LCHF chips och Kokoslatte

21 augusti, 2012

Jag fick hem en låda med uuuuuunderbara sockerfria kryddor från LCHFbutiken (nej är inte sponsrad! Men älskar deras produkter + att Ingela är kostrådgivare för LCHF och otroligt kunnig och seriös!), kokosfett och dessa roliga snacksen! Hur goda som helst! Ett perfekt substitut! Fläskfiléchipsen är min pesonliga favvo!Fantastiska kryddor och så bra kryddburkar till!

Kokosfett i kaffet rekommenderar jag till många som inte gillar frukost men som kanske ändå vill ha något som mättar. Jag är inget fan av att hälla mjölk och grädde i kaffet då jag vet att det sinkar viktminskning för många. Prova i så fall kokoslatte! (Nej det är inte samma som Bulletproof Coffee) vilket innehller ganska mycket mer fett + smör)
Jag har ju kaffemaskin så jag kan inte svära på att det blir samma resultat med bryggkaffe, för mitt kaffe får ju en liten crema. Men jag tar en stor kopp kaffe, lägger i 2 klickar smaksatt kokosfett (ca 2 msk) och häller i en hög behållare och så sätter jag igång stavmixern och kör en stund. Vips får du en gooood (jag älskar kokossmaken med kaffesmaken, men du kan ju ha kokosfett utan smak om du vill) krämig latte och du får i dig det nyttiga kokosfettet! Givetvis kan du dricka denna även om du äter frukost men vill ha något gott att dricka och helst vill ha mjölk i ditt kaffe.


 

 

 

39 kommentarer
0

39 kommentarer

Elisabeth Liljander 22 januari, 2018 - 09:50

Hej, har provat kokoslatte och mixade den. Tidigare rörde jag ned fettet med sked. Det var inget vidare…. Men mixat är det ljuvligt. Nu Har jag löst mitt problem med frukost. Hur mycket fett bör man äta i förhållande till till protein? Tack för en bra blogg. Elisabeth

Svara
Åse 22 januari, 2018 - 14:51

Hej! Vad härligt att det smakade!
Man brukar säga ca 20 energiprocent protein och ca 70 energiprocent fett

Svara
Micaela 19 maj, 2014 - 14:24

Hej! Du skrev att kokosfettet inte kan lagras i kroppen utan snvänds direkt som energi. Betyder det att man inte behöver räkna in kalorierna(då var vi där igen, vi gamla hundar) från kokosfettet i sitt dagliga kaloribehov?
Undrar bara eftersom det är så gott och så lätt att kanske att både 3 och fyra matskedar.
Jag började med att doppa i mandlar i för att vänja mig, det är riktogt gott. Nu är det mindre mandlar och slltmer fett på varje

Svara
Åse 19 maj, 2014 - 15:41

Njao, fettet lagras inte utan används som energi men vill du viktminska behöver du ju ett energiunderskott 😉

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.