Detta blev riktigt gott!!
Gjorde laxbiffar enligt standardreceptet fast med viss modifikation.
8 laxfiléer
2 ägg
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2-3 msk hummerfond
salt och peppar (och gärna citronpeppar)
Mixa allt i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida (medelstark till stark värme).
Sedan så blandadde jag ihop röran:
100 g creme bonjour rökt lax och pepparrot
100 g vispgrädde
Mixa med stavmixer tills den har gått ihop, ställ kallt!
Tomatsalladen:
1 gul lök
8-10 körsbärstomater
1 mozzarella
vit balsamvinäger, olivolja, salt
smör
Stek delade tomater, hackad lök i smör på mellanhög värme. Häll i någon skvätt balsamvinäger och olja och låt koka samman i 7-8 minuter. Dra av från pannan och i en form där hackad mozzarella rörs ner.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Hej Åse!
Här är ett recept från Kokaihop som var både jättegott och lättlagat, och som jag gärna vill dela med mig av:
Lax i ugn (2 pers, så mängden får anpassas efter antalet personer)
2 laxfiléer à 150 g
100 g kräftstjärtar i lag
1 dl grädde (i receptet står mellangrädde; man kan så klart ta vispgrädde om man vill öka fetthalten ytterligare – jag tog dock mellanvarianten och det blev jättegott)
1 msk hummerfond
3 msk finhackad dill
0,5 dl riven prästost
Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en form. Strö över avrunna kräftstjärtar. Rör ihop grädde, fond och dill (behöver ej värmas) och slå över. In i ugn i 200 g tills fisken är genomstekt (tar 10-20 min beroende på hur tjocka filéerna är).
I receptet står att det ska vara pressad potatis till. Jag tog i stället smörslungad broccoli och minimorötter – jättegott!
Sorry, glömde säga (men det säger väl sig självt…) att osten ska strös på innan formen sätts in i ugnen.
Låter himla gott. Tänker på dtit föregående inlägg. Då äter jag Lc och maken mer GI. Jag äter inte bröd eller annan stärkelse i form av pasta,ris eller pärer. Tack för öl tipset 😉 . Ha en härlig måndag. Kram
You too honey! KRAM!