Pizza #2

22 juni, 2011

Go middag fina läsare!! Hur har ni det så här två dagar innan midsommar? Här hemma är det full rulle minst sagt! Fem barn på sommarlov, en hund och en nyopererad katt så jag är glad om jag får sitta ner fem minuter en stund med en kopp kaffe! Men man ska känna att man lever eller hur?! Jag ska snart sätta igång en plåt med LCHF godsaker att ta med hem till min väninna Annika, där ska jag få snusa på nykläckt bebis! Längtar!
Vet ni vad jag redan hunnit med? Jo en plåt med pizza, IGEN. Vi hade nämligen pizza till middag i går som ni säkert förstod av förra inlägget. Degen blev NÄSTAN jättebra men kunde inte släppa att den nog hade blivit ännu bättre med några justeringar, så jag gjorde om, gjorde bättre i morse =) Nu är jag nöjd!
Jag har tidigare gjort detta receptet som smakmässigt är helt uuuuunderbart men dock är ju degen ganska mjuk, jag ville ha lite mer tuggmotstånd.

I går gjorde jag receptet fast bytte ut hälften av mandelmjölet mot bakepro, degen blev liiite för torr fast perfekt i konsistensen så i dag provade jag med att bara ha mandelmjöl + riven ost i och det blev en fullträff!

Receptet kommer ursprungligen från Airams matblogg

En plåt
5 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk


1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost

Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg!

Jag hade på mina pizzor:
Tomatsås
Riven ost
GÖL vitlökssalami


Röd och grön paprika
Jalapenos
Cocktailtomater
Skivad mozzarella
Pizzakrydda


Med ost och enbart mandelmjöl, halverat recept ger två runda pizzor

25 kommentarer
0

25 kommentarer

Jessica 9 december, 2013 - 08:03

Kan man byta ut mandelmjöl mot kokosmjöl?

Svara
Nilla 15 februari, 2013 - 18:42

Grymt recept! Tänker att om man gör en halv sats, kavlar ut tunt mellan bakplåtspapper, så kan det bli goda kex till ost! Eventuellt kan man tillsätta lite olivolja för att få det frasigare?

Svara
Åse 16 februari, 2013 - 13:55

Då hade jag hellre bakat fröknäckena 😉

Svara
LCHF-pizza | Ett liv utan socker med LCHF och styrketräning @ Spotlife 20 augusti, 2012 - 20:30

[…] I söndags provade jag att göra en LCHF-pizza och den blev riktigt lyckad! Tänkte även bjuda på receptet här på bloggen! Receptet kommer ursprungligen från http://56kilo.se/ det receptet hittar ni HÄR. […]

Svara
LCHF pizza -greek style | bara vara mille 7 februari, 2012 - 14:36

[…] hämtade receptet på Pizzabotten från bloggen 56 kilo. En plåt […]

Svara
Teres 30 januari, 2012 - 17:14

Jag gjorde denna pizza för några veckor sedan helt underbar 🙂 men jag undrar hur många den är beräknad till? Den blev så stor 🙂

Kram Teres

Svara
Åse 30 januari, 2012 - 17:16

Det är ju till en plåt så jag tippar på 4-6 personer! KRAM

Svara
Lillis 11 december, 2016 - 17:16

Bytte du så du bara hade mandelmlöl och ost?

Svara
vegoLCHF 16 december, 2011 - 14:50

Funkar super!
Glömmer dock ofta att förgrädda utan plattar ut degen (Tips: Platta ut med hjälp av en extra ruta bakplåtspapper) och vräker på tomatsås och ost och övrigt direkt.
Om ni gör samma misstag, ge inte upp. Resultatet blir rätt bra ändå. 😉

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.