Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax med chèvre och pumpasallad och kanderade pekannötter


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilée a 150 g
75 g chévre
1 citron
4 kvistar rosmarin
salt, peppar
olivolja

Pumpasallad med tomat och kanderade pekannötter:

1/2 butternutpumpa, skalad och tärnad
1 dl pekannötter
smör och 2 tsk honung
Mangold & Spenat
23 dl små tomater (typ viktentomater, gärna i olika färger)
4 mogna färska fikon
1 liten rödlök
salt, peppar
olivolja och ljus balsamvinäger


Instruktioner

Tillaga pumpan.
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.
Gratinera i ugnen i 15 minuter, sätt på grillen de sista minutrarna.
Kandera nötterna lite snabbt i smör, honung i stekpanna. Salta något.
Dela fikonen i klyftor. Halvera tomaterna. Blanda ihop salladen med lite olivolja, balsamvinäger och salt & peppar.