag började med Viktväktarnas points före min ryggoperation för 6 år sen. Det blev en bra start, hade en stelkorsett, så jag kunde inte få i mig så mycket mat utan att få ont i magen..
Men efter operationen gick jag över till vanlig mat med mycket frukt och grönt.
Nu sen snart ett år lågkolhydrat med mycket smör och grädde till, det fungerar jättebra. Skönt att aldrig behöva gå hungrig. För 6 år sen stod vågen på 95 numera 75. Känns riktigt bra.
Följ gärna med på min matresa, nästa vecka drar jag till Cypern på 6 veckor, min mat lägger jag upp i ord och bild 🙂

Svara
Lotta 29 december, 2009 - 21:02

låter som det verkligen är absolut bra mål det där. visst är det så att de sista kilona säkert är de som är svårast. jag hoppas och tror på att du kommer att klara dig… härligt det där med gymkort och det kan väl vara skönt det också att komma igång och ha det som en liten sporre. Jag hoppas också att jag kommer kunna sköta min träning lite bättre än innan!
lotta

Svara
Sara 29 december, 2009 - 20:55

Gott Nytt År vännen!!

Svara
Patricia 29 december, 2009 - 18:21

Jag begriper inte varför folk ska bry sig och klaga på hur du sköter din sida. Du gör det, som du skriver, för din egen skull och ingen är tvingad att läsa.
Jag tycker att du är superduktig och en riktig inspirationskälla, tack! 🙂

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:47

Tack! Nej jag blev smått överraskad måste jag säga över speciellt en läsares kommentarer på sistone men en del människor har dålig netikett och tror att allt på nätet är allmän egendom som bara ska tjäna deras syften, de inser inte att man tar seden dit man kommer. Gillar man inte det man läser, eller hur upplägget är så är det bara att vända i dörren ju =)

Svara
cecilia 29 december, 2009 - 17:04

Oj så många kommentarer…
Jag skrev igår, men något strul gjorde att det inte skickades.Kontentan av det jag skrev var att du bestämmer själv om det ska vara lösen eller ej, hur kan någon tycka något annat?
Alltid lika kul att läsa vad du skriver, bra recept mm.
Ser fram emot ett nytt spännande år att läsa och inspireras av.
Gott nytt år! 🙂

Svara
Jajja 29 december, 2009 - 14:55

Hallå.

Du är så klok=)

Klart att det är du som ska bestämma hur du vill ha det, det är ju trotts allt din sida;)
Jag inspireras av den och älskar dina recept.

Lycka till nu med fin liret.

Kram Jajja.

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:47

Kramis på dig Jajja!

Svara
Rockermom, Anneli 29 december, 2009 - 14:13

Hej! Jag förstår att du får kalla fötter, det får jgemellanåt också. Speciellt när någon man känner kommer och säger något om vad man skrivit. Känner igen en där känslan av att någon ”står och tittar in”.
Önskar dig och din familj ett riktigt gott slut och en underbar start på 2010!
Kram

Svara
Karin 29 december, 2009 - 11:57

Träning är kul. Jag älskar det! Det skadar inte att känna sig smidig och stark 🙂 Hur funkar det med att bära och s efter din OP om man får fråga? Hur lång tid tog det innan du kunde typ handla och ta hand om ettåringen själv?

Förstår dig absolut kring dina funderingar om bloggen. Jag har länge velat blogga om min väg mot ett hälsosammare liv men aldrig vågat just för att det blir så öppet. Jag har inte vågat vara så öppen och ”naken” med mina tankar känslor och funderingar. Eloge till dig som bjudit på det till oss andra och inspirerat så många av oss. Du är precis hur privat du vill. Problempersoner som inte förstår eller respekterar att du väljer vad du skriver om eller hur du väljer att det du skriver ska visas är bara att ignorera tycker jag.

Ha det gott i kylan.

Hälsningar Karin

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:50

Det fungerar jättebra!! Jag fick bära etc redan efter en vecka, men ändå ta det lugnt. Efter 2-3 veckor kände jag mig som vanligt igen.

Tack för din input! Majoriteten här inne är ju sunda, stöttande människor sedan halkar det in och annat rötägg men som tur är så stannar de inte länge för de förstår ju att jag knappast ändrar på saker och ting för deras skull.

Svara
Karin 30 december, 2009 - 11:05

Tack för svaret! Trodde faktiskt att man hade svårigheter att lyfta och röra sig mycket längre. Det lät ju jättebra.

Svara
Pernilla G 29 december, 2009 - 10:59

God fortsättning! Ja, nu känns det verkligen läge att fundera över 2010! Jag börjar också med vv igen, har ju läst på flera bloggar att det nya verkar vara så mkt bättre! Lite less eftersom jag kört LCHF i flera månader, och inte gått ner ett gram, knoppen och kroppen är visst inte synkade!!! Men nu tar vi nya tag med vv! Hoppas du fortsätter lägga in recept, du är ju super på att fixa god mat:-)
Kram

Svara
Zandra 29 december, 2009 - 10:51

Men jössös, det är din blogg och du får göra vad du vill med den! Varför ska du ens behöva förklara dig??? Nä, kör ditt race!

Svara
Jennie 29 december, 2009 - 08:07

Är väl självklart att du måste göra som du vill på din egna sida! Vi som tittar in ska får ju göra det på dina villkor. Tror att alla med lite ”netikett” förstår det! 😉

Ska själv skriva in mig på Vv efter helgerna och ser verkligen fram emot det. Tredje försöket, men det var några år sedan nu… Blivit så motiverad av det du och andra skrivit om deras nya program. Fettfobin passade inte mig tidigare!

Kram och gott nytt år!

Svara
Mullesnuttan 29 december, 2009 - 02:27

Gott slut och gott nytt!

Jag är en av alla som inspirerats av din målmedvetenhet och positiva anda och har själv gått ner 18 kilo detta året med LCHF, har 14 kilo kvar till min utsatta målvikt men då stoppar jag vid 68 kilo vilket till min längd, 161 cm fortfarande räknas som övervikt så jag får se hur jag känner det då om jag vill ha ny målvikt (troligt) dock har jag aldrig varit smal i hela mitt liv så just nu känner jag mig redan smal, smalaste tiden i mitt vuxna liv (36 år)

Jag hoppas att du fortsätter att förgylla oss med dina tankar och tips och idéer i sajberspejs, jag vet att jag skulle sakna dig annars!

Lev väl och ta hand om dig och dina mål för 2010, vilka förövrigt ser ut att vara väl genomtänkta.
Kramar Maria

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:51

GRATTIS till din nya vikt!! BRA jobbat!!!!
Du kommer klara de resterande galant!
Kramar,
Åse

Svara
Mia 28 december, 2009 - 22:50

Gott Nytt År finaste Åse… You rock my world!!!

Lycka till och jag kommer följa dig vännen…

Kram Mia fr Motala

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:51

Åh… men KRAM!!

Svara
gruset 28 december, 2009 - 22:35

Finaste Åse!
Det du beskriver om att bli igenkänd på stan låter ju som att du är en lokalkändis, mer el mindre. En mardröm för mig…jag beundrar dig som har vågat bjuda på så mycket av dig själv! Men som sagt, livet är ju det mest privata vi har, och ibland måste man ju dra gränsen. Jag har tackat dig många gånger, men det kan inte sägas nog mycket: Tack för all inspiration!! Kärlek till dig beauty!

Kram L

Svara
Cissi II 28 december, 2009 - 22:30

Jag har nog blivit beroende av din blogg!
Knappt lönt att starta datorn under ditt jul-uppehåll…
Ser fram mot framtida inlägg!
Förstår att de är kusligt med så många läsare och det är lite därför jag inte själv har en blogg. Hoppas du håller på ett tag till!

GOD NATT!

Svara
Lotta 28 december, 2009 - 22:30

Gott Nytt År, Åse! Tack för all inspiration under hela 2009, jag tänker fortsätta följa din fina blogg under nästa år. Oavsett reg. eller ej (förutsatt att jag kan hoppa på ett eventuellt framtida reg.tåg…)Kram o lycka till1

Svara
Christine 28 december, 2009 - 19:36

Det är inte mer än rätt, det är ju som sagt ditt ställe att få ventilera dig på och allt behöver ju inte alla veta jämt 🙂

Svara
Ann-Sofie 28 december, 2009 - 19:23

Tack för att du varit en fin inspirationskälla 2009 och ett stort lycka till med dina mål för 2010!

För min del blev julen alldeles för ”svullig”, men nu blir det hårda bandage framöver (säger någon mer i hela världen än min pappa så?)

GOTT NYTT ÅR!
Kram Ann-Sofie

Svara
Anita 28 december, 2009 - 18:48

Önskar dig oxå Gott Nytt År! Att folk bara orka gnälla om att du har registrering ibland. Jag tycker de som gnäller ska skämmas. Jag ser det som en jättestor bonus som får vara med och läsa om din viktresa. Heja heja Åse, fortsätt att göra det som passar dig bäst!!!

Svara
Åse 30 december, 2009 - 09:52

KRAM på dig Anita och tack för dina fina kommentarer lite här och var 😉

Svara
Annelie 28 december, 2009 - 17:06

Hej Åse,

Jag vill tacka dig för all inspiration som jag får av dig och önskar dig ett gott nytt år. Lycka till med dina mål!

Kram
Annelie

Svara
jenny 28 december, 2009 - 16:17

Ja mig slipper du inte oavsett hur många gånger du ändrar på registreringen!! Om några tycker att DET är jobbigt får stå för dom men nog har jag varit med om jobbigare saker… ;))
kram

Svara
Åse 28 december, 2009 - 16:21

Det är HÄRLIGT med människor där glaset inte är halvtomt, utan halvfullt 😉 STOR kram till Dig!

Svara
Jenjo 28 december, 2009 - 16:15

Du gör helt rätt! Om du nu väljer att inte skriva personligt här så behövs ju ingen registrering. Dock kunde man ju önska att männsikor kunde kommentera ändå.
Men om man väljer att skriva personliga saker så tycker jag att det är viktigt att man har registrering på sin sida.
Så det är helt enkelt att välja om man vill göra på ena eller andra sättet. Och eftersom det är DIN sida så är det ju du som bestämmer. Vi läsare är så otroligt glada att du orkar hålla på!
Spännande med ditt gymkort föresten! Lycka till med det!
Kramis

Svara
Annika 28 december, 2009 - 16:02

Tyckte det kändes helknäppt när Christel (på förskolan, du vet..) kom en morgon och utbrast att hon minsann har varit inne på akinna.se och läst och begrundat. Hon var sååå impad över min vikt och viktnedgång. Jo, visst det var ju trevligt, men sedan så kände jag att jösses, vilka andra är inne och läser… Därför, nu lösen på allt!

Kram.

Svara
Ulrica 28 december, 2009 - 15:56

SJÄLVKLART gör du som du vill med ditt eget vardagsrum 🙂 Stor kram och GOTT NYTT ÅR du med 🙂

Svara
Åse 28 december, 2009 - 16:16

KRAM på dig Ulrica!!

Svara
jennyh 28 december, 2009 - 15:17

Du ska absolut göra som DU vill på DIN sida. Har folk problem med det får dem väl sluta läsa. Vad skönt att julen gick så bra med maten. Här har det gått så där. Innan jag blev gravid med Oskar så va jag sjukskriven för utmattning, stresskänslighet osv. När jag blir stressad och trött (inte sova trött) så blir det tyvärr lite blaj med maten men det är bara att ta nya tag när allt lugnat sig. Jag ger inte upp :))

Svara
Åse 28 december, 2009 - 15:19

Åh vännen, det blir så lätt så, att maten kommer sist när man stressar och mår så där. Nya tag! KRAM!!

Svara
Karin 28 december, 2009 - 15:05

Hej! jag menade inget illa när jag skrev att jag var glad för att du har den öppen. Givetvis bestämmer du själv över hur du vill ha det.

Svara
Åse 28 december, 2009 - 15:07

Hej! Tog absolut inte illa upp! =)) Visst får man tycka det, det tycker jag också 🙂 Jag syftar på läsare som fäller kommentarer som är syrliga och irriterade.

Svara
Aika 28 december, 2009 - 14:56

My good vilka människor det finns! Morr morr!

Svara
Bella 28 december, 2009 - 14:24

Jag är dålig på att ge mig till känna o kommentera.
Får väl bli ett av mina nyårslöften 2010 =)

Svara
Åse 28 december, 2009 - 14:26

Hihi ser jag fram emot 😉

Svara
Anna-Karin 28 december, 2009 - 14:08

Håller med det som många andra skrivit,DIN blogg-du gör som DU vill!.
Jag är mycket tacksam att jag får läsa här för du ger min inspireration att fortsätt när det känns tungt ibland.
Så stort tack

Svara
Åse 28 december, 2009 - 14:26

Tack själv vännen!

Svara
Smulan 28 december, 2009 - 14:49

Hoppsan! Tack för vänligt svar!;)

Gott Nytt År!

Svara
Åse 28 december, 2009 - 14:52

Varsågod 🙂 Och du tänk på att lite positiv anda, är gott för själen!

Svara
Smulan 28 december, 2009 - 14:58

Ja, det kanske inte är så dumt, eller hur?

Svara
Åse 28 december, 2009 - 15:05

Nej verkligen inte. Lite förståelse och respekt och glada miner gör alla glada!
Tack för de trevliga kommentarerna jag hittills fått, innan dina kommentarer blev sura, irriterade och vrånga.
Smulan, eller Anita – det är nog bättre att du ser dig om efter ett annat ställe att hitta inspiration till mat m.m, för jag tror inte detta är rätt ställe för dig.

Svara
Dessi 28 december, 2009 - 14:27

Oj, hade ingen aning om att folk uppfattar det som jobbigt! Jag har inte ens reflekterat över det. Jag har alltid sett upp till dig och de val du gör är de bästa för dig 🙂

Kram!

Svara
Smulan 28 december, 2009 - 14:14

Skälet är att det verkar inte finnas någon konsekvens i registreringen.. Ibland krävs registrering ibland inte. Det har varit många ändringar. För min del har jag tröttnat att registrera om mig. Jag är mest intresserad av dina recept – kan man hoppas att det inte kommer att krävas registreing för dessa också…??

Gott Nytt År!
Smulan

Svara
Åse 28 december, 2009 - 14:49

Ja det är ju hiskeligt mödosamt, speciellt när det hänt hela två gånger..
Det finns gott om andra sajter med recept, om det är de du är ute efter – detta är ingen receptsajt, utan en personlig viktblogg.

Svara
Margitha 28 december, 2009 - 13:53

Gott Slut och Gott Nytt År!

Det är väll så Åse att för en del har du blivit någon slags ”viktguru” 🙂 (hoppas att du förstår vad jag menar) och det du gör ska man följa..Självklart inspererar du många som blir peppade av din motivation..

Massor med pepp till dig för detta fixar du. Tänk om man kunde ha den envisheten och motivationen som du har. Då skulle jag med vara målviktig snart.

Ser fram mot dina smarriga recept här igen För dom kommer väll tillbaka..

Kramizzar till dig Åse..

Svara
katharina 28 december, 2009 - 13:33

hej på dig och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!! måste tacka dig för ett jätte intressant år med denna blogg!! Tror vi alla har lärt oss massor via dina erfarenheter,så Tack för att du delar med dig!
Jag förstår mycket väl dina tankar om privatlivet,du behöver bara säga till när vi ska registrera oss igen =)
Hälsningar från ett kallt och vintrigt Vasa.
Lycka till på det nya året!

Svara
Mia 28 december, 2009 - 12:52

Hej på dig! Jag tycker att du själv bestämmer hur du vill göra med din blogg och kan man inte acceptera det behöver man ju inte läsa, eller hur? För min del gillade jag mer när du skrev om GI/Lchf eftersom det passar mig bra. Tycker det verkar krångligt med ”pro-points”. Men dina recept ligger ju kvar och det är jag glad för 🙂 Gott Nytt År!

Svara
Åse 28 december, 2009 - 15:12

Hihi ja så är det ju, det är roligast att läsa det som ligger en närmst om hjärtat =)
Jag kommer fortsätta lägga ut recept som är GI inspirerade dock =)

Svara
Marie 28 december, 2009 - 12:30

Låter som bra mål och beslut tycker jag!! Eftersom jag älskar att träna, så lovar jag att peppa dig! 😉
När det gäller din sida, så är det precis som du skriver, det är DIN sida och du gör som DU vill här!! <3

Mot 2010.
kram

Svara
Åse 28 december, 2009 - 12:31

Hihi Det låter bra!!! =))) KRAM

Svara
Maria 28 december, 2009 - 12:15

ps min gamla hemsideadress kom upp igen automatiskt, den nya är http://www.omvandlingen.blogspot.com
vet att du gjort ändringen tidigare, förstår inte varför den ramlar tillbaka till det gamla…

Svara
Åse 28 december, 2009 - 12:23

Jag vet Maria, och jag kan inte ändra, det är ett plugin som ställer till det tyvärr.

Svara
Åse 28 december, 2009 - 12:26

Nä men vänta nu, det ändrar du själv genom att fylla i rätt adress i formuläret när du skriver kommentaren för nu är du ju inte registrerad så rensa din cache i din webbläsare så sparas inte den adressen du en gång skrivit in här.

Svara
Maria 28 december, 2009 - 12:12

Hej Åse och god fortsättning på julen.
jag förstår inte att ”folk” ser som sin ”rätt” att tycka kring hur du väljer att göra med registrering och låsning av din sida.
jag förstår däremot hur du känner. det är emellanåt läskigt att inte veta vilka som hälsar på och hur de hanterar bilder och ”känsliga texter”.

jag är enormt glad över att jag hittade dig och du har verkligen inspirerat mig i massor.
min strategi är att jag i mars ska ha gått i mål, mitt mål :), och att jag firar mina 4 år med det. 4 år av mycket ner och ännu mer platåer och lite upp. Skönt att det är den proportionen på bergådalbanan…
hjälpmedlet? VV online och att fortsätta söka inspiration hos bla dig, kompis! 🙂

Svara
Åse 28 december, 2009 - 12:20

Nej jag förstår det inte heller, men en del tror nog att 56kilo är ”allmän egendom” och stöter de då på lite hinder i läsningen, så blir det irritation, men sådana läsare klarar jag mig utan faktiskt, jag har gott om många underbara läsare här!
Jag har faktiskt också sagt mars/april som måldatum, att det ligger så långt fram är att jag inte vill jäkta ner. KRAM på dig och tack för dina söta rader!!

Svara
Malin 28 december, 2009 - 12:12

Självklart ska du göra som du vill..! 🙂 Gott nytt år!! 🙂

Svara
Cat (FairyDust) 28 december, 2009 - 11:51

Såklart att du skall göra det som passar dig bäst, är ju en ynnest för oss att få dela dina tankar och funderingar och då är det väl mer än naturligt att du vet vilka vi är som läser här.
Bara du inte slutar skriva, för du är bara bäst ;O))

Gott slut och många varma kramar
Cat
som ”bara” gått upp 1 kg över julen, det var läääääänge sedan det hände sist (Nyår är iofs kvar och är 1 av 2 ggr per år vi köper chips men jag behöver ju inte äta…)

Svara
Åse 28 december, 2009 - 12:04

Bra jobbat! Det lär försvinna inom två veckor! KAM på dig Cat!!

Svara
Petra J 28 december, 2009 - 11:28

Helt rätt! Gör som du vill! Sluta bara inte att skriva – du inspirerar så mycket!! Gott nytt år!! Kram Petra

Svara
Carola 28 december, 2009 - 11:08

Klart du ska göra det som känns bäst ang reg.
Jag försöker också peppa mig till att börja på VV igen nu efter helgerna.
Kram

Svara
Ingela 28 december, 2009 - 10:58

Det här är din blogg och du gör själfallet precis som du vill med den!
Jag tillhör den ( upenbarligen tämligen stora!) skara läsare som ständigt blir inspirerad av dig och som känner att en titt här inne verkligen ger mig en skjuts i min egen viktresa, både av det du skriver och av de kommentarer du får, de recept du delar med dig av och din personliga stil. Att du sedan är ruggigt snygg gör ju inte saken sämre när det gäller att vara en role model! 🙂

Jag tycker du är enormt generös med att dela med dig av dina tankar kring din viktresa, dina med- och motgångar, och beundrar dig oerhört för det du åstadkommit. Att jag som ju alls inte känner dig får ta del av detta och bli inspirerad och få ny energi är jag bara väldigt tacksam för.

Mitt mål inför 2010 är att tappa de sista tre-fyra kilona och komma igång med simning/lite mer regelbunden träning och känna mig nöjd med mig själv och min kropp. Att kolla in din sida och ta del av dina recept är en del av det osm gör att jag tror det kommer lyckas.

Så ha ett riktigt gott nytt år! Nu skall jag och yngsta dottern baka saffransbrödet!

kram
Ingela

Svara
cecilia 28 december, 2009 - 10:39

Håller med de andra om att du själv bestämmer hur du vill göra med din blogg.Hur kan man tycka något annat?Jag tycker att du skriver många bra tankar, och dina recept är kanonbra….Att du vill hålla en del saker privata är inget konstigt!
Mina mål för 2010(konstigt att skriva ett nytt år) är att ta tag i mitt liv,och då särskilt de där kilona som smugit sig på.Fortsätta med min motion, för det får mig att må bra:)
Och bli flitigare på att städa här hemma…..:)
Gott nytt år på dig!!

Svara
Ida A 28 december, 2009 - 10:27

God morgon Åse! Superbra mål för 2010.
Själv har jag som mål att: – komma runt tjejvasan, – gå ner ca 9 kg (har lyckas gått upp under jul)och få in träning ett par gånger i veckan som en naturlig del av mitt liv!! …brukar vara lättare sagt än gjort 🙂
Sitter och väntar på en kompis då vi ska ta våra första Bambisteg ut på längdskidor.

Det är din blogg och vi som läser får rätta oss efter dig!
Vi är superlyckliga för varje inlägg oavsett om det är privat eller tips.

Ha en bra dag, Kramis Ida A

Svara
B-M 28 december, 2009 - 09:59

Det låter som en bra målsättning tycker jag!
Gott nytt år till dig/er också! Kram

Svara
Cornelia 28 december, 2009 - 09:53

Önskar dig ett gott nytt år. Jag tycker det är så inspirerande att följa dig på din resa och kunna ta del av både din berättelse och dina recept. Jag förstår att du ibland vill ha en lite mer kontrollerad blogg och de är ju helt och hållet ditt val 🙂 Det är ju så när man blir lite kändis. Då får man sätta gränser. You go girl!
Kram Cornelia

Svara
Teres 28 december, 2009 - 09:52

Men det är väl nget konstigt med att ,man vill ha koll på vilka som är inne på sin sida och kollar! som du skrev dagisfröknar ect. Du är en liten kändis i syber världen som många gillar helt enkelt 😉

God fortsättning och ett riktigt Gott Nytt år
Kram Teres

Svara
Helena 28 december, 2009 - 09:23

Såklart att det är ditt val och jag förstår dig precis. Mitt vardagsrum är stängt med lösen och kommer att så förbli.

Kram – och god fortsättning!

Svara
Anna-Lena 28 december, 2009 - 09:19

Hej vännen, skönt med lite mål inför 2010. Mitt mål är att komma i mål, bli av med mina sista kilo med. Julen för min del har med varit bra, jag åt med vad jag ville på julafton sen är jag tillbaks igen. Man mår så mycket bättre då…
Är på jobbet nu, skall jobba två dagar sen 5 dagar ledig igen, gott.
Ha en underbar dag, kram A-L

Svara
Carina i Tyskland 28 december, 2009 - 09:01

Heja dig Åse!
Önskar dig allt gott med dina mål för 2010!
Vad gäller registreringen, så ska ju självklart DU göra precis på det sätt som DU känner dig bekväm med. Att vi får ta del av dina tankar är ju en ren och skär bonus för oss alla!

Massa kramar

Svara
Åse 28 december, 2009 - 09:04

Alltid så goa och förstående carina! TACK för att du förgyller mina bloggar!! KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.