Skriv ut

Lax med chèvre och pumpasallad och kanderade pekannötter

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 portionsbitar laxfilée a 150 g
75 g chévre
1 citron
4 kvistar rosmarin
salt, peppar
olivolja

Pumpasallad med tomat och kanderade pekannötter:

1/2 butternutpumpa, skalad och tärnad
1 dl pekannötter
smör och 2 tsk honung
Mangold & Spenat
23 dl små tomater (typ viktentomater, gärna i olika färger)
4 mogna färska fikon
1 liten rödlök
salt, peppar
olivolja och ljus balsamvinäger


Instruktioner

Tillaga pumpan.
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg laxen i en smord ugnsform, salta och peppra. Skär med vass kniv så det blir fickor. Tryck ner chévre. Pressa en halv citron över laxen.
Lägg citronskivor ovanpå och två rosmarinkvistar.
Gratinera i ugnen i 15 minuter, sätt på grillen de sista minutrarna.
Kandera nötterna lite snabbt i smör, honung i stekpanna. Salta något.
Dela fikonen i klyftor. Halvera tomaterna. Blanda ihop salladen med lite olivolja, balsamvinäger och salt & peppar.