I betalt annonssamarbete med The Wine Agency
Vin med låg sockerhalt
Visst är det underbart att det blir allt ljusare? Jag älskar att kunna äta middag när det fortfarande är dagsljus! Maten ser liksom godare ut hehe
Jag tenderar också att äta mycket mer lättare och enklare maträtter. Grillen används nästan varje kväll och fräscha goda sallader har sällan känts godare än nu.
I dag ska jag bjuda er på ett vintips och en riktigt god matchande maträtt!
Sauvignon Blanc de Lurton från Frankrike, är ett torrt men fruktigt och friskt vin på druvan Sauvignon Blanc.
Smak av krusbär, citrus, svartvinbärsblad och nässlor.
Vinet passar perfekt till vegetariskt, kyckling, lax och rätter med getost/fetaost. Gärna med smak av citron och gröna örter.
Dessutom har vinet ytterst lite restsocker i sig, 2 g / l vilket är mindre än de 3 g /l som anses vara ett normalt torrt vin.
Me like.
Det finns i Systembolagets fasta sortiment och ni hittar det HÄR
Vi avnjöt vinet tillsammans med en underbart god lax som var fylld med chèvre (getost) och så gjorde jag en sallad på butternutpumpa med massa gottigt i!
Butternut är ju sååååå gott och kan ersätta potatis och sötpotatis. (12 g kolh / 100g mot potatis- och sötpotatis 20 g.
Den är dessutom rik på immunstärkande antioxidanter, A-, B- och C-vitaminer och kalium, (kan sänka blodtrycket)
Pumpan skalar jag och skär i kuber, blandar med olivolja och salt och kör i min Airfryer, men ugnen går också bra. (225 gr. i 20 min)
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.
Pekannötter kanderas lite snabbt i honung eller Nick’s fibersirap (finns med honungsmak)
En mycket snabblagad och fräsch rätt! Perfekt på sommarbuffén.
Laxen blir så saftig och smakrik med chévre och citronsaften.
Här kommer receptet!
Skriv utLax med chèvre och pumpasallad och kanderade pekannötter
- Portioner: 4
Ingredienser
4 portionsbitar laxfilée a 150 g
75 g chévre
1 citron
4 kvistar rosmarin
salt, peppar
olivolja
Pumpasallad med tomat och kanderade pekannötter:
1/2 butternutpumpa, skalad och tärnad
1 dl pekannötter
smör och 2 tsk honung
Mangold & Spenat
2–3 dl små tomater (typ viktentomater, gärna i olika färger)
4 mogna färska fikon
1 liten rödlök
salt, peppar
olivolja och ljus balsamvinäger
Instruktioner
Tillaga pumpan.
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.
Gratinera i ugnen i 15 minuter, sätt på grillen de sista minutrarna.
Kandera nötterna lite snabbt i smör, honung i stekpanna. Salta något.
Dela fikonen i klyftor. Halvera tomaterna. Blanda ihop salladen med lite olivolja, balsamvinäger och salt & peppar.
7 kommentarer
Såg så gott ut, den laxen måste testas! En dietfråga, äter du så strikt så du väljer ett vin för det är 0,75 gram mindre socker i den flaskan? Ha en trevlig långhelg!
Hej! Nej jag dricker och äter allt! Men inte alltid ❤️
Åh tack för tips, jag älskar superdupertorra vita viner!
https://johannagrahn.se
Så smaskigt! Ska testa i helgen. Blir resultatet i Airfryer annorlunda mot ugnen?
Jag tycker det blir bättre i airfryern och går fortare!
Hej! Såg gott ut med pumpan! Har spanat på en airfryer, ni är nöjda med er? Vilken storlek är det?
Jättenöjd med vår, vi har en XL.