London calling och Lax- och Spenatomelett

av Åse

På riktigt.

På språng hela dagen!
Varför är jag mästaren på att skjuta fram saker till sista sekund?
Jodå. Jag vet, jag kickar för mycket på adrenalin. Känner så väl till mina brister och styrkor när det kommer till signlsubstanser.
Är min mammas dotter som alltid satt uppe hela natten och sydde min och min systers skolavslutninsgklänningar 😉 Väl framme på skolgården med krans i håret och nysydda vackra klänningar kände man en hand som kom smygandes bakifrån som ryckte bort en tråd som hängde kvar! 😉 Åh mamma! 😂♥️
Äpplet faller inte lång, va!?

Jag är packad och klar. London baby, imorgon.
Handbagage is the thing. Japps man får tänka både en, två o c h åtta gånger. Men det är väl ändå lite sunt och bra? Måste man dra med sig så himla mycket?

1 rullväska, halvt packad. 2 par byxor, 3 blusar, neccessär med örhängen, sminkväska, partyväska, laddare, skinnjacka
Min Grinneh, i den min Louis Vuitton.

Checkar kameran! Japps den funkar! Modell: 1 st älskling! 😉💕

I 1 literpåsen finns:

Clarins askungecreme
Sensai Bronzer
Parfym (Chanel)
Tandkräm
Murad ansiktscreme
Murad rengöringscreme
Clinique ögoncreme

Sen packar jag aldrig ner min phillips elektriska tandborste utan ngn engångs jag fått! Just denna på bild är från mitt sovetui jag fick på Singapore Airlines 😉

När det är sådana här dagar så svänger jag oftast ihop omelett till kvällsmat.
Ikväll blev det en gaaaalet god Lax- och Spenatomelett.
Spenat, så nyttigt och så gott! Fullt av smaker!

Författare: åse falkman fredrikson   Portioner: 4

Ingredienser

  • smör att steka i
  • 450 g frusen spenat, tinad
  • 125 g mozzarella
  • 5 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • salt, peppar
  • 200 g kallrökt lax
  • 1-2 msk riven pepparrot

Instruktioner

  1. Lägg smör i en stekpanna och hetta upp. Fräs spenaten, salta och peppra. Rör ner mozzarellan
  2. Vispa ihop ägg, grädde salt och peppar. Häll ner spenatfräset.
    Tillaga på ca 50% effekt. Rör emellanåt.
    Lägg ner laxskivorna och klicka ner pepparroten, i små klickar. Låt stå på svag värme tills omeletten är klar och stabil.

Nu Natti! Jag skulle lagt mig för 2,5 timme sedan. 😬

Ni hänger med till London så klart! Hörs och ses därifrån i morgon 🇬🇧

KRAM!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

ÅsaS 10 april, 2018 - 22:07

Tack för både receptet och det ”perfekta” packningstipset. Har själv förmågan att packa med mig alldeles för mycket, oavsett var jag ska och hur länge jag blir borta. Du kanske kan packa min Rhodos-väska i sommar? 😉

Ligger just nu och njuter av att bli ompysslad av Miss17. Ansiktsmask på gång. Tror dock inte jag njuter lika mycket när den ska dras bort om en stund. Men, vill man vara fin får man lida pin..

Kram!

Svara
Eva 10 april, 2018 - 19:12

Varför inte din elektriska tandborste?
Jag lägger alltid min i handbagaget ifall den skulle börja brinna. Är jätterädd för att lägga nåt med batteri i resväskan. Hoppas alla andra också tänker på det.
Tänkte om det var därför du också skippade att ta med den.
Kram

Svara
Åse - 56kilo 10 april, 2018 - 19:57

Nej jag vill bara ha så lite tungt som möjligt 😂

Svara
Jenjo 10 april, 2018 - 10:23

Åh, London är ett drömmål, så dit hoppas jag ta mig någon gång. Man önskar man bodde 100 mil söderut ibland (typ Stockholm) så man hade lättare att ta sig till spännande platser. 😉
Ha en underbar resa!
KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.