Lunch

av Åse


Uppladdat via mobilen

Gott tips: Aromsmör på kycklingen/köttet. (persilje/vitlök)

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

22 kommentarer

Helen 10 juni, 2009 - 10:32

Hej
Jag gör väldigt mycket coleslaw. Men tycker alltid den blir brun dagen efter. Frågade kocken på jobbet, jobbar på ICA, VARFÖR? Hon sa då ha i lite lite ättika så håller den färgen.
TIPS!?

Tack för en mycket matig blogg

Kram

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 10:38

Alla tips är välkomna! Det ska jag prova om den blir missfärgad!

Svara
Viktoria 10 juni, 2009 - 07:03

Hej Åse!
Jag heter Viktoria, är 34 år och bor i Svalöv (inte så långt från Hbg ju :-))
Jag måste säga att jag gillar din hemsida! Förstår att du inspirerat många. Jag har släpat på ca 10 kilos övervikt i nästan 10 år nu och äntligen bestämt mig för att jag förtjänar att bli av med dem. Räknar points sen två veckor tillbaka och har redan tappat 4 cm i midjan och 2,5 kg. Jag tycker att LCHF verkar vara ett skonsammare sätt för kroppen att gå ner i vikt på, men det är svårt för mig att följa den dieten eftersom jag är vegetarian. Så jag räknar points men håller mig till långsamma kolhydrater och ersätter gärna potatis/pasta/ris med t ex quinoa, bönor och grönsaker som blomkål och broccoli. Jag äter heller inte lightprodukter utan tar mindre mängd av fullfettsprodukter istället.
Jag är imponerad av dig som har en så stor familj och samtidigt har energi att gå ner i vikt och underhålla din fina hemsida! Verkligen bra gjort!
Nu har jag en fråga till dig, och jag ber om ursäkt på förhand om den är ofin. Du behöver naturligtvis inte svara om du tycker jag snokar. Du som har stor erfarenhet av viktminskning, vad händer med bysten när man går ner i vikt? Det enda jag verkligen gillat på min kropp när jag varit tjock är mina bröst och nu är jag orolig för hur de kommer se ut efter viktminskning, om de bli mycket mindre och hängigare. Ja, jag är väl lite fåfäng, men jag hade varit tacksam om du kunde dela med dig av dina erfarenheter. Tack på förhand! Jag kommer nog vara på denna sidan ofta framöver…. Kram!

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 07:58

Hej Viktoria!

Ja det är ju svårt att uttala sig om hur andras kroppar hanterar en viktminskning 🙂
Jag tycker att min byst sett likadan ut i många år trots frekvent amning, upp o nergång i vikt men däremot så blir den ganska liten och slapp när jag är riktigt smal, jag har därför bestämt mig för att göra ett bröstlyft sedan inom ett år, jag vill inte lägga i något men däremot så vill jag att de ska sitta högre upp 😉
Du får helt enkelt vänta och se hur dina ser ut.

Lycka till med pointsräkningen! Bra att du använder fetare produkter!

Svara
Helena 10 juni, 2009 - 00:00

Nu ligger det vitkål och morötter i mitt kylskåp igen men glömde creme fraichen. Ska göra en coleslaw imorgon på andra gången på kort tid. Jag höll mig såå mätt på det sist fast jag bara åt det och en tjock kryddig korv till. Mums mums med aromsmör!

Svara
Åse 10 juni, 2009 - 08:03

Jag äter nog coleslaw varenda dag tror jag *S* Gjorde en laddning igår kväll. Det är ju så perfekt som tillbehör!!

Svara
anje01 9 juni, 2009 - 23:20

Hej åse. Jag blir helt inponerad på dej villken kämpe du är skulle oxå villja ha din motivation. kan du inte skriva upp vad du äter på en vecka frukost lunch och midda ev mellan mål.blir du inte grymt godis sugen i bland. äter barnen samma mat som dej fast med potatis eller pasta till.
vore roligt om du har tid att skriva en vecko matsedel. hälsningar jenny(ANJE01)

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 9 juni, 2009 - 21:32

TACK TACK och åter TACK Åse!

Som jag skrivit så många gånger förut:
Din sida har inspirerat mig oerhört mycket!
Jag har lyckats utesluta en hel del spannmål och socker ur min kost sista veckorna även om jag fortfarande inte vågar släppa pointsräkningen helt än så länge.
Jag säger inte att jag undviker kolhydrater helt men jag gör så gott jag kan och det ger resultat på vågen.
-1,6 kg den här veckan!!!
Det kan nog inte bli mer peppande än så!
Det kändes mycket bättre i kroppen nu än dom två veckorna före det så bara det är ju en motivation.
Jag känner mig inte lika svullen som förut.
Men min magkatarr vill gärna ha lite fullkornsprodukter ibland så jag minskar sakta men säkert.
Jag är evigt tacksam för att dina recept och allting annat här på sidan har fått mig att kämpa ”på riktigt” med mina 15kg som jag hade från början.
Nu är det ungefär 13kg kvar att minska och det känns inte alls så långt borta.

Ser fram emot att fortsätta prova dina recept och när jag hamnar på den välkända platån som jag brukar hamna på när jag närmar mig min målvikt så hoppas jag att jag ska våga släppa på pointsräkningen och prova LCHF istället.
Jag tar det hela sakta men säkert, läser och försöker ”byta ut” kolhydratsfulla eller fettsnåla grejjer mot andra alternativ men det är som många andra skrivit omöjligt att räkna points på den kosten så det gäller att göra bra och medvetna val istället så länge pointsräkningen får hänga med.
Jag är inte lika fetträdd som förut iallafall, använder hellre lite av feta produkter än mycket miniprodukter.
Ditt inlägg om Karragenan har fått mina minimat att stå kvar oanvända i kylen, känns inte lockande att laga mat med det innehållet när även min 2,5 åriga dotter ska äta av det…
Ville bara dela med mig av mina tankar och planer.

Ha en härlig resa nu!
Det är du verkligen värd!

MVH//Mariah Geijer, EDSBYN

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:37

Vad häääääärligt att höra!!! Låter som en superbra plan tycker jag!! Stort lycka till nu och jag är övertygad om att du kommer klara det galant!

Stor kram för dina rader! Det inspirera mig 😉

Svara
Susanne 9 juni, 2009 - 20:57

Du borde kunna jobba som coach. Din sida och det som du skriver är oerhört peppande och inspirerande!!!!

Svara
Veggo 9 juni, 2009 - 20:49

Ja, herregud vilka blkder! Allt ser så smaskigt ut – även för en liten veggo som jag. Inspirerande!

Svara
Aika 9 juni, 2009 - 15:36

Gott mos!

Svara
Ingela 9 juni, 2009 - 13:51

Mätt och belåten efter en kesella-bär-keso blandning! Och den där coleslawen är kanongod, vi hade den häromdagen!

Svara
Maria 9 juni, 2009 - 13:31

Har ätit ”din” coleslow två dagar i rad, mums!

Svara
Linruz 9 juni, 2009 - 13:25

Läskare där 😉

Svara
Otilia 9 juni, 2009 - 13:24

Hittade receptet på din receptsida!

Svara
Åse 9 juni, 2009 - 21:38

Vad bra!! :))

Svara
Otilia 9 juni, 2009 - 13:22

Använder du majonäs i coleslawen eller endast CRF?

Svara
Caroline 9 juni, 2009 - 16:45

Ursäkta min okunnighet men vad är CRF??

Svara
Annica 9 juni, 2009 - 18:39

Tror hon menar créme fraiche…

Svara
Otilia 9 juni, 2009 - 19:03

Precis Creme Fracihe, är nog lite ”skadad” har jobbat i mejeribranschen där vi alltid skrev CRF (internt)

Svara
I våran lilla vrå.. ( C ) 9 juni, 2009 - 11:17

mums, ser gott ut!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.