Lammfärsspett med greksallad

28 juni, 2011

Jag älskar ju medelhavsmat, det är så fräscht! I går gjorde jag lammfärsspett som var supergoda!

4 portioner

500 g lammfärs
1 tsk spiskummin
1 chilifrukt
salt, vitpeppar
1 msk kalvfond
2 ägg


1 finhackad rödlök

Lägg bambupinnar i blöt i ca 15 minuter. Blanda alla ingredienser och gör sedan järpar som ni trär på spetten. Grilla på grillen och servera med en grekisk sallad (fetaost, tomat, gurka, oliver) stekt cypriotisk halloumi* och tzatziki!

* Halloumi ska stekas/grillas hastigt på hög värme annrs blir den seg och gummiaktig!

Vill du ha mer inspiration och tips på smarriga 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips!

4 kommentarer

CamillaP 28 juni, 2011 - 15:23

Ser så gott ut så! Halloumi är min favve till grillat.

Snaaaaart får jag äta min kära svärmors grek-mat på Kreta….läääängtar verkligen. Löve It…ska bjuda dig på min tzatziki en dag, min man säger den är t.o.m godare än hans mammas!!! HAHAHAHA
Kramiz

Svara
ÅsaS 28 juni, 2011 - 14:06

Säger bara en sak – MUMS!
Kram ÅsaS

Svara
maja 28 juni, 2011 - 13:16

gott!!!!!!!!!

Svara
Klara 28 juni, 2011 - 13:09

Så mysigt det ser ut och gott.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.