Lax med chèvre, pumpasallad och kanderade pekannötter

av Åse

I betalt annonssamarbete med The Wine Agency

Vin med låg sockerhalt

Visst är det underbart att det blir allt ljusare? Jag älskar att kunna äta middag när det fortfarande är dagsljus! Maten ser liksom godare ut hehe
Jag tenderar också att äta mycket mer lättare och enklare maträtter. Grillen används nästan varje kväll och fräscha goda sallader har sällan känts godare än nu.

I dag ska jag bjuda er på ett vintips och en riktigt god matchande maträtt!

Sauvignon Blanc de Lurton från Frankrike, är ett torrt men fruktigt och friskt vin på druvan Sauvignon Blanc.
Smak av krusbär, citrus, svartvinbärsblad och nässlor.
Vinet passar perfekt till vegetariskt, kyckling, lax och rätter med getost/fetaost. Gärna med smak av citron och gröna örter.
Dessutom har vinet ytterst lite restsocker i sig, 2 g / l vilket är mindre än de 3 g /l som anses vara ett normalt torrt vin.
Me like.

Det finns i Systembolagets fasta sortiment och ni hittar det HÄR

Vi avnjöt vinet tillsammans med en underbart god lax som var fylld med chèvre (getost) och så gjorde jag en sallad på butternutpumpa med massa gottigt i!
Butternut är ju sååååå gott och kan ersätta potatis och sötpotatis. (12 g kolh / 100g mot potatis- och sötpotatis 20 g.
Den är dessutom rik på immunstärkande antioxidanter, A-, B- och C-vitaminer och  kalium, (kan sänka blodtrycket)

Pumpan skalar jag och skär i kuber, blandar med olivolja och salt och kör i min Airfryer, men ugnen går också bra. (225 gr. i 20 min)

Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.

Pekannötter kanderas lite snabbt i honung eller Nick’s fibersirap (finns med honungsmak)

En mycket snabblagad och fräsch rätt! Perfekt på sommarbuffén.

Laxen blir så saftig och smakrik med chévre och citronsaften.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med chèvre och pumpasallad och kanderade pekannötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilée a 150 g
75 g chévre
1 citron
4 kvistar rosmarin
salt, peppar
olivolja

Pumpasallad med tomat och kanderade pekannötter:

1/2 butternutpumpa, skalad och tärnad
1 dl pekannötter
smör och 2 tsk honung
Mangold & Spenat
23 dl små tomater (typ viktentomater, gärna i olika färger)
4 mogna färska fikon
1 liten rödlök
salt, peppar
olivolja och ljus balsamvinäger


Instruktioner

Tillaga pumpan.
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.
Gratinera i ugnen i 15 minuter, sätt på grillen de sista minutrarna.
Kandera nötterna lite snabbt i smör, honung i stekpanna. Salta något.
Dela fikonen i klyftor. Halvera tomaterna. Blanda ihop salladen med lite olivolja, balsamvinäger och salt & peppar.

7 kommentarer

Ellinor 20 maj, 2020 - 19:23

Såg så gott ut, den laxen måste testas! En dietfråga, äter du så strikt så du väljer ett vin för det är 0,75 gram mindre socker i den flaskan? Ha en trevlig långhelg!






Svara
Åse 20 maj, 2020 - 19:25

Hej! Nej jag dricker och äter allt! Men inte alltid ❤️

Svara
Johanna Grah 20 maj, 2020 - 15:33

Åh tack för tips, jag älskar superdupertorra vita viner!

https://johannagrahn.se

Svara
Birgitta 20 maj, 2020 - 13:36

Så smaskigt! Ska testa i helgen. Blir resultatet i Airfryer annorlunda mot ugnen?

Svara
Åse 20 maj, 2020 - 13:37

Jag tycker det blir bättre i airfryern och går fortare!

Svara
Maria 25 maj, 2020 - 18:28

Hej! Såg gott ut med pumpan! Har spanat på en airfryer, ni är nöjda med er? Vilken storlek är det?

Svara
Åse 25 maj, 2020 - 18:33

Jättenöjd med vår, vi har en XL.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.