Chkladtryffel med smak av apelsin

23 december, 2011

Här kommer ett gott recept på chokladtryffel som smälter i munnen!

100 g mörk choklad, jag hade 75% med smak av apelsin.
100 g smör, gärna osaltat
100 gram vispgrädde
50 g mandelspån eller andra nötter
2 krm vaniljextrakt alt 0,5-1 tsk vaniljpulver
ev 1 msk konjak

Låt choklad och smör bli rumstempererade, viktigt! Annars kan det skära sig!


Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Låt svalna!
Blanda rumstempererat smör med chokladen, grädden, vaniljen och nötterna. Rör ihop så allt är perfekt blandat. Häll i bakplåtsklädd liten form.
Låt stelna i kylen och skär sedan lämpligt stora bitar. Förvara kallt!

KLART!!!! Ät och njut 1 eller 2 😉

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

Liv 31 januari, 2018 - 11:40

Jag antar att man kan göra denna med vanlig 70%-ig choklad?

Svara
Rebecka 8 januari, 2012 - 17:42

100 g vispgrädde? Hur räknar jag ut det? Ser ju jättegott ut, vill också göra!

Svara
Rebecka 8 januari, 2012 - 17:43

Eller räknar… väger/mäter.

Svara
Åse 8 januari, 2012 - 17:44

100 g = 1 dl =)

Svara
Lena Eriksson 24 december, 2011 - 12:00

Hej,
Det ser jättegott ut, det ska jag prova. Undrar bara vad 100 g grädde motsvarar i dl?
God Jul, Lena

Svara
Carin 23 december, 2011 - 17:25

Wow! Ser mycket gott ut 🙂

Svara
Fröken Nilsson 23 december, 2011 - 14:30

ska testas allt ska bara bli rumstempererat först

Svara
Danielas Lchf 23 december, 2011 - 12:32

Men gud vad gott det där lät och såg ut då!
Jag är ju klar med mitt julstök! 😉

Svara
Ellen - LCHF och mycket annat 23 december, 2011 - 12:31

Jag har ocksa gjort nagot liknande, men körde med Lindts apelsin- och mandelchoklad! Saaa gott 🙂 Nagra bitar kan man ju äta av den sa här till jul, för det är i alla fall inget tillsatt socker i dem.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.