Laxgratäng med parmesantäcke

12 januari, 2011

Igår gjorde jag en sååååååå god laxgratäng!
Jag spritsade blomkålsmosen ovanpå men nästa gång ska jag nog servera moset bredvid, det blev lite för blandat.
Jag använde en hel laxbit men laxfiléer går ju lika bra!

6 portioner

1 laxbit á ca 900 g eller 6 laxfiléer
200 g parmesan, riven
5 dl creme fraiche
salt, peppar, vitpeppar


Blomkål 1000 g
100 g philadelphiaost
150 g spenat

Lägg spenaten i en ugnsform och lägg laxen ovanpå. Salta och peppra.
Blanda den rivna parmesanen med creme fraiche och salta lite efter smak. Bred ovanpå laxen.
In i ugnen på 200 grader till laxen har en innertemperatur på ca 55 grader alt i ca 15 minuter.

Koka blomkålen mjuk i lättsaltat vatten i ca 10-12 minuter. Låt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och låt ånga av på svag värme. Mixa sedan i food processor tillsammans med philadelphiaost, lite salt och vitpeppar efter smak.

MUMS!!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
13 kommentarer
0

13 kommentarer

Monika 21 januari, 2011 - 08:51

Tack för inspirationen. Jag testade den här laxen häromdagen, hade dock moset på sidan. Blev så himla gott!

Underbar blogg.

Svara
Helen 20 januari, 2011 - 08:01

SÅ gott det låter, detta ska jag testa nästa vecka 🙂

Svara
Åse 18 januari, 2011 - 17:55

hej Ingela! Kul att du kikat in! Smaklig spis :))

Svara
ingela 18 januari, 2011 - 17:15

hallo åsa….. stefans lilla syster här…den ser såå god ut, måste testa den…

Svara
Nina 14 januari, 2011 - 18:56

Låter väldigt gott. Har svårt hitta fiskrecept som alla gillar här i familjen men lax och parmesan borde fungera 🙂
Önskar er en riktigt trevlig helg!

Svara
Marie 14 januari, 2011 - 10:41

Åh, det lät riktigt gott!

fettjakten.blogspot.com

Svara
Linda 13 januari, 2011 - 19:21

Denna ska jag verkligen testa…hittar du på alla dina smarriga recept själv, eller var får du din inspiration ifrån??
Linda

Svara
Åse 13 januari, 2011 - 19:28

Inspirationen får jag från överallt och ingenstans! =) Kan vara en ny krydda som sätter i gång kreativiteten eller ett annat recept.

Svara
Christer 13 januari, 2011 - 11:29

Låter smarrigt 🙂

Svara
annalena68 13 januari, 2011 - 10:58

Måste testas framöver. Men det får bli nästnästa vecka, har redan skrivit matsedel för nästa vecka och handlat ; ) Tycker det är så skönt att planera matsedel i god tid, orkar och hinner inte spring och små handla hela tiden.

Ha en skön dag

Kramis AL

Svara
Åse 14 januari, 2011 - 08:25

Nej det är INTE roligt!! KRAM

Svara
Hanna 13 januari, 2011 - 08:16

MMmmm. Det lät väldans gott. Tyvärr är inte min sambo någon fiskälskare så jag får väl göra den till lunch till mig 🙂

Svara
Ida-www.lippstick.se 12 januari, 2011 - 14:01

Låter väldigt gott!
Lax är en stor favorit!
/ Kram Ida-www.lippstick.se

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.