LCHF pasta med heta räkor

20 februari, 2012

I går gjorde jag en sådan god pastarätt!! LCHF pasta såklart! Min 14 åriga dotter sa att det var hennes nya favoriträtt nu! (Hon äter ganska strikt LCHF för hon mår bäst av det)

2-3 portioner

LCHF Pasta
400 gram skalade räkor
1 gul lök
1 paprika
0,5 röd chili
1 tsk sambal oelek


2 msk soja (jag använder Tamarisoja från Renée Voltaire)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
0,5 dl vitt vin
1 dl riven parmesan
salt, peppar

Finhacka vitlök, lök, paprika och chili och stek i lite smör eller kokosfett. Häll i creme fraiche, grädde och vin, smaksätt med sambal oelek, tomatpuré, salt och peppar, soja och låt sjuda en liten stund. Lägg i räkorna och hetta upp snabbt, ta bort från plattan och rör ner parmesan.

Klart!! Jag serverade falsk aioli till!


Annonslänkar till Ellos

Just nu! 30% rabatt på dyraste varan! Klicka HÄR

27 kommentarer

LCHF – pasta med heta räkor | asal.spotlife.se @ Spotlife 10 mars, 2013 - 22:28

[…] Recept på pastan hittar ni här och recept på såsen hittar ni här! […]

Svara
isabell 10 juli, 2012 - 20:14

gjorde detta till middag idag, oherre va gott det blev! tack för detta och alla andra grymma recept du delar med dig av!!

Svara
Malin 4 mars, 2012 - 13:12

Det här är bara sååå gott! 🙂 Blir till middag idag igen! Vi får dessutom middagsgäster och det ska bli spännande och se vad de tycker om pastan (som vi här hemma ääälskar!)! 🙂
MVH/Malin

Svara
Åse 4 mars, 2012 - 14:25

Smaklig spis!!!=)

Svara
Kerstin 29 februari, 2012 - 20:05

Hej Åse,

du har en jättefin blogg och härliga recept. Jag är pastaälskare och ville såklart testa ditt pastarecept men det blev inget bra alls. Jag kavlade ut degen tunt mellan bakplåtspappret så den täckte mer eller mindre hela plåten, blev ganska tunn. Men när den var färdiggräddad och hade svalnat så gick det inte helt enkelt att dra av det översta pappret, mycket följde liksom med och sen satt det andra som klister….. gick att skära loss en del bitar så jag åt lite grann men det mesta fick jag slänga :(.

Har det blivit så för dig nån gång? Behöver man olja in pappret först, tro?

Kerstin

Svara
Åse 29 februari, 2012 - 21:37

Nej men vad trist!! Nej aldrig??! kan det bero på vilket papper man har då??

Svara
Kicki 27 februari, 2012 - 20:07

Lagade denna rätt ikväll! Bland det godaste jag ätit sååå gott var det verkligen 🙂

Trodde det skulle vara komplicerat men gick hur lätt som helst att göra, jag rullade ihop degen och klippte strimlor,blev jättebra!

Sätter nog igång en sats fröknäcken ikväll när jag ändå är pågång!
Tack för din underbara blogg!

Svara
Åse 27 februari, 2012 - 22:03

Härligt att det smakade!!

Svara
Anne 22 februari, 2012 - 17:29

Hej jag igen 🙂 . Jag gjorde denna underbara rätt idag och är helt såld. Pastan var jättegod. Man måste väl kunna göra lasagne på den också?
Heta räkor har även jag gjort i ett annat format med curry men det här var bättre.

Hoppas du bara mår gott.
Kram ” Tant Anne”.

Svara
S 21 februari, 2012 - 17:46

Följde ditt recept och det blev väldigt gott! Tack för receptet!

Svara
Ellinor 21 februari, 2012 - 10:43

Hej fina!
Jag älskar det där pastareceptet!!! Strimlade i smaaaala spagettiliknande strimlor och blandade med pesto!! Ooohhhlalalaaaaaa

Jag har inte kvar ditt nummer pga ny ajfön därav inga tips mess längre 😉 Men idag så skulle jag definitivt messat dig om vad jag gör hi hi Titta här…http://ettlivibalans.blogspot.com/2012/02/gissa-vad-jag-gor.html

Kraaaaaaaamiz till dig från mig!!!!

Svara
Fiffi 21 februari, 2012 - 08:18

Här går det framåt på vingliga ben. Har beställt böcker och läser på från din och andras blogg, tar lite tid tycker ”särbon” 😉 Nej skämt och sido verkar det som om han intresserar sig för vad jag gör. Jag har tidigare övervägt mig och är faktiskt tacksam för att här hos särbon där vi tillbringar sportlovet finns det ingen våg. Känner mig inte lika svullen iallafall, fast efter blomkålsmoset i går, var jag en aningens körig. Jag skulle vilja fråga ang bär under viktminskningen, är det okej att äta dom i måttliga mängder. Div till frukost.

Svara
Louise 20 februari, 2012 - 19:55

När jag hade plattat ut den och haft den i ugnen påminnde resultatet om rulltårtebotten. Strimlade den sen, men kändes som att äta osötad rulltårtebotten. Såsen sögs in i ” brödet” . Tycker att det ser så gott ut på dina bilder. Följde receptet!

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 20:12

Hmm känner inte igen beskrivningen men visst kan det vara så att det helt enkelt inte passade ditt tycke och smak? Vad synd!

Svara
Louise 20 februari, 2012 - 20:26

Men hur blir din botten i konsistensen?

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 23:16

Den blir som lite porösare pasta. Men inte sockerkaka? Och jag upplever inte att såsen sugs upp?

Svara
Ellinor 21 februari, 2012 - 10:46

Hej,

Om du låter ”pastan” ligga i kylen en dag i påse eller plastburk innan du strimlar så suger den åt sig mindre då den blir mer ”blank”. Sen ska du tänka på att den verkligen ska kavlas tunn. Absolut inte rulltårtetjock 😉

Ett tips 😉

Kraaaaam

Svara
Lene 20 februari, 2012 - 19:33

Åååå, mums! Ser supergott ut! Något som ser gott ut är dina kesoplättar…Mina ser inte goda ut, och smakar sådär…(husk _har_ ju en liten bismak). Men när jag steker dem så pöser de upp bara, och blir gummisega inuti, dina ser ju platta och normala ut 😉 Vad gör jag för fel?

Svara
Carina 20 februari, 2012 - 19:06

Testade detta ikväll -supergott! Tack för bra recept och jättebra blogg!

Svara
Louise 20 februari, 2012 - 18:58

När jag gjorde pastan blev det mer som en rulltårta. Vad gjorde jag för fel?

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 19:47

Hur menar du med rulltårta??

Svara
Gabriella 20 februari, 2012 - 16:42

Låter hur gott som helst!
Måste prova detta redan i morgon.
Har börjat min livslånga resa nu mot ett sundare liv.
Är trött på att gå upp och ner i vikt hela tiden.
Det står mig upp i halsen nu.Vill leva utan att behöva svälta,dricka soppor etc.
Kram!

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 19:48

Yay!! Grattis till ett bra val!! Kram!

Svara
Saija 20 februari, 2012 - 19:57

Hehe hittar dig överallt Gabriella! 🙂
Vi måste också skärpa till oss… Vi som gick ner så mycket, har gått upp igen. Blä!

Problemet är godis!
Och att jag inte tycker att det är speciellt superkul att laga mat heller…
Och pengar, för det känns som om det kostar mer att äta nyttigt..?
Så många ingredienser till varje rätt liksom, om man jämför med makaroner och falukorv då 😉

Så nu ska jag leta inspiration och recept, och du Gabriella får också lägga ut tips, recept mm i bloggen sen.

Jag behöver nog hjälp med vad man ska äta till snacks/mellanmål…

Kram Saija

Svara
Gabriella 20 februari, 2012 - 23:35

Haha!Saija.
Här hos Åse har jag ”huserat”i många år nu.Världens bästa inspirationsspridare ju!
Ja,jag kommer att lägga ut tips och annat också.Även om det inte blir något proffsigt så där.Är ju ny på detta område angående att ha en blogg.
Åse har en massa tips som jag kommer ta till mig av! 🙂

Svara
Anna-Lena 20 februari, 2012 - 13:23

Mums vad gott detta lät. Jag gjorde med heta räkor med LCHF pasta i lördags. Jag fräser lök, paprika i smör tillsammans med ganska mycket curry, sen häller jag i krossad tomat, sweetchillisås och creme fraiche och låter det puttra ett tag, smaka av med salt och ev. lite mer curry.
Lägger i räkorna i slutet, SUPER GOTT MED ; )

Ha en god dag, snart bär det av och hämta lilleman och sen träning (hoppas jag iallfall), har början till migrän, HOPPAS inte det blir mer än så här : (

Ha en god dag, kram kram

Svara
Åse 20 februari, 2012 - 13:58

Ja det låter också gott, fantastiskt gott med curry tillsammans med skaldjur!
Krya på dig nu, håller tummarna!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.