Lakrits i stora lass!

av Åse

Jag berättade ju om goodiebagen från lakritsfestivalen som kom och jag kan berätta att det doftar lakrits på hela mitt kontor där jag sitter nu!
Man behöver inte äta massa socker för att man gillar lakrits! I skrivande stund sippar jag på lakritste som är riktigt gott!
Teerna kommer Lakritsroten och tehuset JAVA
IMG_2431
 
Lakritspulver är fantastiskt, höjer smaken på många saker utan att innehålla massa socker. Prova tex i lakritspannacotta!
Pulver från Beriksson, Lakrids och Queen of Licorice
IMG_2427
Ren lakrits i form av lakritspastiller är perfekt att ha när man är lite sugen på att tugga på något! Nedan pastiller kommer från Aldo
men min kära Lchfbutiken har också lakritspastiller vet jag!
 
IMG_2428
 
IMG_2429
Titta in sen igen, en rolig tävling är på gång!! (har dock inget med lakrits att göra 😉

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

12 kommentarer

Lotta 15 april, 2013 - 21:46

Hej ! Tack för en mysig blogg ! Undrar vad du använder för ansiktscremer
? Kram

Svara
Åse 16 april, 2013 - 09:03

Det är olika, just nu håller jag på att utvärdera två nya märken.

Svara
Mimmi 15 april, 2013 - 17:53

Hej Åse! Tyvärr inga lakritspulver för mej….köpte hem o satte i kaffet….NAM! FÖR gott, trigga mej till världens sötsug 🙁
Vi är ett gäng kvinnor som kör ’ Halv 8 hos mej’ middagaroch nu ligger turen hos mej. De tre övriga kvinnorna äter socker, så nu ligger min utmaning i att introducera dem o kanske få dem övertygade om att LCHF är GOD mat! Har du nått tips vilka maträtter/efterrätter som extra mycket brukar uppskattas av de som också äter sött? Om jag skulle köra cashewpanerad halloumi till förrätt på salladsbädd, blir det för många smaker om jag sätter med de gratinerade champinjonerna t ex? Är så dålig på kombinationer så därför är jag tacksam för råd. Dina laxrullar skulle jag gärna också klämma in nånstans 🙂

Svara
Anja 15 april, 2013 - 16:18

Har letat efter en leverpastej med lite kolhydrater och hittade en idag, bara 2 g ett finskt märke HK. Blev så glad!

Svara
Agneta 15 april, 2013 - 13:48

Lakrits är syndigt gott:) särskilt ihop med ett glas rött vin.

Svara
Anneth Strinnholm 15 april, 2013 - 12:15

http://givememycoffee.wordpress.com/2013/04/14/lakritsdagen-12-april/
Lakritspulver blir oväntat gott i sockerfri kladdkaka med, för den som inte triggas av sådant. 🙂

Svara
Åse 15 april, 2013 - 12:31 Svara
Tina 15 april, 2013 - 12:09

Hej !
Det är mycket prat om sötning nu på nätet och man undrar vad som är bäst för en!
Stevia,sukrin,sötix och allt vad dom heter . Jag vet att du numera förespråkar honung och råsocker om jag inte minns fel!
Tycker du att det är bättre att hitta och göra val som helt utesluter dessa sötningsmedel ?
Så finns kokkossocker, björksocker mm
Tänk vad mycket sötningsmedel det finns i alla dess former för att tillgodose befolkningens sötbehov !!!
Och så vinner stevia droppar ( med smak och utan) mark just nu .
Ja vad tycker du, vad det gäller bakverk och söta desserter, ska man baka någon enstaka gång och då med steviaströ om det krävs eller hoppa över ?
Ha en trevlig dag!

Svara
Åse 15 april, 2013 - 14:34

Det är inte lätt!! För en diabetiker så rekommenderar jag alltid sockerersättning om de vill fortsätta att äta ngt sött då och då. En sockerberoende ska låta bli allt som smakar sött!
En viktminskare ska äta sötsaker (även LCHF) ytterst sällan och eftersom det då sker så sällan så kan jag tycka att då spelar det ingen roll om det är sockerersättning eller honung eller råsocker.
Men OM man vill kunna äta sötsaker men inte klarar av att begränsa sig när det är honung eller råsocker i så kan jag nog tycka att det är bättre att ta ett sötningsmedel som inte triggar.
Så det är väldigt mycket ”OM, Varför och vad händer OM…”
Jag kan äta lite socker utan att fördärva något, jag är dock mer mjölkänslig än sockerkänslig har jag lär mig.

Svara
Cia 15 april, 2013 - 11:32

Jag älskar lakrits, mums! Kommer du ihåg att det brukade finnas (vet inte hur det är nuförtiden) ett slags lakritspulver i typ snusdosa i godishyllan?! Antagligen fyllt med socker och skulle nog inte smaka lika gott som vuxen men det var helt klart dom dosorna och lakritspipor som la grunden för mitt lakritsintresse 🙂

Svara
Åse 15 april, 2013 - 11:35

hahaha jaaaaadå, favvon här när jag var barn! =) Lakritspipor skulle jag kunna äta två askar av så jag undviker dem 😉

Svara
Cia 15 april, 2013 - 11:47

haha, I know the feeling 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.