Detta blev riktigt gott!!
Gjorde laxbiffar enligt standardreceptet fast med viss modifikation.
8 laxfiléer
2 ägg
1 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2-3 msk hummerfond
salt och peppar (och gärna citronpeppar)
Mixa allt i matberedare (kniv) till färs. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida (medelstark till stark värme).
Sedan så blandadde jag ihop röran:
100 g creme bonjour rökt lax och pepparrot
100 g vispgrädde
Mixa med stavmixer tills den har gått ihop, ställ kallt!
Tomatsalladen:
1 gul lök
8-10 körsbärstomater
1 mozzarella
vit balsamvinäger, olivolja, salt
smör
Stek delade tomater, hackad lök i smör på mellanhög värme. Häll i någon skvätt balsamvinäger och olja och låt koka samman i 7-8 minuter. Dra av från pannan och i en form där hackad mozzarella rörs ner.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
4 kommentarer
Hej Åse!
Här är ett recept från Kokaihop som var både jättegott och lättlagat, och som jag gärna vill dela med mig av:
Lax i ugn (2 pers, så mängden får anpassas efter antalet personer)
2 laxfiléer à 150 g
100 g kräftstjärtar i lag
1 dl grädde (i receptet står mellangrädde; man kan så klart ta vispgrädde om man vill öka fetthalten ytterligare – jag tog dock mellanvarianten och det blev jättegott)
1 msk hummerfond
3 msk finhackad dill
0,5 dl riven prästost
Salta och peppra laxfiléerna och lägg dem i en form. Strö över avrunna kräftstjärtar. Rör ihop grädde, fond och dill (behöver ej värmas) och slå över. In i ugn i 200 g tills fisken är genomstekt (tar 10-20 min beroende på hur tjocka filéerna är).
I receptet står att det ska vara pressad potatis till. Jag tog i stället smörslungad broccoli och minimorötter – jättegott!
Sorry, glömde säga (men det säger väl sig självt…) att osten ska strös på innan formen sätts in i ugnen.
Låter himla gott. Tänker på dtit föregående inlägg. Då äter jag Lc och maken mer GI. Jag äter inte bröd eller annan stärkelse i form av pasta,ris eller pärer. Tack för öl tipset 😉 . Ha en härlig måndag. Kram
You too honey! KRAM!