LCHF chips och Kokoslatte

av Åse

Jag fick hem en låda med uuuuuunderbara sockerfria kryddor från LCHFbutiken (nej är inte sponsrad! Men älskar deras produkter + att Ingela är kostrådgivare för LCHF och otroligt kunnig och seriös!), kokosfett och dessa roliga snacksen! Hur goda som helst! Ett perfekt substitut! Fläskfiléchipsen är min pesonliga favvo!


Fantastiska kryddor och så bra kryddburkar till!

Kokosfett i kaffet rekommenderar jag till många som inte gillar frukost men som kanske ändå vill ha något som mättar. Jag är inget fan av att hälla mjölk och grädde i kaffet då jag vet att det sinkar viktminskning för många. Prova i så fall kokoslatte! (Nej det är inte samma som Bulletproof Coffee) vilket innehller ganska mycket mer fett + smör)
Jag har ju kaffemaskin så jag kan inte svära på att det blir samma resultat med bryggkaffe, för mitt kaffe får ju en liten crema. Men jag tar en stor kopp kaffe, lägger i 2 klickar smaksatt kokosfett (ca 2 msk) och häller i en hög behållare och så sätter jag igång stavmixern och kör en stund. Vips får du en gooood (jag älskar kokossmaken med kaffesmaken, men du kan ju ha kokosfett utan smak om du vill) krämig latte och du får i dig det nyttiga kokosfettet! Givetvis kan du dricka denna även om du äter frukost men vill ha något gott att dricka och helst vill ha mjölk i ditt kaffe.

 
 
 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

39 kommentarer

Elisabeth Liljander 22 januari, 2018 - 09:50

Hej, har provat kokoslatte och mixade den. Tidigare rörde jag ned fettet med sked. Det var inget vidare…. Men mixat är det ljuvligt. Nu Har jag löst mitt problem med frukost. Hur mycket fett bör man äta i förhållande till till protein? Tack för en bra blogg. Elisabeth

Svara
Åse 22 januari, 2018 - 14:51

Hej! Vad härligt att det smakade!
Man brukar säga ca 20 energiprocent protein och ca 70 energiprocent fett

Svara
Micaela 19 maj, 2014 - 14:24

Hej! Du skrev att kokosfettet inte kan lagras i kroppen utan snvänds direkt som energi. Betyder det att man inte behöver räkna in kalorierna(då var vi där igen, vi gamla hundar) från kokosfettet i sitt dagliga kaloribehov?
Undrar bara eftersom det är så gott och så lätt att kanske att både 3 och fyra matskedar.
Jag började med att doppa i mandlar i för att vänja mig, det är riktogt gott. Nu är det mindre mandlar och slltmer fett på varje

Svara
Åse 19 maj, 2014 - 15:41

Njao, fettet lagras inte utan används som energi men vill du viktminska behöver du ju ett energiunderskott 😉

Svara
Anneli Lindberg 26 februari, 2014 - 11:31

Hej Åse. Tack för en jättefin blogg ! Har fått hem din andra kokbok och bara älskar den. Fick också låna din första av en kollega och den måste jag ju beställa nu. Helt underbara recept 🙂
Testade kokoslatten imorse. Har varit väldigt skeptisk till denna. Har ju alltid mjölk i mitt kaffe så idag när jag såg att var mjölken slut var det ju katastrof. Men… kom då på att jag skulle testa din kokoslatte. Använde den med smak och den var FANTASTISKT god. Har ingen stavmixer så jag körde i min vanliga mixer. Så krämig..och då har jag en vanlig kaffebryggare Moccamaster också. Så nu blir det ingen mer mjölk i mitt kaffe

Svara
Eva 20 september, 2013 - 08:16

Jag undrar om en öppnad burk kokosfett går att förvara i rumstemperatur, eller blir den härsken?

Svara
Åse 20 september, 2013 - 08:42

Nej det fungerar jättebra! =)

Svara
Katrin 12 september, 2012 - 07:51

Fin blogg 🙂 Har nyss börjat läsa den, så jag arbetar mig bakåt i tiden 😉
Jag undrar över kokosfettet/kokosfettn som det skrivs mycket om i samband med LCHF. Var köper man den? Finns den i ”vanliga” affärer eller är det bara nätet som gäller?

Svara
Åse 12 september, 2012 - 09:15

Hej! Kokosoljan finns i en del vanliga butiker, då är det Kung Markatta och Renée Voltaires produkter. Dessa är naturliga dvs med smaken kvar och det passar inte så bra till stekning och bak. Cocosa i hälsokost har en utan smak men själv beställer jag från LCHFbutiken.se De har både med och utan smak och det är riktigt bra produkter och det är snabb leverans.

Svara
Katrin 12 september, 2012 - 17:00

Tack för snabbt svar 🙂
Då gäller det att leta reda på någon butik i Göteborgsområdet som har dessa märken.

Svara
Jag har massor av borde… | Jag, Malin 22 augusti, 2012 - 17:23

[…] har idag för första gången testat att göra en kokoslatte (kolla hur >>här>>). Jag måste försöka kicka igång min viktnedgång innan USA och det går liiite för […]

Svara
Malin 22 augusti, 2012 - 16:55

Har precis testat kokoslatte för första gången (utan kokossmak) och jag har en Tassimo kaffemaskin och det blev jättegott med det kaffet.. Har inte hemma kokosfettet med smak – men ska köpa det och testa en annan gång!! 🙂
Kram

Svara
Jenny 22 augusti, 2012 - 15:46

Hej! Ville bara säga att det fungerade utmärkt med vanliga kaffebryggare. Det vart riktigt gott och krämigt! Tack för tipset.

Svara
Åse 24 augusti, 2012 - 10:21

Kul att det smakade!! =)

Svara
Johanna 22 augusti, 2012 - 10:05

Vad är det för olika användningsområden på naturligt kokosfett och deodoriserat kokosfett? Om det ens är det? Vilket är bäst?
Tack för en grym blogg!

Svara
Helena 22 augusti, 2012 - 09:48

Hej Åse,
Kokosolja är det lika bra som kokosfett?
Jag brukar använda Holistic’s kokosfett till ganska mycket.
Det är en ekologisk kallpressad, oraffinerad samt icke-parfymerad kokosfett på burk som man får skeda upp. Dvs den är fast i konstistensen.
Är den OK eller ens jämförbar med kokosfettet som du skriver om?

Svara
Åse 22 augusti, 2012 - 09:50

Hej! Kokosfett och kokosfett är precis samma sak! Så länge det inte är Unilevers giftsmörja (det silvriga paketet)

Svara
Kristina 22 augusti, 2012 - 09:39

Hej Åse, som ny läsare förra året så kommenterade jag en del men inte alls gjort det på väldigt länge. Ville bara berätta att jag fortfarande läser vartenda inlägg. Tusen tack för all inspiration 🙂
Kram Kristina

Svara
Åse 22 augusti, 2012 - 09:41

Hej Kristina!! men välkommen tillbaka som kommentator igen då! =) Jag blir alltid lika glad av era ord och det är så jag lär känna er! KRAM

Svara
Kristina 22 augusti, 2012 - 09:45

TACK 🙂 !

Svara
i min lilla lilla värld 21 augusti, 2012 - 22:16

Vilka tips du ligger inne med. Men äter du något TILL denna kaffen?

Svara
Åse 22 augusti, 2012 - 09:02

Personligen, nej. Det beror på att jag äter enligt PF livsstilen (dvs skippar frukost) men ibland tar jag en kokoslatte i stället för frukost om jag är sugen. Anledningen till min PF är för att jag aptitreglerar bättre, blir stor skillnad för mig genom att dra ner antalet timmar mellan målen och att jag börjar mitt matintag senare.

Svara
Linruz 21 augusti, 2012 - 19:35

Hämtade ut ett paket i dag jag med.
Ska bli kul att testa kryddorna.
Kram kram
Lina

Svara
Moa 21 augusti, 2012 - 16:51

Ditt kök är ju ljuvligt fint =) Vad för sorts bänkskiva är det? Ovanligt med vit sådan!
Tack för en jättebra blogg!

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:54

Det är en högblank från IKEA! =) Vi är supernöjda! Tack själv för att du läser här!

Svara
Eva 21 augusti, 2012 - 16:44

Hej Åse!
Tack för en mkt trevlig blogg,följer dig regelbundet.
Testade dina kesoplättar och så goooda dom är :).
Har även testat några andra av dina recept och det har också varit gott..

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:57

Vad roligt att det smakar!! tack för att du berättar!!

Svara
Tilde 21 augusti, 2012 - 16:31

Hej Åse! Jag undrar bara vilken kaffemaskin det är du har? Ska pröva det där med kokosfett i kaffet…. Tack för en bra sida!

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:39

Hej Tilde! Vi har en helautomatisk kaffemaskin som maler kaffe från hela bönor, en Siemens Surpresso S20.

Svara
Cia 21 augusti, 2012 - 16:15

Hej Åse, blev lite nyfiken på att mjölken/grädden i kaffet sinkar viktminskningen för många-vet du varför? För någon som mig, som alltid måste ha mjölk i kaffet , skulle det vara intressant att veta hur det påverkar kroppen. Även om jag har kommit över ”fetträdslan” i maten förövrigt känns det fortfarande lite förbjudet att ha kokosfett i kaffet – du vet ju hur det är att lära gamla hundar att sitta! Tror kalorivarningen piper hos mig då. Kram på dig och lycka till med boken och allt under hösten!!!

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:32

Både mjölk och grädde innehåller mjölksocker och det kan ge insulinpåslag för många som tappar i vikt sämre. Överhuvudtaget är grädde lätt att överäta och väldigt energitätt.
I ditt fall får du se hur mycket du får i dig i dina kaffekoppar och om viktminskningen fungerar, gör den det så bara tuta och kör 🙂
När det gäller kokosfettet så lagras inte det fettet i våra kroppar utan används direkt som energi och höjer således vår fettförbränning! Bra va!

Svara
Cia 21 augusti, 2012 - 16:53

Tack för svaret Åse, ska verkligen testa det här och se om det gör någon skillnad! Kokosfettet låter ju jättebra, ska beställa hem lite grann senare idag 🙂

Svara
Johanna 21 augusti, 2012 - 15:46

Vad är det för olika användningsområden på naturligt kokosfett och deodoriserat kokosfett? Om det ens är det? Vilket är bäst?

Svara
Lene 21 augusti, 2012 - 14:03

Spännande! Är de där chipsen lite knapriga, eller sådär
”mjuksega” som Wildchips? (not like)

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:43

De är inte krispiga utan är mer som lufttorkad skinka, fast lite torrare

Svara
Monicas Mat 21 augusti, 2012 - 13:30

undrar om köttchipsen är från djur som ätit gräs eller ’vanligt’ djurfoder med soja, majs, spannmål..?

Svara
Åse 21 augusti, 2012 - 16:45

Hej Monika! Du ska ha fått svar från Ingela men för andra som undrar: Oxfilén kommer från gräsbetande djur/Argentina, Fläskfilén kommer från Tyskland från djur uppfödda på traditionellt spannmål.

Svara
Kokoslatte « josefinaslowcarblife 21 augusti, 2012 - 11:58

[…] precis på 56kilos sida om kokoslatte. Alltså kaffe med kokosfett kört med stavmixer. Såg jättegott ut…tror jag ska prova det […]

Svara
Nadja 21 augusti, 2012 - 10:01

Åh så sugen jag blev på att testa dom där chipsen! Verkar ju perfekt substitut framför fredagsfilmen 😉
Hoppas du får en underbar dag, Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.